кредитна карта в чужбина -011

За здраве: Как да използвате кредитната карта в чужбина?

Пътувате в чужбина, а не разполагате с пари в брой или в местна валута? За да излезете от положение и да сте спокойни (и здрави) – имате нужда от кредитна карта.

Използването на вашата кредитната карта е възможно навсякъде по света, в болници, всякакви здравни заведения, супермаркети и т.н.
Система за нея има в почти всички сфери на търговията и услугите, включително и здравеопазването. В същото време, винаги има възможност да се изтеглят пари в брой. Друг плюс – не е никак необходимо да се декларират пари, внесени с картата. В допълнение – наличието на кредитна карта у чужденецът е гаранция за платежоспособност на клиента.
Това може да се окаже ключа към успеха, ако ви трябва кола под наем.

За чужбина ви трябва и по-добра карта, в долари или евро. Факт е, че когато плащате с левова карта, сумата за покупка ще бъде обърната във валутата, в която пазарувате в тази държава, с по време на самия този процес, вие ще трябва да платите комисионна. А тя често е най-малко 0,5% от стойността на сделката…
Същото важи и за теглене, но тук освен такси за конвертиране, вашата банка ще ви таксува и с процент от услугите в чужбина и чуждите банкомати.

Тарифите за използване на кредитна карта в чужбина, описани в договора с банката,могат да достигнат 2-3% ако теглите от чужда АТМ. Също може да ви таксува до 3% от изтеглената сума, в зависимост от условията на банката, от чието устройство теглите пари.

кредитна карта в чужбина 233
С кредитна карта в чужбина можете да работите дори в поликлиниката!!

Ако вашата банка е определила дневен лимит на теглене на пари в България, той ще остане същия и в чужбина. Освен ако, разбира се, не сте говорили преди това сда увеличи лимита. Това трябва да се направи, дори да сте в родината си. Същото важи и за ограничението за броя на транзакциите на ден. Средно те могат да са до 20 операции на ден.

Дайте мнение и Вие тук!

В случай, че загубите картата си, нейното възстановяване ще бъде възможно само след завръщането ви у дома. Само някои финансови институции предоставят в такива случаи пари в брой по света. Важно е да запомните – първото нещо, което без колебание трябва незабавно да направите, е да се обадите вашата банка за блокиране на картата.

Източник: vsichki-krediti.com

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

бързи кредити за лечение

Бързите кредити – чудесна възможност да подобрим качеството си на живот

Не дай Боже да ви се наложи да ползвате кредит за разрешаването на здравни проблеми, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *