Професор Христо Мермерски

Проф. Христо Мермерски разкрива как да преборим пролетните алергии

Проф. Христо Мермерски: Колкото по-примитивен е един организъм, толкова по-лесно той се възстановява напълно.

Но съвършените хора ги повалят дори алергиите, които напоследък са сред най-големите бичове за изнеженото човечество. Това обясни известният генетик, лечител и дипломат. Авторът на уникални енциклопедии за съхраняване на младостта чрез здравословно хранене посъветва как да преборим “пролетната чума”.

Алергиите са наследствени, установени са при 40-80% от децата, чиито родители страдат от същите симптоми. Тези състояния се пораждат от стотици причини, които не са проблемни за здравите хора – домашен прах, яйца, цветен прашец, сирене, мляко, белтъци, спори от мухъл, акация, животински косми, прах за пране, химически препарати, лекарства, насекоми.

Кафето е по-ефикасно срещу астма от лекарствата.

Досадната и опасна алергия е полезна и защитна реакция срещу вещества, които всъщност за повечето от хората са безвредни. Те се наричат алергени и се изолират в специални лаборатории. През пролетта, когато атакуват полените, податливите трябва да намалят консумацията на пилешко и телешко месо, да спрат пушенето и пиенето на алкохол

Да се прекарва по-малко време навън и всеки ден да се почистват стаите и стените с влажна кърпа. Много неприятна е и “замаскираната” алергия. Тя се проявява към млякото и белия хляб. От нея често страдат възрастните хора. При тази болест няма обриви, кашлица или хрема. Затова я наричат и “коварна”.

Прикрива се под формата на гастрити, колити, дискинезия на жлъчните пътища. Чувствителността на организма към нея е най-силна вечер. Предава се най-вече по наследство. Ако майката страда от алергия, склонността на бебето към това заболяване е 50-60%. Ако бащата е болният, процентът намалява на 30. Но ако и двамата страдат, скача на 70. По наследство обаче се предава не реакцията към определен алерген, а самата предразположеност към болестта.

Ако имате алергия към цветния прашец, детето ви може развие такава реакция към домашните животни. За децата е по-свойствена хранителната алергия, която има кожни прояви. Видите ли зачервена кожа, вземайте мерки! Това може да е алергичен дерматит, предупреждава проф. Мермерски. imageЧесто малчуганите развиват ринит, дихателна реакция и бронхиална астма…

Как да се церим с лечебни храни, защото това е най-безобидният начин.

  1. Настойка от лук – четири глави ситно нарязан лук се заливат с литър вода и престояват една нощ. Сместа се изпива през деня.
  2. При усещането за СТУД в крайниците, коленете, лактите и пръстите става въпрос за студова алергия. Рецептата е лесно изпълнима и безплатна. С китка коприва се шибат студените участъци от тялото. След 10 процедури нещата си идват на мястото.
  3. Против алергии и акари. В чаша кисело мляко се слага 1/3 ч. л. сяра за пиене от аптеката. За полесно консумиране може да се добави захар. Прилага се 4-5 дни, като се пие веднъж дневно на гладно. Така се лекува и екзема.
  4. За алергични отоци. Леко се препича медицинска хума и с върха на ножа се слага в чаша турско кафе. Разбърква се добре, може да се подслади. Пие се сутрин на гладно. Изпълнява се 3 месеца.
  5. Против алергична хрема. Няколко дни преди очакваното сезонно обостряне започнете да пиете сутрин и вечер по 1 ч. ч. разтвор на ябълков оцет, приготвен по следния начин: в чаша с вода се разбъркват 2 ч. л. оцет и се добавят 2 л. мед, но само ако нямате алергия към него.
  6. Плодове от шипка, плодове от офика 1 с. л. от сместа се залива с 1 ч. ч. вода и се вари 10 минути. Съдът се увива и се оставя да престои 4 часа. Пие се по половин чаша 2-3 пъти дневно.
  7. Инхалации. Определено количество восък се поставя в алуминиев съд на водна баня. След завирането на водата летливите лечебни вещества от восъка (антибактериални и бронхолитични)се отделят и болният ги вдишва през носа по 15-25 мин. вечер преди лягане.

За препоръчване е към восъка да се прибави и пчелен клей (80 г восък и 20 г пчелен клей). Курс на лечение – 15-25 процедури.

Ако след изпиването на някакво лекарство се получат обриви или задушаване, веднага купете боров терпентин от аптеката.

Капват се няколко капки на бучка захар, която се смуче. След това се пие колкото може повече вода. Ако освен обривите се появят и силни, нетърпими сърбежи, се пие чай от лозови листа, сварени в 400 мл вода. Взема се по 4-5 пъти дневно, 1 ч. ч. преди ядене.

Дайте мнение и Вие тук!

Срещу дихателна алергия.

Разбъркват се 7 с. л. мед и 3 ситно нарязани глави лук. Прибавят се 2 ч. л. медицинска дъвка и се разбърква. Всичко това се залива с 250 мл вода и се вари, докато водата остане наполовина. Прецежда се и се прибавя 250 г добре разбито краве масло. Приема се на гладно – сутрин и вечер по 1 ч. л.

  • Против алергия от цъфтеж на липите. В 50 мл вряла вода се слагат две щипки коприва. Престоява, докато изстине, и се пият по 2-3 чаши на ден.
  • Срещу алергични обриви. 2 с. л. от пресни или изсушени листа от къпини и малини се попарват в 600 мл вода. Този чай се пие по 100 мл половин час преди ядене.
  • Парене след уриниране на срамните устни и ингвиналната област, при положение че болният няма гъбички и други заразни болести. Такива неприятни усещания също може да се дължат на алергии. Към синтетично бельо напр. Пет-шест цвята от невен се счукват в хаванче, докато станат на каша. Тя се разбърква с една лъжица не- ‘ солена свинска мас. Преди уриниране се маже мястото, където имате проблем. Резултатът идва след седмица.
“Фигурин

За да оздравеят хората, страдащи от тежка и постоянна алергия, напълно, се препоръчва в продължение на няколко години вместо кафе или чай да пият прясно сварена отвара от бутрак. Билката се вари като чай и след 20 мин. се прецежда. Основно изискване към билката е цветът да бъде обезателно златист и отварата да се пие само прясна.

Изследвания на италиански учени са установили, че астматичните заболявания са по-редки при редовните пиячи на умерени количества кафе, отколкото при непиещите, каза проф. Мермерски. Според международни експерти пиенето на 3 чаши кафе дневно има същия антибронхиален ефект, както стандартните дози от противоастматичното лекарство теофилин. Тъй че пийте си кафето смело!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2012/09/17/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B7-2/

Първоначално публикувано на:30.03.2009 @ 17:22

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

За какво се използва Урбазон инжекция (ампули 40 мг) и

Урбазон: Ампули или таблетки? Странични ефекти, цена

За какво се използва Урбазон инжекция (ампули 40 мг) и Урбазон таблетки? Странични ефекти, цена, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *