Как се лекуват възпалени венци

Лечението на възпалени венци е работа на стоматолога. Той ще предпише мазила за възпалените венци и смеси за жабурене.

Обикновено се препоръчва маз „Индекстол“ и жабурене с билкови отвари. Въобще манипулациите с възпалените венци са много болезнени и е нужно време, за да се успокоят. Ако въобще не можете да отхапвате и да сдъвквате, трябва храната да е течна, и то – хладна.

Горещите храни могат да предизвикат кръвонапълване на възпалените венци и неочаквано да получите кръвоизлив. Обикновените сокове и напитки обаче не са достатъчни, за да ви дадат калориите, които са ви нужни.

Трябват ви зеленчуци, плодове, млечни продукти. Нужно е всичко да е разбито доста фино с миксер. Вземете белени домати, но без семките, и ги разбийте. Ще си направите крем супи от праз, карфиол, картофи.

След разбиването и пасирането прибавяйте също разбити с миксер млечни продукти, от които ще получавате достатъчно белтъци. За млечните коктейли използвайте прясно мляко. Към тях прибавяйте също разбити ябълки, киви, банани или други плодове, които желаете.

След като състоянието на венците ви се подобри, можете да добавяте сварено и добре пасирано телешко или пилешко. Постепенно преминете към различни полутечни каши.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *