житна диета дънов житен режим отслабване - 01
Житна диета, Ангелска супа, Диета с жито, Диетата на Дънов, Житен режим, отслабване

Житна диета (житен режим) на П. Дънов за отслабване и пречистване

♠ Как действа една житна диета ♠ Видове и приложение за отслабване ♠ Приготвяне на житото за диета ♠ За и против ♠ Захранване ♠ Кога се прави

Още в текста: Дневна доза Жито, лимец, спелта или елда

Три приложения на житената формула Защо действа Как се провежда житен режим Калории Каква вода Календар за 10 години Житен режим през годината Противопоказания При бременност При кърмене Странични ефекти Запек Лечебна криза Може ли кафе, алкохол и цигари А лекарства? Житен режим и спорт, йога Видео Други диети с жито

Режимът на жито е наследство от Петър Дънов – създател на Бялото братство, наричан Учителя, който е показвал на хората как да живеят по-смислено, приближавайки се до свещената си същност и Бога.

Той е практикувал този своеобразен пост в ежедневието си, разказва жената, която е обгрижвала него и домакинството му.

Но Дънов не е предал режима директно на своите ученици. Според негови изследователи, той е вярвал, че хората не са готови за този режим, а това доказва, че той не е диета или система за пречистване, а свещенодействие за дълбоко „изгребване“ на физически, емоционални и духовни нечистотии и зареждане с чистата енергия на Вселената. Така или иначе, режимът излиза наяве след смъртта му, от най-истинския първоизточник – готвачката, която е приготвяла храната и е спазвала режима заедно с Учителя.

Как действа?

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Житна диета се прави с достъпни средства!

С една дума – пречистващо. Но във всички посоки и на всички нива. Тялото, оставено на малко жито, харчи минимални усилия за мелене и преработка, а насочва силите си към самоочистване. Затова помагат и живителните сокове на самото жито, което Учителят е издигал едва ли не в култ като Божествена храна, носител на Божествена енергия и Божествения „подтик“.

Съдържание:

Пречистването на червата на физическо ниво кореспондира с пречистването на отрицателните и саморазрушителни емоции и на фините тела на духовно ниво.

Времето, отдадено на житния пост, съпътстван с благотворни формули, пречиства и мислите, а както е известно и от безброй други източници, мислите са енергия, която привлича сходни по енергия събития.

Учителят е ползвал живителната сила на житото за разни цели и в разнообразни практики. Някои от тях той лично е давал в групите на последователите си. Потребно е те да се разграничат от житния режим, така както ще разграничим диетата на жито от поста на жито.

Три приложения на житната формула
  1. Житен режим по оригиналните указания на Петър Дънов. Той се провежда само и единствено през февруари, като началото и краят му се прецизират спрямо Луната. Начина на изчисляване и календар за най-подходящите дати през идващите десет години ще покажем по-долу.

Житеният режим се възприема като телесен и духовен пост за пълноценно пречистване на тялото и духа и за изпълване с нова живителна енергия в края на зимата и на прага на новата пролет. Той е синхронизиране на тялото с природния цикъл на обновяване, който настъпва след всяка зима.

  1. Житен пост за постигане на духовни цели.Той се прилага по всяко време, когато човекът изпита нужда от подобна практика. Постът подпомага усилията в различни посоки, спрямо поставената цел:
  • -за духовно пречистване по конкретна причина;
  • -за помощ за разрешаване на житейски проблем или сложна ситуация;
  • -в моменти на психологически трудности и изпитания;
  • -за пречистване на чувствата, емоциите и мислите (подходяща е намаляващата луна);
  • -за възпитаване на желани добродетели, изкореняване на нежелани навици, за формиране на определени качества (подходяща е нарастващата луна).
  1. Житна диета. Провеждана единствено на физическо ниво, тя помага на тялото да изхвърли токсини и натрупани отпадъци, „изстъргва“ червата, зарежда с енергия, свива разтегнатия стомах, регулира апетита, подобрява изхождането. Нейно естествено следствие е намаляване на теглото, но изненадата е, че при слабите, с поднормено тегло хора, следствието е точно обратното – качване на липсващите килограми. По време на режима се получава известно отслабване, след което тялото се регулира и само достига до теглото, заложено му по рождение.
житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Житото е присъща храна за човека, според Дънов
“Фигурин

Затова е уместно да обобщим, че времето, прекарано на жито, е шанс за тялото да се саморегулира на всички нива, да се възстанови и обнови. Провеждан всяка година, режимът е уникална възможност за освобождаване от утайки и наслоявания, трупани през зимата – време, в което се хапват по-малко пресни плодове и зеленчуци и повече мазни, замразени и консервирани храни.

Защо действа режимът на жито?

Петър Дънов е казвал, че с появата на житото е стартирала еволюцията на човешкия род. Потенциалната енергия в малкото зрънце се превръща в кинетична в човека, предавайки му най-благородните и мощни сили на живота, казвал Учителя. Според него енергията на житото и неговата жизненост се губи при меленето, съхранението с месеци и след това – при месенето на хляба. За това той учи да се употребява жито на зърно, а не брашно.

Какви резултати се очакват и кога?

По отношение на теглото: очакването е приближаване към естествените за конструкцията на тялото килограми (отслабване или напълняване). При поднормено тегло по време на режима се получава временен слаб ефект на отслабване, след което тялото се саморегулира. При наднормено тегло саморегулирането започва веднага. Вталяващият ефект варира от 1 до примерно 15 кг за времето на режима от 10 дни, като това зависи от конкретното състояние на практикуващия.

По отношение на духа: ползите се изпитват моментално и в продължителен период от време. Тялото се енергизира, мислите се изчистват, чувствата се успокояват, човекът добива баланс и центриране. Хармонизиращото качество на режима се усеща в дълъг период след провеждането му, защото той е активизирал тази способност в самия човек, превръщайки се в постоянен източник на енергия и жизненост.

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Медът е важна съставка, дори за целите на отслабването
Житен режим за отслабване и оздравяване

Провеждането на житния режим само с цел отслабване изкривява целите му, така както са предписани от Петър Дънов, но хората отдавна са открили, че житото действа и в такава посока. А и щом се търси основна храна, на чиято база да се изгради рестриктивен хранителен режим с цел вталяване, защо това да не е житото – божественият източник на енергия, както казва Учителят.

Диетата на жито се прилага със следните цели:
  1. отслабващо – за редуциране на теглото и разграждане на излишните мастни слоеве;
  2. детоксикиращо – за извеждане на шлаките и пречистване на червата;
  3. оздравяващо – за лечение на различни по вид и генезис патологии, основавайки се на самовъзстановителните сили на тялото, освободено от необходимостта постоянно да мели и преработва храна;
  4. специален ефект върху кожата – справяне с акне. Житният режим оказва значително въздействие върху кожата и особено при тежък хормонален проблем като акнето. Такова действие се базира на три стълба – пречистване, саморегулиране, самолечение.
Как се отслабва правилно с житен режим

Щом се касае само за отслабване, говорим не за житен режим, а за житна диета. Ползването на житото за вталяване освобождава практикуващия да спазва в детайли оригиналната практика на Дънов. Концентрацията е върху минимизиране на калориите, а тя се постига по различен начин.

Видове житна диета

1) Рецепта с накиснато жито

Житото не се обварява, а се поддържа няколко часа или цяла нощ в топла вода, докато набъбне. Удобно приспособление е термосът, който запазва продължително време високата температура на водата. Някои хора ползват студена вода. В такъв случай на зърното му трябва повече време, за да поеме и да пусне във водата живителните си сокове.

Житото се приготвя ден за ден.

По отношение на дневната дажба диетата има много варианти – от най-строги до максимално либерални и това кореспондира с личните цели. Като минимум се посочва 100 г жито на ден, а максимумът е 500 г.
Житото се разделя на 3-5 порции и се приема в обичайните за хранене часове или се похапва от него при огладняване.

2) Рецепта с варено жито
житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Когато се яде жито за вталяване, е допустимо подправянето му със зеленчуци

Много вкусна и приятна диета. Житото се овкусява с мед, гарнира се с ябълки и други плодове по желание. В този вид храната е лека и здравословна и помага на тялото да се самоизчисти, регулира и да редуцира ненужните си запаси.

Диетата с варено жито е вариант на така наречените монодиети, за които е ясно, че максималният безопасен срок на приложение е 3 дни. Оригиналният житен режим се прилага 10 дни, но нека това не ви заблуждава, че и с варено жито е безопасно да се проведе 10 дни. При варенето житото губи голяма част от енергийните и хранителните си качества, превръщайки се в доста по-непълноценна храна, отколкото накиснатото по практиката на Дънов. Затова житеният режим се изпълнява 10 дни, а житна диета – 3 дни, в изключително случаи – 5 дни.

Приготвяне на житото за диета

Взимате един пакет жито (продава се на разфасовки по 400 и 500 г), промивате добре няколко пъти и слагате с 2 литра напълно студена вода на котлона. Когато заври, отчитате 15 минути. Котлонът се изключва, тенджерата се затваря с капак и се завива с кърпа. Житото почива и нараства, поемайки още и още вода. След 2 часа е готово. Ако варите житото вечер, ще го оставите да почива цялата нощ.

Сутринта се взема водата на гладно, а останалото сухо жито се подправя с мед преди консумация.

  • Максимална доза: 1 чаша чаен размер на хранене, до 5 хранения на ден.
  • Минимална доза: ½ чаша чаен размер на хранене, до 4 хранения на ден.

Всякакви отклонения от посочените дози носи риск за здравето или за отслабващия ефект.

Тъй като се касае за диета, тя се съпровожда със свободен питеен режим. Между хапванията се поемат значителни количества чай, вода, сокове – препоръчително, и кафе и мляко – допустимо. Общото количество на течностите се налага да бъде значително, за да се извеждат токсините и да не се стига до запек. За целите на изчистването на червата към житото се хапват и няколко ябълки на ден с кората. Те се похапват между основните хранения и помагат да справяне с чувството на глад.

Очаквани резултати при диетата с варено жито: от 1 до 3 кг за 3-5 дни. Постиженията са индивидуални, зависят от изходното тегло и способностите на организма да разгражда и да се освобождава от ненужните запаси.

При драстично наднормено тегло и ако не са правени други диети непосредствено преди режима, е възможно да се свалят и повече килограми – около 5-7 на брой.

Житна диета за 3 и 5 дни
Примерни часове на храненеДиета за 3 дниДиета за 5 дни
08:001 чаша варено жито1 чаша варено жито
10:301 ябълка (малка)1 ябълка (средна)
12:00½-1 чаша варено жито1 чаша варено жито
14:301 ябълка (малка)1 ябълка (средна)
16:00½-1 чаша варено жито1 чаша варено жито
17:30½ ябълка (малка)½ ябълка (малка)
19:00½-1 чаша варено жито1 чаша варено жито
21:00½ ябълка (малка)½ ябълка (малка)
За и против житната диета

Противниците на диетите и на всички форми на гладуване не харесват и житната диета, само защото храненето е

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Някои диетични предписания са по-строги от житния режим, те не съдържат дори орехи

еднотипно (прилича на монодиета), количествата са малки (прилича на гладуване), организмът бива лишен от разнообразно хранене и всички необходими вещества (прилича на която и да е диета).

Този способ не се харесва и от почитателите на високопротеиновото и високомазнинното хранене, които избягват или въобще елиминират въглехидратите. Виждането, че се отслабва чрез спиране на приема на въглехидрати, се конфронтира с идеята на житната диета.

Някои практикуващи се сблъскват с непоносимост към житото, особено когато то е приемане неварено, а само киснато. Неприятни усещание носи и покълналото жито, което се препоръчва в някои от вариантите на режима.

Негативни отзиви за житената диета (от форума Bg-mamma)
  • Петинка от Видин: Оффф, стига с това жито, вече започнах да го сънувам!
  • Тетина: Изобщо не издържах! На четвъртия ден вече предпочитах да не ям нищо, отколкото да ям жито. Не мога да го понасям вече!
  • Кети: Абе, това си е чисто въглехидратно хранене, как ще се отслабва с въглехидрати…
  • Пепито: След толкова малко храна, йо-йо-то след това ви е гарантирано.
  • Колев: Само спорт е решението, пълна глупост е да се разчита на диети.

Факт, че колкото са отрицателните отзиви от диетата, многократно повече са положителните. Практикуващи свидетелстват за значително отслабване, както и за задържане на килограмите след приключването на ограничителния режим.

Положителни отзиви за житната диета (от форума Bg-mamma)
  • Ма-ле: Колкото и да не ми се вярва, само за един ден 3 кг заминаха в историята.
  • Жедира: Като правих диетата миналия път, свалих много кила – 9 за 10 дни.
  • РеГе: Вярно, че се свалят по кило на ден.
  • zzz@: Направих диетата за 4 дни и свалих 3 кила.
  • Шоколадената лейди: приключих по-рано диетата, просто защото свалих всичко, което иска: за 8 дни – 5 кг.
  • Модана: Резултатът ми за 3 дни е минус 3 кг! Супер съм, даже не ми прималяваше, както става с други диети.
Какво казват специалистите:
  • житото се смила по-бавно и трудно от тялото, затова то засища за дълго време и при диета на негова основа не се изпитва силен глад. Липсата на глад допринася за елиминиране на психологическия ефект на диетите, който все това най-много допринася за връщането на килограмите, така нареченото йо-йо;
  • житото изсмуква токсини и всякакви вредни отровни отлагания и подпомага тялото да ги изхвърля навън чрез урина, изпражнения и пот;
  • житото не дразни стомаха и лигавицата, както много други способи за слабеене и гладуването.

Плюсове и минуси на житната диета са описани и ТУК: Резултати от зърнена (житна) диета на Дънов. Отслабване с жито.

Житен режим за духовно пречистване и развитие

Житото, ползвано за духовни цели, води до лечение на духа и тялото, доколкото в него се отпечатват емоционалните и менталните негативи и вредни програми. То внася жива енергия и хармонизира човека. Дънов казва в една от беседите си, че това е чиста храна, която е за желаещият да се трансформира.

Други ползи
житна диета дънов житен режим отслабване - 012
При практикуване на житен режим като пост, по-подходящо е житото за покълване

Като пост – 10-дневното пречистване отдалечава от проблемите на егото и насочва навътре, към вътрешния свят. Дънов дели хората на два вида – на глада и на апетита. Първите ядат, когато са гладни, а това естествено е 2 – 3 пъти в деня. Вторите ядат, защото им се яде – от апетит, но така създават условия за образуването на болестни изменения. Дънов визира тези, които ядат повече от 3 пъти.

И едните, и другите биха се възползвали от поста, за да се регулират и да дадат предимство на духа пред тялото.

Православната църква е създала поста точно за такова отпочиване, макар че днес хората го разбират по различен начин. Дънов е посочил, че от устата на постещия излиза неприятен дъх, когато е замърсен, но с очистването този дъх се премахва и липсата му показва, че е достигнат желания резултат.

За интегриране на качества – отдалечавайки се от състоянието „човек на апетита“ и отдавайки се на духовното, човек работи за развитието си и за повишаване на вибрациите си. Дънов е посочил в прав текст, че хората, които се хранят двукратно, развиват способности и дарби, докато по друг начин това е по-трудно и бавно.

Чрез поста се усилва волята и човекът се съединява с Бога – също мисъл на Дънов от неговите беседи.
За решаване на конкретни проблеми – в трудни моменти, при заплетени ситуации, при дълготрайни неудачи в дадено направление и при всякакви други въпроси, чието разрешение човекът търси активно, съзнателно и целенасочено.

Дънов е учил, че когато молитвата към Бог се предхожда от няколкодневен пост, Господ чува, прощава, помага. В тези няколко дни мислите се поставят под контрол, чувствата се изчистват, емоциите се потушават, действията се прецизират. Дънов дава пример с Христос, който е постил 40 дни, преди да започне да проповядва.

Изводът е, че постът е очистване на ума, сърцето и волята преди всяка важна работа.
За елиминиране на негативи – Дънов свързва поста в сдържане от негативни чувства и мисли, което в дългосрочен план се изразява в окончателно премахване на разнообразни негативи, включително вредни навици в живота, мисленето, възприемането.

Ползите от поста и житния режим като израз на такова въздържание са многостранни и неизброими. По въпроса Дънов е изписал и изрекъл стотици съждения, указания и разяснения, които са поместени в книгите му и в записаните беседи.житна диета дънов житен режим отслабване - 012

Как се провежда житен режим

Режимът е разчетен за 10 дни.

Необходими продукти
  1. Жито – 1 кг ( десет дни Х 100 г)
  2. Ябълки – 30 бр (за 10 дни Х 3 бр)
  3. Орехи – 90 бр (за 10 дни Х 9 бр)
  4. Пчелен мед – 1 кг (за 10 дни Х до 100 г)
  5. Вода (минерална, изворна) – 20-30 л (за 10 дни Х 2-3 л)
Приготвяне на житото

В тази точка са налице съществени различия в указанията, макар и източниците да са все от последователи на Дънов. Разминаванията се обясняват с това, че режимът не е оставен от Учителя за разлика от други практики с жито, за които е говорил пред групите. От съвременна гледна точка се спори и с какво да бъде проведен режимът – жито или лимец, като се изтъква, че по времето на Учителя житото е било чисто и не е имало ГМО. Варианти:

  1. житна диета дънов житен режим отслабване - 012
    Така изглежда добре набъбналото жито, без да е разпукано и пренапоено

    С накиснато жито. При този вариант дозата за следващия ден се приготвя от предходната вечер и обикновено една нощ е достатъчна за достигане до готовност. Житото се слага в топла вода или такава със стайна температура. Някои хора ползват гореща вода и термос, където зърното набъбва в пълна степен най-бързо. Според някои последователи на Дънов, методът с термоса не е естествен, като оприличават приспособлението на затвор за зърното. Все пак да се отчита, че при особено ниски температури и ползване на студена вода, десетина часа вероятно ще са недостатъчни за проникване на водата вътре в зърното.

Когато житото се накисва, може да се вземе грухано зърно. От него е премахната обвивката му, което подпомага всмукването на водата и обратно – насищане на водата с жизнената му енергия и полезни вещества. Дънов е казвал, че водата от житото има лечебни свойства.

  1. С покълнало жито. При този вариант не се взема грухано жито, а такова за покълване. То се продава в специализирани магазини и на диетичните щандове в големите супермаркети, като на етикета е отбелязано изрично, че зърното става за покълване.

Когато режимът се провежда с покълнало жито, се отделят допълнително време за подготовката на дневната порция. Със сигурност една нощ и дори денонощие няма да са достатъчни. Времето за покълване зависи от стайната температура, а предвид, че режимът се провежда в най-студеното време на годината, твърде възможно е покълването да отнеме до 48 часа. За да не се разстройва графикът на провеждане на режима, при този вариант се прави предварителна проба (купува се допълнително жито).

Вижте и ТОВА: Житна диета при ясновидката Евелина Лютова!

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Кълновете трябва да са с дължина от около 2-4 мм. Показаните на снимката не са подходящи за житен режим

За покълване зърното се накисва в съд от природен материал (дърво или глина). Оптималната температура в стаята е 22 градуса. Допустими граници – от 17 до 27 градуса. Оптималната температура на водата е също 22 градуса. Тя покрива доста точно зърното, до няколко милиметра над него.

Очаквано време за покълване – от 24 до 48 часа. Например дажбата за сряда се накисва в понеделник или най-късно вторник сутрин при високи температури.

Според някои рецепти е допустимо накиснатото жито да се подвари за около минута, за да омекне още малко. Готовото за консумация зърно изглежда така: меко и леко разпукано.

Дневна доза

Тя е 100 г жито. При липса на домашна везна, се мери по два начина:

  • пакет от 500 г се дели на 5 части, пакет от 400 г се дели на 4 части. Това се прави предварително и отделните дози се разделят в торбички;
  • отмерване с лъжици: супените, ако са равни, събират средно 10 г жито. Доза за деня: 10 лъжици.
    Количеството за деня се поделя на три части. Тя се държи под капак или в плътно затворения термос, за да не се окислява и да се пази хранителността на зърното.

В това видео е показан един от методите за приготвяне на зърното:

Схема на хранене
Примерни часовеПърви вариантВтори вариант
06:00гореща вода-
06:301 ябълкаводата от житото за деня
07:001/3 от дажбата жито-
07:303 ореха1/3 от житото, 1 ябълка и 3 ореха
10:00 – 11:30гореща водатопла вода (изворна, преварена)
12:001 ябълка-
12:301/3 от дажбата жито1/3 от житото, 1 ябълка и 3 ореха
13:003 ореха-
16:00 – 17:30гореща водатопла вода (изворна, преварена)
18:001 ябълка-
18:301/3 от дажбата жито1/3 от житото, 1 ябълка и 3 ореха
19:003 ореха-

Медът се добавя към житото или към водата. Допустимо е водата да се подправи с капчици лим. сок. Изискване е зърното да се сдъвква дълго и внимателно, съзнателно и с мисъл към самия процес. Според различни източници – от 48 до 99 пъти за всяка хапка.

Описаният в таблицата режим се изпълнява в този вид точно 9 дни, като десетият е преходен между режим и захранване. Схемата ще посочим в главата „Захранване“ (виж по-долу).

С какво да направим режима – с жито, лимец, спелта или елда?

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Дънов е правил режима с жито, но напоследък все повече хора предпочитат лимеца

Оригиналният режим на Дънов е с жито (пшеница). Един от спорните въпроси е каква да бъде тя – за посев (цяло зърно) или грухана (отделя се твърдата обвивка. Такова зърно не покълва, но омеква по-бързо, защото водата прониква в него безпрепятствено).

Член на Бялото братство е записал разказ на готвачката на Дънов, според който Учителят е ползвал именно грухана пшеница. Само житената вода от накисната грухана пшеница има лечебни свойства, защото прониква дълбоко в зърното и поема от неговите вещества. Дънов е давал и други рецепти със сурово и покълнало жито, поради което някои последователи вярват, че житният режим се прави именно с такова.

Дори сега на официалния сайт на Бялото братство е поместена рецепта с жито за покълване, като изрично се посочва, че житото не бива да бъде грухано – тоест „бито“. Там се забранява и накисването му в термос. Според записа на брат Жоро обаче, по време на февруарския режим Дънов е избирал грухано от сорт „бяло жито“, като е използвал и силата на енергизираната житена вода.

Напоследък се афишира практиката на замяна на житото с лимец. Изтъква се, че по времето на Дънов житото е било чисто, докато при съвременното земеделие и използването на достиженията на науката пшеницата вече се е изменила – обработвана е с химикали и е възможно да е била подложена на генна модификация.

Застъпниците на лимеца вярват, че той има по-добри качества и се понася по-добре.

Защо лимец?

Лимец е жито – изключително древен сорт. Има доказателства, че е консумиран още преди 15 – 17 хиляди години. Богат на протеини, той представлява мощен антиоксидант и био храна с леч. свойства. Ценността му идва и оттам при събиране стъблото се начупва, но зрънцето остава цяло, съхранено под четири обвивки. Класовете се обработват по специален метод, който оскъпява добиването му, но съхранява качествата на биопродукт. Древната пшеница е призната за уникално здравословна, носител на лесни за усвояване минерали и витамини.житна диета дънов житен режим отслабване - 012

От няколко години успешно се развива доброволческа инициатива под името „Дар лимец“. Тя представлява отглеждане с благотворителни цели и раздаване на зърното на хора, които имат намерение да провеждат житен режим. Като древно и чисто жито, лимецът се предоставя за лечение, за подхранване на дечица, за бременни жени. Наскоро инициативата се разви в направление „Живият хляб“, при която брашно от лимец се предоставя безплатно на фурни, които също благотворително месят от него хляб и го предоставят даром. Ценността на лимеца е описана подробно на страницата на „Дар лимец“ (www.DarLimec.com).

Лимец е общото название на няколко сорта древна пшеница. Различават се еднозърнест (Triticum monococcum), двузърнест (Triticum dicoccum.), спелта (Triticum spelta L.), динкел, камут и други. Еднозърнестият се смята за най-древния и съответно – запазен в неизменено генетично състояние сорт, директно произлязъл от дивата пшеница, расла на Земята преди 15-17 хилядолетия.житна диета дънов житен режим отслабване - 012

Защо спелта?

Това е пшеница, отглеждана допреди век и напълно изместена от хлебната. Тя се предпочита, защото като сорт не възприема торене. Към нея се насочват хора, които търсят все по-чисто и необработвано зърно.

Може ли с елда?

Въпросът идва оттам, че елдата е наричана „черна пшеница“. Но тя дори не е житно растения, а е от семейство Лападови. Елдата намира чудесно приложение в периода на захранване след режима, но е неподходяща за провеждането му, защото няма нищо общо идеята и философията на режима, които се основават на божествената енергия на житеното зърно.

Какви ценни компоненти набавяме с житен режим?

Обикновената пшеница има много богат състав. Съдържа цяла палитра витамини, минерали, органични и аминокиселини (около 15 на брой, част от тях незаменими).

Дайте мнение и Вие тук!
ВитаминиС, К, А, Е и редица от групата В (5, 2, 6, 3)
Минералицинк, желязо, фосфор, магнезий, селен, калций, манган, мед
Органични к-ниАспаргинова, глутаминова
Ненаситени мастни к-ниОмега 3 и 6
Аминокиселинилевцин, глицин, изолевцин, тирозин, хистидин, валин, лизин, метионин, фенилаланин и други

Подобно е съдържанието на лимеца – богат на А, В и Е-витамини, на ред минерали и белтъчини.

Витамин Е предпазва сърд.-съдовата с-ма и е антиоксидант срещу свободните радикали. Минералите допринасят за нормалното физиолог. с-ние на тялото. В произведения в България лимец има в пъти по-голямо съдържание на цинк. Приблизително 100 гр кълнове от лимец задоволяват дневните нужди на организма. Нар. лечители дават лимец за неврози, колит, шипове, за укрепване на съпротивителните сили.

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Житото и лимецът са диетични – съдържат малко калории в 100 г
Житна диета и калории
  • 100 г пшеница/ лимец съдържат между 325 и 349 калории;
  • 1 средна ябълка носи 42 калории. За деня – 3 ябълки = 126 калории;
  • 1 орех тежи 4 г, 100 г орехи = 619 калории. За деня – 9 ореха = 223 калории.

Общо за деня се приемат около 700 калории. Като диета, това прави храненето на базата на жито един от най-строгите и нискокалорийни режими, за които не се препоръчва прилагането повече от 3 до 5 дни. Дори при възможно най-обездвижен начин на живот и работа в седнало положение на бюро, човекът има потребност от 1700 калории. Така по време на житната диета прилагащият я ще формира дефицит от минимум 1000 калории.

Проверете вашата необходимост от калории примерно ТУК!

Каква вода?

Водата, препоръчвана независимо дали за режим или за диета, е максимално чиста – минерална, преварена, изворна. За житния режим указанието е тя да се взема топла до гореща. Дъновистите смятат, че затоплена, тя е мощно лекарство. Чисти и отвежда токсините по-ефективно от студената, промива органите, релаксира нервната с-ма, сваля стреса, отвежда негативните и вредни мисли и чувства. Това й свойство се реализира, когато топлата вода се взема на малки глътки.

Според указанията на Бялото братство, минималното количество за деня топла вода е 0.5 – 1 л, приемана на дози от по 0.1 – 0.15 л. Препоръката важи не само за времето на режима през февруари, а за постоянно приложение в ежедневието – за здраве и тонус. Допустимо е подправяне на водата с мъничко лим. сок.

Двукратно в седмицата водата не е топла, а гореща – дотолкова, че да предизвика изпотяване. Така се извеждат отрови и чрез кожата и се прочиства и този път за изхвърляне на излишните вещества от тялото.

След изпотяване, потта се отмива или избърсва и се пие още малко гореща вода. Водата с висока температура изкарва от тялото натрупаните излишни количества пикочна и млечна к-ни.

Кога се прави режимът?

Самият Дънов е посочил, че житн. режим трябва да бъде провеждан преди настъпването на пролетта, защото тогава има най-добри условия за изчистване на организма. Началото му се изчислява за всяка година отделно, като се прилагат няколко критерии:

  1. Режимът се провежда през февруари и само по изключение част от него е допустимо да попадне в месец март;
  2. Режимът се изчислява спрямо февруарското пълнолуние и само по изключение се взема това от месец януари, ако то попада в последните дни от месеца, така че режимът да попадне в месец февруари;
  3. Режимът започва от 1 до 4 дни след пълнолунието;
  4. Предпочитан ден – сряда, но само в случай че първата сряда, последваща пълнолунието, не е по-късно от 4-ти ден. Условието е задължително, защото целият режим се помества между двете фази на луната – пълнолуние и новолуние.

Срядата е препоръчителна за начало на режима, защото тя предполага начало на захранването в ден петък.
Някои хора предпочитат да започнат в понеделник, „на чиста“ седмица. Опцията също е добра, стига да е до 4-ти ден след пълнолуние.

Календар за 10 години
годинапълнолуниеПрепоръчителна датаЗахранване от дата
201711.0213.02 (пон) или 15.02 (сряда)24.02 или 25.02
201831.013.02 (неделя) или 2.02 (пон)11.02 или 13.02
201919.0220.02 (сряда)2 март
202009.0212.02 (сряда)22.02
202128.011.02 (пон)11.02
202201.022.02 (сряда)12.02
202320.0222.02 (сряда)3 март
202410.0214.02 (сряда)24.02
202529.011.02-4. 02 ()10.02 – 14.02
202617.0218.02 (сряда)28.02
202706.0210.02 (сряда)20.02
Житен режим през друго време на годината

Светозар Няголов в книгата си “Хранене, пост и житен режим” описва подробно другите периоди през годината, в които се провежда житен режим. На практика той е показан по всяко време, но целите и резултатите ще са различни.

Различават се два начални момента – старт от пълнолуние и старт от новолуние.

По време на разпадане на Луната (от пълнолуние) се постига изхвърляне, изчистване, освобождаване от ненужни неща – токсини, вредни привички, вредни връзки, ненужни обстоятелства и прочее.

По време на изпълване на Луната (от новолуние) се постига привличане, интегриране, приемане на желани неща.

  1. Алтернатива на оригиналния февруарски пречистващ режим: допустимо е да се проведе и през март с условие – след пълнолуние, при Слънце в знак Риби.
  2. За интегриране на добродетели и за разрешаване на конкретен житейски проблем, трудност, препятствие, както и във важни за човека моменти като започване или завършване на образование, създаване на семейство, дом и други: започва от новолуние, за предпочитане в сряда.

В книгата са разграничени и разни цели спрямо деня от седмицата, избран за начало на режима:

  1. Неделя: за духовни цели, свързване с Духа и Светлината;
    житна диета дънов житен режим отслабване - 012
    Фазите на луната пряко влияят върху ефективността на житния режим и ако са избрани, подпомагат реализирането на поставените цели
  2. Понеделник: за приемане на любов, пречистване на собствената си среда;
  3. Вторник: за разрешаване на ситуации, свързани с ума и знанието, изчистване на отрицателни чувства и мисли;
  4. Сряда: за лечение, изчистване, изхвърляне на всичко ненужно, за повишаване на съзнателността;
  5. Четвъртък: за воля и сила, за разрешаване на трудности и пречки;
  6. Петък: за свързване с Бог, неговата любов и слово;
  7. Събота: за хармония и баланс, за връзка с Вселената и природата, за служене и създаване на правилни връзки с другите хора.
Според Няголов, от значение е и позицията на Слънцето в определен зодиакален знак:
Слънце в Овен
  • От пълнолуние: освобождаване от нисши желания и чувства, срещу агресия и за разбирателство, за придобиване на повече мекота в отношенията, снижавате на импулсивността.
  • От новолуние: за засилване на волята, повече разум и добро развитие (от новолуние).
Слънце в Телец
  • От пълнолуние: за отслабване, подобряване на дишането, освобождаване от всякакви задръствания.
  • От новолуние: за придобиване на търпение и сила за отстояване чрез любов.
Слънце в Близнаци
  • От пълнолуние: в подкрепа на ученето и придобиването на новости, срещу неуравновесеност и разочароване.
  • От новолуние: за любознателност, пътешестване, за справяне с материални проблеми, срещу наивност и прибързаност.
Слънце в Рак
  • От пълнолуние: за разбиране на законите и принципите на живота от най-висшите нива до проявата в бита, за развиване на духовни качества, чувствителност, засилване на аурата.
  • От новолуние: за духовен път към Бог, за сдържаност и състояние на благодарност.
Слънце в Лъв
  • От пълнолуние: за облагородяване и лечение на сърцето, за подобряване на характера, за възприемане на щедростта.
  • От новолуние: за смелост и сила за постигане на цели, срещу гордост и недостатъци, които го спъват в живота.
Слънце в Дева
житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Житото се гледа от хиляди години, но човекът продължава да открива нови и нови ползи за себе си
  • От пълнолуние: учение с лекота, усвояване на чужди езици, умение за писане, за придобиване на вътрешна чистота.
  • От новолуние: за издигане в учението и науката, намиране на правилния път.
Слънце във Везни
  • От пълнолуние: за привличане и развиване на дарби, за хармония и разбирателство, за създаване на ред и уют в семейство, дом.
  • От новолуние: за постижения в творческите полета на изява, за привличане на вътрешна красота, благи мисли, благородни действия и чувства.
Слънце в Скорпион
  • От пълнолуние: за лечение на болести и недъзи, на ума, за правилно развитие на ума.
  • От новолуние: при трудности и противоречия, за разрешаване на конфликтни ситуации.
Слънце в Стрелец
  • От пълнолуние: за изясняване на идеи и желания, за намиране на правилните пътища и начини за реализиране, за развиване на благородство, мъдрост, послушание.
  • От новолуние: за духовни идеи и самоусъвършенстване, за интегриране на благородство.
Слънце в Козирог
  • От пълнолуние: за изчистване на негативи от съзнанието, лоши мисли, съмнения, алчност, ревност и други.
  • От новолуние: за постигане на благородни желания и намерения, за заемане на висок пост.
Слънце във Водолей

Сега сме в тази епоха, затова основният пречистващ режим е показан за февруари. Така човек се докосва до Божията мъдрост, за очистване от неправдите и възстановяване на хармонията, за привличане на любов и мир.

Слънце в Риби
  • От пълнолуние: за свързване с Христовия дух, за смекчаване на кармата.
  • От новолуние: за интегриране на милосърдие, смирение, търпение, въздържание, кротост, благост.

Захранване (отпостване)

Захранването започва на десетия ден от режима, който се явява граничен между режим и постепенен преход към обичайно хранене.

Схема на захранване през 10-ти ден
Примерни часовеХранене
06:00водата от житото за деня
06:301 ябълка
07:001/3 от житото
07:303 ореха
10:00 – 11:00топла вода (изворна, преварена)
11:301 ябълка
12:00Ангелска супа
12:301/3 от житото
13:003 ореха
16:00-17:30топла вода (изворна, преварена)
18:001 ябълка
18:301/3 от житото
19:003 ореха

На единадесетия ден или се продължава с жито и с ангелска супа за обед и за вечеря (обелени сварени цели картофи, магданоз, лимонче), или се прекратява житото и да се мине към същинското захранване.
Точно определени схеми за захранването няма, но са ясни някои правила, въз основа на които практикуващият изработва собствен режим, съобразен с личните си вкусове и предпочитания.

Принципно още десет дни е необходимо въздържание, непременно да се избягва преяждането. Показано е да се яде в малко количество и да се отдаде предпочитание на леките храни без подправки. Порциите съставляват от около 1/3 до ½ от количеството храна, което човек изяжда при нормални обстоятелства. На четвърти-пети ден порцията се вдига до 3/4. Едва след шести ден се постига обичайното количество храна.

Както при всички режими, и тук постепенността на въвеждане на храните е много важна. За началните три дни се препоръчват зеленчукови салати и зеленчукови супи, варени картофи. Възможно е да се включи мъничко елда или булгур на третия ден. На четвъртия ден е разрешено да се прибави хляб, но не повече от една филия и варен ориз.

Печените храни влизат от шестия ден. Тогава е времето за въвеждането на млечните произведения. Постепенно се вдига количеството на храната. Варивата са на осми – девети ден, а месото – от десетия. Още няколко дни се пренебрегват тежки храни като гъби, червено месо, кафе, алкохол и други.

През целия период се запазва похапването на ядки, като менюто от орехи постепенно се обогатява с други видове като бадеми, лешници и прочее.

В първия ден от захранването калориите са вече 1000 – 1200 и всеки следващ ден се добавят по около още 100 калории. Именно калоричността на храните е добър маркер за плавност на захранването.

Примерни ястия за захранване
житна диета дънов житен режим отслабване - 012
В дните на захранването ангелската супа може да се обогатява до достигането на зеленчукова супа с разнообразни съставки

(отбелязани са само храните, които се внасят към менюто от предходния ден)

Първи ден

Зеленчукова супа на основата на ангелската, но обогатена с чушка, моркови, все още без сол.
Салати от настърган морков, наситнено зеле или смес от двете.
Десерт: настъргана ябълка с орехи и канела, плодова салата с цитруси и стафиди

Втори ден

Салата от настъргани моркови и цвекло с ядки и семена

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Печената тиква е чудесен десерт по време на захранването
Трети ден

Основно ястие от елда, сварена с моркови, чушки, зелен фасул.
Салата от спанак и семена.
Десерт: банан.

Четвърти ден

Основно ястие: киноа с моркови, чушки, зелен фасул.
Салата от варени картофи с авокадо.
Десерт: печена тиква.

Пети ден

Основно ястие: мюсли, постни блюда с ориз, картофи (постна мусака без заливка, лозови сърми).
Десерт: сушени плодове (накиснати).

Шести ден

Основно ястие: филия с лютеница и сирене (кашкавал).
През цялото захранване са добре дошли зеленчуковите ястия и супи, с предпочитание към варенето.
Медът, чаят, плодовете и салатите в началото съставляват основна част от менюто, докато към края на периода отстъпват на постните готвени ястия.

Рецепта за ангелската супа

Оригиналната ангелска супа съдържа само подправени картофи
Оригиналната ангелска супа съдържа само подправени картофи

Съставки: 1 картоф, щипка пресен магданоз, вода

Приготвяне: картофът е обелва и пуска във вода, без да се нарязва. Когато се свари, се пуска и магданозът, предварително наситнен добре. За първия и втория ден към супата не се слага мазнина, солта е абсолютно забранена. По желание се подправя с малко лимонов сок. От третия ден, ако все още се предпочита, супата се обогатява и подправя или се подменя със зеленчукови супи с разнообразни съставки.

Ангелската супа е максимално щадяща храна за храносмилателната с-ма, която е релаксирала 10 дни. Някои дългогодишни практикуващи житния режим прилагат три и дори четири дни само на такава супа, подкрепена с малко хляб.

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Диабетът е абсолютно противопоказан за редица диетични режими, включително житния

Противопоказания за житен режим

Житният режим е показан за здрави хора и за такива с разнообразни здравословни проблеми, но има известен брой диагнози, при които не се прилага. Ето някои групи заболявания:

  1. на ендокринната с-ма (щитовидна жлеза, диабет);
  2. на храносмилателната с-ма (язва, колит, гастрит);
  3. при психични заболявания;
  4. при прием на силни лекарства;
  5. при непонасяне на глутен.
Внимание: Диабет!

Диабетът е абсолютно противопоказание за житния режим. Това се отбелязва и на страницата на Бялото братство, и се повтаря от редица практикуващи и учители. Има обаче последователи, които на собствен риск пробват режима и споделят добри резултати. Например Латина във форума на beinsadouno.com разказва, че се справя добре с десетте дни на жито, въпреки че е с диабет тип 2.

Единственото, което съблюдава, е да не взема много голямо количество мед и да прави по-малки от указаните паузи между храненията.
Като алтернатива за страдащите от непоносимост към глутен и разни храносмилателни смущения тя препоръчва същия режим, но изпълнен с ориз или зърнени култури без глутен като киноа и просо. Така пак ще се постигне целта на духовното обновяване.

При бременност

Житният режим е противопоказан за бременните, които не следва да намаляват калорийния прием толкова драстично. Чистенето на духовно и физическо ниво представлява известно натоварване и дори стрес (според случая), понякога се съпътства с известни проблеми в психиката и възприятията.

На бременните се препоръчва частичен режим – жито и ябълки, съчетани с голямо количество други плодове и ядки, дори и зеленчуци.

При кърмене

Описаното за бременните важи и за жените в период на лактация – калорийният прием е абсолютно недостатъчен за изхранването на два организма. Режимът носи риск от намаляване на количеството кърма и потенциална възможност да се отбие бебето преждевременно. От друга страна по време на чистенето в тялото на майката се отделят отрови, които навлизат в кърмата и преминават в бебето. Психическите трудности по време на поста също не са за пренебрегване.

На кърмачките се препоръчва комбинация между житен режим, много плодове и мед, както и салати, като дневното количество не бива да пада под 2 хиляди калории.

Месечен цикъл при жените по време на режима

Съвпадането на менструалния цикъл с времето на житния режим утежнява понасянето му, но не е пречка за провеждане. По-голямо внимание се изисква при комбинация с ниско кръвно налягане.

Странични ефекти

По време на режима се стартира процес на мощно изчистване на тялото. Огромно количество токсини, шлаки и разни

житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Главоболието е най-честият белег за извършващото се основно изчистване на тялото

отрови се отделят от тъканите и нахлуват в кръвта, за да бъдат изведени от тялото. Както и при други методики за изчистване, така и тук ефектите от бързото и мощно освобождаване на отрови е възможно да предизвика някои специфични усещания като:

  • главоболие;
  • облагане на езика;
  • виене на свят;
  • слабост и умора в първите дни.

Описаните симптоми показват изчистване, но ако към тях има и други неразположения, по-сериозни знаци като силни болки в корема, прекъснете режима и потърсете консултация.

Как да преодолеем чувството на глад?

Дънов учи, че на хората е потребна доста по-мъничко храна, отколкото смятат. Осъзнатият човек се задоволява с две хранения дневно, а на светията му стигало и едно. Затова по време на прилагането на режима трябва да изместим вниманието си от материята към духовното и тогава усещането за глад изчезва.

Запек по време на режима

Запекът е едно от храносмилателните разстройства, който е сред противопоказанията за провеждането на режима. Хранене само на жито задълбочава състоянието. Риск от придобиване на запек по време на 10-дневния период има при приемането на недостатъчно вода. Житото буквално „изсмуква“ течностите от тялото. Запекът обичайно се явява във втората част на режима, след петия ден. Той се профилактира с повече гореща вода и клизма, ако се налага.

Лечебна криза
житна диета дънов житен режим отслабване - 012
Чистите природни храни провокират дълбоко прочистване на тялото от токсини и шлаки

Изчистването на физическо ниво, както и духовната работа водят понякога до лечебни кризи – засилване на болежките, симптомите на стари страдания, поява на нови, неразположение. В даден момент на човек му изглежда, че всичко се влошава, вместо да се поправя и да върви към добро. Лечебните кризи са кратки и бързо отминават. Вниманието е насочено към отграничаването от други симптоми, примерно на знаците, че този режим не ви понася и не е подходящ за вас. Преценката и отграничаването са трудни. Може да потърсите мнение в някои от многобройните форуми, посветени на режима, и да говорите с личния си лекар.

Може ли кафе, алкохол и цигари?

Не, те се спират още по време на подготовката. Приемането им противоречи на идеята и целите на режима, както и е нелогично да се замърсява тялото в момента, когато то се стимулира към самоизчистване.

Пият ли се лекарства

Няма показания за прекъсване на приема на редовните лекарства, напротив – спирането им в комбинация с режима носи риск. При съмнения относно заболяването ви и комбинирането му с житен режим, консултирайте се с лекар.

Житен режим и спорт и йога

Множество планиращи за първи път житен режим се интересуват как той се комбинира с големи физически натоварвания като спорт, тренировки, йога упражнения и тежка работа. По тази тема Учителят не е оставил указания, а отзивите на продължително практикуващи са противоречиви.

Едни твърдят, че запазват нормалния си ритъм на живот, независимо от това, че той включва спортуване или фитнес, а други чувстват слабост и намаляват темпото за известно време. През периода на режима най-подходяща е йогата, защото не натоварва драстично, но запазва гъвкавостта на мускулите и активността.

Книги за житния режим

Учителят не е оставил рецептата за житния режим директно, но в много от своите беседи е говорил за ценността на житеното зърно. Има и специална беседа „Житеното зърно“, публикувана в първата част на „Сила и живот“, отделни бележки в „Мисли за всеки ден“ и други. Забележителна е и беседата „Абсолютна чистота“.

Някои книги, написани за житния режим и стойността на житото:
  1. „Житен благослов“ на Христо Маджаров
  2. „Хранене, пост и житен режим” на Светозар Няголов

Видео

Галина Герасимова и Андрей Грива от Бялото братство в София гостуват в предаването „Пътят“ на ТВ1:

Интервю с вегана Калоян Гичев за житния режим в предаването „Всеки следобед с Криси“

Авторът на книги и блок с областта на духовното развитие Георги Жеков разказва как се провежда режимът:

Други диети с жито

Житото се използва като за база за вталяващи диети, като са известни няколко вариации. Те нямат общо с житния режим, нито с режима, прилагат като диета. Ето някои от тях:

Традиционната диета с варено жито

Това е на практика монодиета с жито, при която не се разрешават никакви други храни. Тя се прилага здравословно до 3 дни и е рискова при по-дълъг срок. В количеството, разрешено за деня, няма ограничения – яде се варено жито при всеки позив за глад.

С варено жито и мед

Същата диета, но житото се подправя с малко мед – до чаена лъжица на порция. В количеството на житото няма ограничение.

С жито и ябълки

Диета, най-близо до житния режим, но се различава по липсата на ограничение в количеството храни, нито точна схема на приемането им. Рецептата се основава на драстично снижаване на калориите. Носи риск при прилагане за повече от 3 дни.

С житни кълнове

Тази диета представлява най-драстичният вариант за вталяване с жито, защото не се комбинира с никаква друга храна. Носи риск, защото лишава организма от потребните му вещества. Представлява хранене единствено с покълнали житени зърна, без ограничение в количеството, свободно през целия ден.

Първоначално публикувано на:25.12.2016 @ 13:41

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Стафидена вода, рецепти, за отслабване

Стафидена вода: за отслабване, диария и кисти. Диети и рецепти

♠ Полза ♠ Рецепти ♠ Стафидена вода ♠ Със сена и шипка ♠ Със зърнастец …

5 Мнения

  1. Елена Ат. Йорданова

    Житото – това е основната храна в нашето общество – хляб и сол – може и без лучец !
    Житото се консумира от хората – сварено / до силно напукано зрънце /. Служи за пречистване, разхлабване / и…. чорбата му от варенето / .

    1. Вари се жито за урожай на нивите, добър урожай и по-голям дял печалба от стопаните собственици “Като се казва ” да има голям берекет ”

    2. Вари се за захранване на младоженци по сватби, В ресторанта и т.н.. ритуално

    – Хвърля се със стотинки жълти и бели, цветя и кошнички и вода по пътя пред младоженците, когато са сключили догодор за съвместен живот при съвременните правила и норми в : Семейство : Брак, развод, деца, наследство ….. Задължения ! – курса в интернет – правата ми – на праватарите !

    3. За захранване на деца на пити и кръщенки.

    4. За успение Богородично и други празници от християнския календар.

    5. За погребения и помени на починали.

    6. За десерти / ашуре и др. / в ресторанти и други заведения за хранене и полуготови храни.

    7. Смелено на брашно – за вкусен хляб на майстори – хлебари. Бяло брашно, лимец, царевично и други брашна !

    8. Служи за деца и възрастни за прилагане на диети за хранене и отслабване – по определени рецепти.

    Но…. има и срок на хранене на свареното жито – 24 часа. В противен случай то се втвърдява – става твърдо и неподходящо за употреба от Човек.
    И в този случай пак се използува за хранене, не се изхвърля може и да се смели ! Само че……… за храна на Животни !!!!

    9. За семе за следващата година за 2017 г вече е посято !
    26.12.2016 г
    ЕЛЕНА АТ. ЙОРДАНОВА – 66 г

  2. Вехади Солейко

    Захранването не започва от десетия ден на режима.Ангелската супа има само символно значение.Тя показва /доказва/ ценността на храната.
    Благодаря за конспекта,който сте направили. Откривам и свои текстове,но това е без значение.Важно е повече хора да правят Житния режим.
    Групата за споделяне във фейсбук е: facebook.com/home.php?sk=group_139708342760018.
    Eто и линк към един от форумите: bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=907234.0;;19
    Има споделен опит от 2009 г. /през различни месеци/.

  3. Здравейте, може ли да проверите датите които сте дали за Ж.Р. 2018, тъй като мисля, че не са правилни (2018 31.01 3.02 (неделя) или 2.02 (пон) 11.02 или 13.02 ). Благодаря.

  4. Вехади Солейко

    Датите за големия (масовия) Житен режим за чистене през февруари 2018 г. са: 2.02. (на Братството) и 5.02 (в групата на която съм админ). Причините за различията са духовни (във връзка със значението на началния ден…).
    Подробности можете да прочете в групата: facebook.com/groups/duh.grupa6/. Споделя се всеки ден.Има и подготовка (10 дни),и захранване (10 дни).
    Успех!

  5. Писах няколко пъти по този въпрос и пак ще кажа. Правя го всяка година и за мен режима е добър. Пречиства организма, мисълта ми се проясни. Чувстваш се по-млад и по-лек. Според мен този режим почиства и кръвоносната система, защото след като го направих миналата година долната ми граница на кръвното се нормализира, а беше леко по-висока. Предполагам от задържане на течности в организма.
    Напънете се и го направете. Трудно е 10 дни, но си заслужава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *