Заболяванията на панкреаса са изключително опасни и се церят трудно

Как се лекува панкреатит

Панкреатитът възниква, когато проходимостта на жлезата е нарушена. За това нарушение има няколко причини: изваждане на камъни от жлъчния мехур; туморно образувание; киста.

Нарушава се и нормалното отичане на храносмилателните сокове и ферменти в двнадесетопръстника и в началния отдел на тънкото черво. Застоялите ферменти започват бавно да унищожават част от тъканите на задстомашната жлеза, в резултат на което тя започва сама да се унищожава.

При хроничните панкреатити постепенно се извършва необратимо разрушаване на тъканта на задстомашната жлеза. Затова на пълно оздравяване при хроничен панкреатит не можете да се надявате.

Както официалната, така и народната медицина, могат само да забавят разрушаването на клетките на жлезата, но не и да го спрат.

Препоръчваме ви едно от добрите средства в народната медицина за лечение на панкреатит.

Изчистете един килограм овес, намокрете го и го оставете на топло място. На второто денонощие, когато овесените зърна прорастат, измийте ги, изсушете ги и ги смелете в кафемелачката. Полученото овесено брашно разбийте с хладка вода, залейте с половин литър вряла вода и го оставете да ври около две минути.

След това оставете сместа да изстине, прецедете през марля и пийте. Колкото повече, толкова по-добре. Овесената отвара трябва да бъде винаги прясна, затова я приготвяйте преди употреба. Особено важно е да обърнете внимание на храненето. Ограничете кравето масло и свинската мас, варете си каши само с вода, без мазнини.

Изхвърлете от менюто си тлъсто сварените супи, гъби, консерви, солена сланина, марината, зеле, бобови, лук, чесън, ряпа, торти и палачинки, алкохол, газирани напитки и кафе. За панкреаса е полезно да консумирате повече извара и всичко друго, което е приготвено с извара.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА непременно:

https://www.lekar.bg/2015/02/26/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82-2/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Mez

Мезим форте – за какво се използва? Цена, мнения и странични ефекти

Ползата от  мезим форте за храносмилателния процес. Откъде се взема продуктът и в какви случаи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *