Заразни ли са брадавиците и ужасният кокоши трън?

Брадавиците са заразно заболяване. Причиняват се от няколко папиломни вируса, като заразяването става от човек на човек директно.

Според типа на вируса, мястото на брадавицата и външният вид на измененията по кожата се различават са няколко вида:

обикновени – разположени по ръцете, най-често по пръстите и китките. Представляват малки възловидни образувания, сиво-кафяви на цвят, сухи и с неравна повърхност;

Плантарните са разположени по краката, предимно по стъпалата – образувания, силно болезнени при натиск. Това е така нареченият „кокоши трън“.

Имаме също така островърхи и нишковидни брадавици.

Папилома вирусът, от който идва заразата, може да бъде наследствен, но също така с лекота се хваща и от мокър замърсен под, от басейни, джакузи и прочие обществени места, където хората ходят полуголи и без обувки и чорапи. Напоследък той е доста „модерен“ и почти всеки го има. Но това не значи, че папилома вирусът, който причинява заразните брадавици, е безобиден. Той причинява десетки различни заболявания, някои от които може да се трансформират и в рак.

Самите заразни брадавици също могат да се обърнат на рак, затова е добре всяка година да ходите на дерматолог и той да гледа как се развиват. Ако брадавицата започне да се разраства и да придобива познатата пенеста повърхност, имате всички основания да се притеснявате. Тогава и срещата с дерматолога става неотложна, по възможност още същия ден!

“Фигурин

Вижте и народна рецепта с чесън за премахване на брадавици, както и същност и лечение на ужасните брадавици, два от нашите доста популярни материали по темата за брадавиците.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *