Не съществува болест, която Аюрведа да не може да излекува

Лечението и профилактиката с Аюрведа са част, практическо приложение на цялостна философия, концепция за сътворяването, устройството и законите на вселената.

Природата и човекът съществуват по тези закони, те са микромодели на Космоса. И във вселената, и в природата, и в човешкия организъм има редуващи се цикли. На Земята това са ден и нощ, сезоните. Циклите при човека са на по-голяма или по-малка активност и дееспособност на организма през денонощието, както и през сезоните.

Общото при тези кръговрати е равновесието, цялостният баланс. Затова древното аюрведа лечение се основава на възстановяването на балансите в организма, неговото нормално функциониране, за да няма основа за болести. Аюрведа лечение, както и превенция, се извършва в Аюрведа клиник София. Това е първата клиника в столицата, където целият екип е само от индийски специалисти – лекари и терапевти.

Те са квалифицирани да прилагат автентичната, класическа Аюрведа за възстановяване и балансиране на естествените физиологични процеси в тялото, отнемане на стреса и стабилизиране на психиката. Екипът се води от Гуру на Аюрведа. Той е с лиценз, издаден от индийското правителство за аюрведична медицина и специалност хирургия. Една от квалификациите му е приложението на билки – около 400 вида – и комбинирането им по различни формули за лечение на съответните болести.

В клиниката се извършват прегледи и прецизна аюрведа диагностика по многобройни показатели, водели аюрведа лекарите хиляди години – пулс, език, очи, говор, походка, мускулна рефлексия и т.н. По откритите отклонения се установява състоянието и на тази база се прилага лечение с природосъобразни терапии, процедури и лечебни средства от природата. Едновременно с това се съставя индивидуален план за хранене и дейности, за начин на живот, за да може пациентът да се възстанови. Така на практика в Аюрведа клиник София може да се излекува всяка болест.

Пълно възстановяване на организма с Аюрведа

аюрведа клиник лъки банскоХилядолетия наред Аюрведа се е разпространявала устно – мъдреци и лечители предавали опита си на свои ученици. Това е първата стройна медицинска наука и практика на човечеството, а заради ефективното лечение на болестите се е разпространила в целия древен свят – от Китай до Египет, Елада, древния Рим. В по-късен период, който започва около 1500 г. преди новата ера, огромният опит на Аюрведа е описан в редица аюрведа книги – веди.

Тези аюрведа книги, макар и частично запазени, са цели енциклопедии по всички медицински направления, известни днес – обща медицина, педиатрия, хирургия и т.н., с оглед на природосъобразно лечение. Те се прилагат непроменени и в съвремието ни. По тези автентични аюрведа канони се работи в Аюрведа клиник Банско. Тук се извършва пълно пречистване на тялото по двата класически метода на Аюрвада – Пурвакарма с външни процедури и терапии, и Панчакарма – за вътрешно прочистване.

Пурвакарма включва обливания със затоплени билкови масла и масажи, втриване на билки в тялото, билкови сауни и др. Те се комбинират с Панчакарма – прием на слабителни, лечебни повръщания и клизми, и др. според заболяването. При необходимост се прави и пречистване на кръвта. Целта е организмът да се освободи от токсините, които тровят органите и пречат на нормалните им дейности, и конкретно възстановяването на органите, увредени при дадената болест.

Токсини в организма се натрупват най-вече от неподбрани храни и неподходящ начин на хранене, несъобразен с особеностите на типа тяло, неговите ритми и потребности. Като шлака в цялото тяло се насъбират пестициди, свободни радикали, тежки метали. Влияние оказва и неправилното съвместяване на работа, почивка, сън във всекидневието.

Затова автентичното класическо лечение в Аюрведа клиник Банско включва и персонален режим на хранене, съставен от аюрведа лекаря, също и дневен режим, йога, медитация. Аюрведа лекарят съставя и персонален план за след оздравяването, за да може пациентът да опази здравето си.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Не съществува болест, която Аюрведа да не може да излекува
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *