Гинко билоба храни кръвоносната система

Една от най-популярните хранителни добавки – гинко билоба – е известна със способността си да подобрява общата циркулация на кръвта.

И особено микроциркулацията, която отчита действителното снабдяване на нашите тъкани с кислород и хранителни вещества, пренасяни в кръвта. Всичко, което подобрява микроциркулацията, подобрява живота и здравето на тъканите и функциите им.

Гинко билоба подобрява циркулацията по три различни начина. Първо, предизвиква отпускане на артериите, водейки до тяхното разширяване и позволявайки с всеки удар на сърцето през артериалната система да преминава повече кръв. Второ, намалява вискозитета на кръвта, като я разрежда и по този начин улеснява движението й през малките капиляри.

И трето, упражнява необяснима регулация на венозния и артериален съдов тонус за оптимизиране разпространението на кръвта до места, които са исхемични, без да жертва кръвообращението към другите тъкани. Подобреното кръвообращение към мозъка повишава нивата на кислород и глюкоза, а това енергизира функциите на мозъка и на всички останали неврологични функции.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Гинко билоба помага за преодоляване на нарушеното кръвообращение, което се явява с напредването на възрастта.

С годините повечето хора понасят известна степен на атеросклероза, което възпрепятства кръвообращението не само през сърцето, но и през мозъка. Мигренозните главоболия произхождат от нарушени характеристики на съдовия тонус.

Гинко билоба се използва успешно за контролиране на този вид главоболия. Друга отличителна черта на билката е способността й да се справя ефективно с периферната съдова недостатъчност, когато в мускулите на долните крайници се усеща остра слабост и болка със схващане.

Предлагането на препарати с гинко билоба е голямо. Обърнете внимание на процентното съдържание екстракт гинко билоба в 1 таблетка. СЗО стандартизира то да е 24% гинко флавони и 6% лактон тернени.

Такъв продукт произвежда най-голямата канадска компания за витамини, билкови продукти и здравословни добавки – WEBER NATURALS

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *