Болки в ставите – защо и как да се предпазим?

С времето ставите постепенно губят механична и еластична способност.

Десетки години те поемат всички наши движения и способстват за активно ежедневие и пълноценен начин на живот.

Тъй като приемаме тези процеси за естествени и елементарни, не си даваме винаги сметка за това колко важни и всеобхватни са ставите в човешкото тяло! С времето започва постепенно увреждане на хрущяла и при липса на профилактика и лечение при по-напреднала възраст и състояния на ставите подвижността се влошава, появяват се скованост и болки. Именно затова е много важна профилактиката преди ставните проблеми да се задълбочат и да стигнем до реалната болка от движението ни.

Един от факторите за запазването на еластичността на ставите е Глюкозаминът.

Той се произвежда естествено в организма, но този процес отслабва с възрастта, оставяйки ставите податливи на увреждания. Вариант за неговото набавяне е именно Глюкозамин сулфат – той спира влошаването на хрущяла като същевременно намалява болката и подобрява функцията на ставата.

Друг важен елемент е Хондроитинът – това е сулфат, който също има способността да намалява влошаването на хрущяла в ставите. Използва се ефективно за възстановяването на здрава хрущялна тъкан и предотвратява по-нататъшното увреждане.

Хондроитин спомага за привличането на хранителни вещества и вода в хрущяла.

Едновременно с това инхибира ензимите, които увреждат хрущялната тъкан. Всички тези процеси са ключови за ставното здраве и са комплексни фактори за комфорта не само при активно движение, но и при пасивност, тъй като повечето ставни проблеми градивно засягат здравето ни без да има активни и интензивни натоварвания.

collagen-01Именно тези два сулфата в комбинация с MSM – сярно съединение, потискащо болковите импулси по нервните влакна – осигуряват оптимална грижа за ставите. И трите вещества се съдържат в продукта на компанията, базирана в Канада – Webber Naturals – „Глюкозамин, Хондроитин и МСМ – 1300мг.” .

Повечето хора прибягват до обезболяващи препарати, които да парират болката в конкретната зона, но това е не само временно и неефективно като решение, а и крие рискове от странични ефекти, типични за този тип облекчаващи продукти.

По скоро комбинацията от движение без силови натоварвания, включващи плуване, ходене, различни видове раздвижващи плавни и постепенни движения, и качествени хранителни добавки с доказано качество и природен произход, които ви носят така необходимите вещества при проблеми със ставите.

Освен гореизброените елементи отговорни за ставите, Колагенът играе ключова роля в борбата със ставните проблеми, тъй като той е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. Той образува голяма част от хиалинния хрущял в различните стави. Той е изключително важен за формирането на костите, а в комбинация с аминокиселината лизин намалява ефектите от дегенеративни ставни заболявания – познатите на мнозина остеоартрит, коксартроза и други.

Колагенът подкрепя възстановяването от мускулни травми, стимулира костите.

Освен благоприятен ефект за ставите и костите, той подобрява здравето и на кожата – придава й гладкост, еластичност и я хидратира в дълбочина.

Важно е човек да поддържа добри запаси от този ценен протеин, защото UV светлината, ставните травми, както и хроничните възпаления лесно предизвикват нарушен синтез на колаген и еластин, което води съответно до по-немощна съединителна тъкан, по-порести кости, както и дехидратиране, слаба наситеност с кислород на кожата.

Тогава тя става склонна към бръчки и отпускане. Колагенът с лизин + витамин С от Webber Naturals ви дава ключовите хранителни вещества, които работят в синхрон. Именно заради тази ценна комбинация от съставки стимулира здравето на съединителната тъкан, запазва ставите силни, еластични и устойчиви независимо от възрастта.

В комбинация с благоприятното му действие върху кожата, става незаменим съюзник в борбата със стареенето.

MountainГодини традиции в производството на хранителни добавки и собствени богати органични ферми в Okanagan, Долината на Британска Колумбия стоят в основата на качеството и чистотата на всички продукти на Webber Naturals. Освен собствени съставки, те използват тествани и утвърдени суровини от целия свят, тъй като не всички те могат да се отглеждат в Канада. Продуктите отговарят на същите строги стандарти, наложени на фармацевтичните продукти, както и на всички изисквания на FDA (Американската асоциация за безопасност на храни и лекарства ).

Всичко това прави продуктите на Webber Naturals предпочитани хранителни добавки на милиони доволни клиенти, грижещи се за своето здраве и тонус. Вижте всички хранителни добавки за оптималното ви здраве на компанията, които се предлагат в България от официалния представител и вносител на продуктите на Уебър Нечъралс – „Камакс Фуудс” ООД.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *