цироза хрян
предпазване от цироза с хрян

Хрянът предпазва от алкохолна цироза

С няколко изречения се спираме върху темата за лечение на алкохолна цироза с хрян.

Хрянът е удивително растение. В листата му има много витамин С, каротин и алкалоиди. А корените му са изобилно заредени с калий – полезен за сърцето, калций и магнезий, от които се нуждаят костите, желязо и мед за образуване на кръв, фосфор за мозъка и сяра за черния дроб.

Хрянът се настъргва като подправка срещу алкохолна цироза.

Точно сярата е, която му придава този особен вкус, понеже е в състава на едно ароматно масло. Сярата има много голямо значение за запазването на черния дроб при различни отравяния, особено – при алкохолизъм. Затова в лечението на алкохолизма в народните рецепти винаги се включва и хрян.

Като цяло цирозата е приета за нелечимо заболяване, затова е добре да използвате хряна, преди да е станало късно. Слагайте го като подправка, ползвайте го за заместител на лютите чушки. Добавяйте го и като овкусител на пачата. При проблеми с черния дроб обаче трябва да имате предвид, че пачата е добре да се изчисти от мазнините и да се остави в нея само желатинът. Още ТУК:

Цироза на черния дроб. Последен стадий и преди това. Какво да правим?

Дайте мнение и Вие тук!

Тоест прецеждайте бъдещата пача неколкократно и отстранявайте мазнините, които изплуват. Добре изчистената пача не мирише. Нея спокойно можете да я поръсите с обилни количества хрян, за да се предпазите (доколкото е възможно) от алкохолна цироза. Но естествено хрянът няма да ви помогне толкова, колкото ще ви помогне рядкото и умерено пиене.

Вижте и ТОВА:

Хрян: Листа и корен. Ползи и противопоказания. Рецепти. За отслабване

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

солна киселина в стомаха и гастриксин

Гастрит и язва се дължат на солна киселина в стомаха. Гастриксин

Малцина знаят, че цаката на тези страдания е лечебното хранене, е не шепите хапчета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *