Dentalen Turizam 01

Дентален туризъм – защо България?

Ако търсите отлично стоматологично образование или стоматологични услуги на достъпна цена, трябва да изберете България.

Въпреки че цената на обучението в България – е много по-ниска от тази в много други страни, качеството на образованието е добро. Дипломата по дентална медицина, придобита в България, се признава в международен план, което улеснява завършилите студенти да продължат кариерата си в Обединеното кралство или другаде. Ето някои от причините да изберете България.

Стоматологичен туризъм

Чужденците могат да ползват всякакъв вид стоматологични услуги в България, включително естетична стоматология, профилактика на кариеси, ортодонтско лечение, зъбопротезиране, орална хирургия и пародонтология. Разходите са до 60-80% по-ниски, отколкото в САЩ. Можете дори да си направите зъбни импланти, които са сред най-популярните услуги за стоматологичен туризъм. Всеки завършил зъболекар – получава висока степен обучение. Много от студентите, имат реални практики върху пациенти доброволци. Всяка година, факултета по дентална медицина в Пловдив – организира безплатни посещия. Много хора се възползват от безплатните посещения, като споделят, че са много доволни. Интервенциите се извършват от студенти и са зорко наблюдавани от своите преподаватели.

Цената на зъболечението в България

Ако обмисляте да посетите България за стоматологично лечение, може би ще се изненадате да откриете, че цените са много по-ниски, отколкото може би очаквате. Дори и да не разполагате с ограничен бюджет, едно пътуване до България може да ви спести значителна сума пари за основни стоматологични дейности. Всъщност цената само на една процедура за избелване на зъбите може да струва по-малко от 100 лева. И тъй като цената на труда е ниска, денталните клиники в България могат да предложат комбинация от достъпни цени и експертни грижи.

Цена на зъбните импланти в България

Въпреки че сумата за зъбни импланти в България, може да бъде сравнима с тази в САЩ, има някои разлики, които трябва да се вземат предвид, преди да се подложите на процедурата. Едно от нещата, които трябва да вземете предвид, е дали денталната система в България е съвместима с настоящата ви стоматологична грижа. Имплантите може да изискват две или повече посещения при вашия зъболекар, както и няколко предоперативни процедури, включително екстракции, костни присадки и повдигане на синусите. Вашият зъболекар ще определи най-добрия план за лечение за вас.

Дайте мнение и Вие тук!

Цена на зъбните фасети в България

Въпреки че цената на зъбните венетри може да е по-висока в други страни, в България тя обикновено е по-ниска. Цената на зъбните венери в България, варира в зависимост от много фактори, включително избраната клиника, здравословното състояние на пациента, вида на използваните материали и колко посещения са необходими. Планът за лечение на всеки пациент се адаптира към неговите специфични нужди. В България процедурите се извършват с помощта на най-съвременни технологии.dentalen-turizam-02

Цена на брекети

Цената на брекетите в България е значително по-евтина, отколкото във Великобритания, Германия или САЩ. Процесът на поставяне на брекети е амбулаторна процедура, така че пациентите могат да напуснат клиниката още същия ден. Препоръчително е да останат в България поне една седмица, за да може брекетите да започнат да действат. Цената на брекетите в България обикновено е между 700 и 1500 паунда, което е с около 50 до 70 процента по-ниска от тази във Великобритания. Въпреки че брекетите са неудобни, те не би трябвало да пречат на ежедневните дейности. Пациентите, вероятно ще изпитват болезненост във венците в продължение на няколко дни след това.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

фасети цени бондинг ортодонт порцеланови

Зъбни фасети: Цени, клиники, стоматолози. Как да познаем хубавите?

Къде се слагат хубави и евтини фасети? ✔ Какво представляват и боли ли поставянето им? …

2 Мнения

  1. Мария Иванова

    Пишете за цените на услугите. А качеството? Каква е гаранцията за качеството?

    • Лекар.БГ

      За качеството е трудно да се води статистика, а за цените – може. Има и по-качествени услуги, и по-некачествени. Помага късметът и препоръките от хора, които гарантират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *