бръчки масла

Масла срещу бръчки: Кои от тях са с незаменими ползи

Етеричните масла, с които ни е дарила природата, са едни от най-ефективните средства срещу бръчки

Всяка жена си мечтае за средство срещу бръчки, което да я подмлади и да й върне свежестта на кожата. Ако започнете грижата за нея навреме, бъдете сигурни, че ще се радвате дълго на гладка и бляскава „обвивка“. Никога не е късно обаче да се опитате да превъртите годините назад, стига да се доверите на етеричните масла и продуктите, които ги съдържат.
Кои са маслата с незаменими ползи срещу бръчки:

Масло от пшенично зърно

Това е извлек, в който има максимална доза витамин Е. Благодарение на него, а и на лецитина, то се слави със силно регенериращи свойства. Всяка суха и застаряваща кожа ще усети бързо мощния му ефект. Вдлъбнатините от стареенето ще се попълнят и подхранят. Особено препоръчително е за масаж на околоочния контур. Подпомага лющещата се кожа и нацепените устни. Може да възстанови и участъците със спукани капиляри. Бременните жени могат спокойно да го употребяват срещу стрии и отпускане на кожата на корема, бедрата и ханша.

Масло от жожоба

Хидратиращо и контролиращо нивата на омазняване на кожата. То също има витамин Е, както и витамини от групата В, цинк, хром, йод. Защитава сухите кожи, образувайки филм на повърхността, което ги съхранява от увреждане при агресивни метеорологични условия. Има антиоксидантна роля, което означава че провокира производството на колаген.

Масло от макадамия

Веществата от ядките на макадамия имат силата да изпълнят с жизненост и здравина кожата. Ако напоследък тя е подложена на стрес, умора и липса на регулярна поддръжка, заложете на маслото или висококачествени продукти, които го съдържат. Perle Bleue е като еликсир на младостта, притежаващ уникална анти-ейдж формула, който е на основата на масло от макадамия. Неслучайно определят етеричното олио като течно злато, тъй като то е наситено с витамини А и В. Много подходящо е за чувствителни кожи.

Дайте мнение и Вие тук!

Шипково масло

Перфектно решение за подобряване на еластичността на кожата, както и за прогонване на признаците на възрастта. Бръчките се заглаждат, петната намаляват, защото има и изсветляващо действие, поради съдържанието на витамин С. Маслото от шипки се грижи да създаде среда за регенерация и стимулира новите клетки. Притежава и противовъзпалително въздействие.

Масло от нар

Маслото от семките на нара е известно още в древни времена, когато жените са се разкрасявали с негова помощ. То улавя свободните радикали в движение и възстановява щетите от тях по кожата. Предпазва и от вредните слънчеви лъчи, защото има естествен фактор. Нарът може да направи епидермисът по-гъвкав, за да преодолява той предизвикателствата, които среща във външната среда, както и тези при стареенето.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Точни рецепти за маска за лице с мед и сода.

Как се прави маска за лице с мед? 10+ рецепти. Ползи и вреди

Точни рецепти за маска за лице с мед и сода. С канела. Против бръчки и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *