болки в рамото
болки в рамото на дясната или на лявата ръка, лечение, инжекции, хапчета

Болки в рамото. Инжекции, хапчета и др. начини за справяне

Какви хапчета и инжекции се изписват при болки в рамото? Има ли мазило при пукащо рамо? С какви билки се лекуват и други ценни теми в нашата поредица от 3 материала.

Скованост, остра болка при движение, изтръпване и неподвижност. Познати ли са ви тези симптоми? Ако и ви страдате от болки в рамото, попаднали сте на правилното място. В тази статия ще намерите полезна информация за облекчаване и трайно лечение на вашето състояние.

В медицината този вид болка се нарича още Синдром на замръзналото рамо. Наблюдава се по-често при възрастните над 55 години, но в зависимост от естеството на работа възрастовата граница може да бъде рязко снижена.

Причини за болка в рамото

  • Травми

Най-често от този синдром страдат спортистите, които натоварват горните си крайници. Гребци, тенисисти, волейболисти и пр. с години не могат да се излекуват от травми, които в последствие прерастват в хронична болка в рамото.

Възпаление на нервния сплит

Нервите на рамото са твърде повърхностни, поради което стават уязвими на простудни заболявания и вируси. Някои увреждания по гръдния кош също могат да причинят възпаление на нервния сплит и съответно – болка в рамото.

При извършване на еднотипни действия

Професията ни също може да бъде причина за Синдрома на замръзналото рамо. От остра болка в рамото често се оплакват монтажници, техници, строители и други, които извършват еднотипни действия и натоварват силно раменната област. Тук можем да говорим за периартрит на раменната става – вследствие на битовото натоварване тя се износва и обвивките й се възпаляват.

  • Шипове

Шипове на шийните прешлени са сред най-честите виновници за болка в рамото. Вследствие на износване на шийните прешлени се появяват шипове, които притискат нервите на рамото. Болката не е постоянна, но е силна и засяга не само раменете, а и ръцете. Утихва по време на покой.

  • Изменения в гръбначния стълб

Изменения в гръбначния стълб също могат да причинят болка в рамото, ето защо е особено важно лекуващият лекар да изследва внимателно проблемните ставни структури. Рентгенова снимка или ядрено-магнитен резонанс ще покажат евентуални изменения.

Лечение на болка в рамото

Не обездвижвайте!

Много лекари препоръчват обездвижване на засегнатото място, но според последните проучвания това е крайно погрешно. Обездвижването може да облекчи болката, но не е решение на проблема, а задълбочаване!! По този начин при всеки по-нататъшен опит за движение, болката ще се усилва и в един момент ще стане нетърпима, а подвижността невъзможна.

В такива случаи не бива да се обездвижва рамото, а напротив – да се стимулира движение.

Инжекции

Много често болките в рамото се повлияват само от една-единствена инжекция. Лекуващият лекар може да ви изпише ампулите Deca-Durabolin, колаген или друго, в зависимост от причинителя на болката. Не е препоръчително продълженото лечение с кортикостероиди заради страничните ефекти. Другото име на Дека-дураболина, което се поставя като добавка, е Нандролон или Органон, в зависимост от предназначението му. Това е анаболен стероид. Колагенът също е много сериозно средство, ако се прилага правилно.

Акупунктура или Боуен терапия

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Точковото масажиране дава много добри резултати. Чрез притискането на определени точки, специалистите ще облекчат болката, а Боуен техниката може изцяло да реши проблема, задавайки кодове за самолечение на вашия организъм.

Затопляне

Затопляне на болезненото място с електрическа възглавница или грейка успокоява нервите в рамото.

Дайте мнение и Вие тук!

Мазило: Джинджифил и моркови

мазило с джинджифил при болки в ставите
мазило с джинджифил или моркови при болки в ставите

Джинджифилът действа благоприятно при болка в рамото, както и в други стави. Той е изключително подходящ, тъй като има и противовъзпалително действие. Можете да наложите парещо резенче върху болното място и ще имате бърз ефект.

Другият по-добър вариант е джинджифилът да се настърже на рендето и да се смеси с вода и растително масло. Това се поставя върху марля, която ще послужи като лечебен компрес. Поразената област се покрива с тази хранителна смес и след половин час се маха. Не бива да се използва, ако имате оток или хематоми.

Друг много ефикасен метод е компресът от настъргани моркови. С помощта на найлон и парче плат, с настърганите моркови се покрива болното място и се престоява с компреса най-малко 24 часа. Това е специално естествено мазило и за пукащо рамо. Още, че даже и по-хубави, ще намерите в текстовете по-долу.

Вижте и ТОВА:

Болка в рамото (раменната става) – как да се лекуваме

А също и ТОВА:

Кой лекар е за болки в рамото или замръзнало рамо? Кой ортопед?

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

4 Мнения

  1. Здравейте!
    Как се прилага джинджифилът?

  2. Красимира

    Опишете как се прилага с джинджифила

  3. Цеца Дардова

    Здравейте,
    Майка ми е със силни среднощни болки в рамото и схващане на цялата ръка до пръстите.
    Съвет за домашно лечение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *