Отслабване на зрението: Засилете го с лесни и прости упражнения

Какво води до отслабване на зрението и как да овладеем ситуацията, когато открием, че очите ни започват да отслабват? Не е толкова трудно!

Не е тайна, че пренапрежението на очите се отразява на физическото и умственото състояние на човека и може с 90 на сто да понижи способността му да мисли и да концентрира вниманието си. Какво да правим? Просто трябва да се погрижим за очите си.

ПРЕДЛАГАМЕ НЯКОЛКО ПРОСТИЧКИ И ЛЕСНОИЗПЪЛНИМИ ПРАВИЛА

• Не работете на компютъра в условията на понижена осветеност. На всеки 40 минути правете кратка почивка. Няколко пъти на ден правете гимнастика на очите.

• Непременно свалете очилата и се отпуснете. Дишайте дълбоко и равно.

• На всеки половин час интензивна работа насочвайте погледа си към някакъв далечен предмет, зад прозореца. След това плавно преместете погледа си към предмет, разположен по-близо. Само не и върху компютъра. Повторете 3-4 пъти.

• На всеки 20 минути мигайте в продължение на 20 секунди по 20 пъти.

• След всеки час работа в продължение на 4-5 минути правете следното упражнение. Разтрийте енергично дланите си една в друга, докато се стоплят. Поставете лактите си на масата или на бюрото. Затворете очи и ги покрийте с дланите си. Поставете ги на кръст. Първо лявата, а върху нея дясната. Дланите не трябва да притискат очите.

ЧОВЕК ПРИТЕЖАВА ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ЗАПАЗИ И ВЪЗСТАНОВИ ЗРЕНИЕТО СИ,

Дайте мнение и Вие тук!

а въобще не ги използва. А упражненията могат да направят това, което е невъзможно да се постигне с каквито и да е лекарства или очила.

Заседналият начин на живот е нашият най-голямвраг. По отношение на зрението голяма роля играе кръвообращението. Предлагаме едно малко известно, но много ефикасно упражнение:

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Седнете и опрете лакти на масата, гледайте право пред себе си. Поставете големия пръст и показалеца си на сънната артерия и ще усетите пулсацията. Съсредоточете се върху задната част на очните ябълки – там се намират кръвоносните съдове и зрителните нерви. След известно време ще почувствате силна пулсация на кръвоносните съдове зад очните ябълки. След това се опитайте да стегнете, по-скоро така да „изпънете” очните си ябълки. Повтаряйте го редовно.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

остеопатия

Класация и мнения за добър остеопат в България. Какво е остеопатия?

Как да изберем добър остеопат в София, Пловдив, Бургас, Варна и другаде в България. ОстеоМед. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *