упражнения при дискова херния

Упражнения срещу дискова херния махат болката без проблем

Ако отделяте по 20 минути дневно за упражнения срещу дискова херния (дископатия), след 2-3 дни болките ще отзвучат, твърдят специалистите.

Тези упражнения отпускат болезнено свитите мускули по гръбнака и забележимо намаляват болките при дискова херния. Погледнете и видеото по-долу. На руски е, но и да не го знаете, няма проблем. Всичко си е показано как се прави!

СВИВАНЕ

Легнете на пода, най-добре – върху мокет. Краката са полусгънати в колената, ръцете са паралелно на тялото. Хващате колената с длани и повдигате горната част на тялото с коремните мускули. Брадичката е притисната към гърдите. Стоите така 15 секунди като сдържате дишането колкото можете. Отпускате се бавно на пода, като държите здраво колената. Правите го 5 пъти.

ИЗПЪВАНЕ

Също лежите на пода. Краката са полусгънати в колената, ръцете се паралелно на тялото.Като се подпиране на ръцете, издигате кръста нагоре. Колкото можете. Изисква се повече умение, но и сила. Стоите така колкото можете, но максимум 15 секунди. Дишате повърхностно. Отпускате се бавно на пода, като се опирате на ръцете. Правите го 5 пъти.

Дайте мнение и Вие тук!

ИЗБИВАНЕ

Лягате по гръб на пода, краката са изпънати. Ръцете са встрани, паралелно на тялото.Без да насилвате гръбнака, извивате главата вляво, а краката – вдясно. Стоите така 15 секунди. След това извивате главата вдясно, а краката – вляво. Също 15 секунди. Правите 3 пъти упражнението, само ако не чувствате болка!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

лекар при дископатия

Многоликата дископатия – симптоми, лечение и упражнения

Дисокопатия е заболяване, което мъчи много българи и голяма част от тях страдат години наред …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *