Всичко за глутен. Безглутенова диета. Таблица с храни и много други

Нискокалоричната диета и дори безглутеновата диета през зимните месеци може да ви донесе множество здравословни проблеми!

Въпреки че искате да сте неустоима на предстоящото новогодишно парти, въпреки че искате да посрещнете 2012 г. с изящна снага, въпреки че искате да вземете акъла на някого точно в навечерието на празниците, бъдете изключително внимателни, когато вземете решението да спазвате диета в разгара на зимните месеци.

Предупреждението идва от страна на американски изследователи, които са доказали, че хората, които се придържат към беден режим на хранене през зимните инфекции, сами се поставят пред риска от тежка респираторна инфекция, съобщава електронното издание actualno.com.

Това важи за всяко едно лишение, включително и от глутен, ако се прекали!

Учените извеждат доказателства в посока на това, че именно през четирите месеца, през които трае зимата, не е препоръчителното хората, независимо от възрастта им и от общото им здравословно състояние, да ограничават приема на калории.

Демир бозан за безсъние

През останалите месеци от годината това е допустимо, но точно през зимата чрез спазването на диета те правят организма си предразположен към атаките на редица простудни заболявания.

Именно поради това пълноценното хранене е за предпочитане – то ще спаси организма от стреса, наречен простудна инфекция, и ще му помогне да дочака пролетта бодър и здрав.

Това не бива да се възприема като покана за прекаляване с мазните храни – по-скоро като препоръка да не се спазват диети през зимата.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

9 коментара по “Всичко за глутен. Безглутенова диета. Таблица с храни и много други

 1. Благодаря за статията! Интересна, информираща и забавна!….доста се посмях на сериозния човек със сиренето 🙂

 2. В друга статия пише,, сравнително добра храна е овеса „.
  А тук, че трябва да се лишим от овес.

 3. Кока Кола-та е безопасна може би само в смисъла, че няма глутен, но иначе всички знаем каква отрова е! Всичко е толкова сбъркано в този свят алчен за пари. В един нормален свят, всичко щеше да бъде корено различно.

 4. Ще имам ли подобрение ако спра да ям глутен за алергията ми? Имам сенна хрема…

 5. Поставиха ми погрешна диагноза „непоносимост към глутен“ и диетолог ми ми препоръча ензимите Doctor’s Best is introducing Gluten Rescue with Glutalytic, които не се намират в България.
  Купих ги, но сега са ми излишни.
  Ако на някого ще му свършат работа, моля да ми пише или да ми се обади, тел. 0888401009

 6. „Пармска шунка, филе „Елена“, мортадела, бекон…ех! Деликатеси като тези наистина са изкушение, но е по-добре да ги забравим.“ …… а след това Пармската шунка е в позволените храни…… Ясно колко сте учили 🙂

  • Благодарим ви за справедливата забележка. Получила се е грешка при набирането. Поправихме текста. Шунката е ок, ако не е вакуумирана и от най-евтината. Хубава шунка, качествена, нарязана пред Вас, такава може.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *