Imun

Формулата имунобор: Кидс, Бронхо и др. Мнения, ефекти

Имунобор Кидс – сироп-имуностимулатор за деца. Имунобор Бронхо. Противопоказания на бета-глюкан. За възрастни. Видове. При грип, настинка и бронхит.

Още в текста: Ω Имунобор Уро – капсули. Ω Имунобор Биотик.

Ω Против рак. Ω С антибиотици. Ω При цистит. Ω При пиелонефрит. Ω При отит. Ω При раздразнено дебело черво. Ω При синузит. Ω Други видове продукти от фамилията. Ω С котешки нокът. Ω С ехинацея. Ω Мнения и коментари от форум. Ω Цена. Ω Заместители. Ω Бронховаксом. Ω Респивакс. Ω Изопринозин. Ω Имунобор или есберитокс? Ω Имуномикс. Ω Хранителни добавки за имунната система. Ω Странични ефекти и противопоказания. Ω Имунокол с коластра Ω

Имунобор Кидс: с какво е интересен този сироп за деца? Това е природен имуностимулатор, специално съобразен с потребностите на детския организъм в период на потребност от здравословна подкрепа.

имунобор
Този вариант на имунобор е добър при всяко антибиотично лечение

Имунобор за деца е продукт, основаващ въздействието си на микронизиран бета глюкан (framar.bg). Препоръчва се при чести инфекции – вирусни, бактериални и гъбични, за подкрепа на имунните клетки, за редукция на заболяванията на дихателни и пикочни пътища, за общо тонизиране и балансиране на енергийните запаси.

Имунобор Кидс се дава в дози, съобразени с възрастта на децата; сиропът може да се използва и от възрастни.

За да има осезаем ефект е необходим продължителен профилактичен прием от порядъка на 2-3 месеца.

При грип, настинка и бронхит

Добре е продуктът имунобор да се дава не само в рамките на профилактични програми, но и при заболяване, особено при вирусни инфекции – грип и настинка, както и при усложнения от типа на бронхит (imunobor.com). Съчетанието от бета-глюкан и витамин С в продуктите имунобор има антимикробно действие; по-важен обаче е ефектът на стимулация, който упражнява върху имунните клетки. Те са мобилизирани да се справят с патогенните микроорганизми самостоятелно или като компонент от комплексна терапия.

Доказано – имунобор подобрява устойчивостта на лигавиците в дихателната и отделителната система към възпалителни процеси. Имунобор подсилва оздравителния ефект на други лекарствени продукти, например антибиотици. Освен това подобрява устойчивостта на дихателната система към причинителите на инфекции, което предотвратява честите боледувания, а при заболяване – ускорява процесите на излекуване.

Имунобор Уро – капсули при инфекции на урогениталната система

Имунобор Уро е специализиран вариант на популярния продукт, в който базовият състав от бета-глюкан е обогатен с екстракт от червена боровинка. Задачата на този продукт е да блокира растежа на болестотворни бактерии в отделителната система и да я изчисти от патогените и последиците от тяхното действие.

Имунобор Уро има подкрепящ имунната система ефект, като заедно с това компонентът от червена боровинка предотвратява създаването на нови бактериални колонии по пикочните пътища и в пикочния мехур (framar.bg).

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Продуктът е подходящ при остри и хронични инфекции, за подобряване на имунната защита и предотвратяване на възпалителни процеси. Практикува се паралелна терапия с антибиотик и имунобор за изчистване на болестотворните бактерии; терапията с имунобор е добре да продължи и след като приключи приемът на назначения от лекар антибиотик.

Имунобор Бронхо

Вариантът на имунобор за инфекции на дихателните пътища съдържа екстракти от ехинацея и котешки нокът – класически компоненти от билколечението, които са с доказан положителен ефект при лечението на заболявания на дихателните пътища (framar.bg).

Този продукт е добър както при конкретни заболявания, така и при хора, които са склонни често да развиват инфекции на дихателните пътища или при бактериално носителство.

Имунобор Бронхо се приема по схема: през първите 10 дни – 3х1 капсула дневно след хранене, след което има продължение при 2 или 1 капсула на ден. Общата продължителност на имуно-модула е 8 седмици.

Имунобор Бронхо е естествен продукт, но не бива да се приема при бременност и кърмене.

Имунобор Биотик при чревни инфекции, гъбички и диария

При този вариант на имунобор към основния компонент бета-глюкан е прибавена пробиотична съставка: висок брой лиофилизирани лактобактерии lactobacillus bulgaricus, с чиято помощ се преодоляват болестни състояния на стомашно-чревния тракт.

Този продукт е подходящ при лечение с антибиотици – упражнява двоен ефект, като едновременно подкрепя имунната система и подобрява баланса на засегнатата от антибиотика полезна чревна микрофлора.

Имунобор Биотик е добър избор при често повтарящи се чревни инфекции, диарии, обща отпадналост и системен стомашно-чревен дискомфорт. Използва се също при бактериално носителство, паралелно или след химио- и лъчетерапия, при хранителни алергии.

Имунобор Биотик трябва да се приема на гладно, поне 10 дни, 3х1 капсула дневно. При остри диарии приемът е 3х2 капсули на ден. Може да се приема и от бременни.
Продуктът е добър и за деца на и над една година, като при тях капсулата се разтваря и съдържанието се дава с малко вода.

Против рак

Работи ли имунобор против рак? Базовият продукт имунобор успешно балансира способността на имунната система да защитава здравите клетки от негативни въздействия на външната среда или от процеси с негативен характер. Имунобор съдържа доказано полезни съставки – екстракти от котешки нокът, мака, йерба мате, и по деарко. Това са природни средства, с чиято помощ се противодейства на вирусни, бактериални и гъбични инвазии в организма. С тяхна помощ по-успешно се преодоляват или предотвратяват алергични реакции. Подобрява се състоянието на клетъчните мембрани, оптимизира се клетъчното хранене и се забавят процесите на стареене. Клетките стават по-устойчиви на окислителен стрес, намалява рискът от злокачествени промени. В този смисъл имунобор е работещ вариант в антираковата защита на всеки организъм (farma.bg).

С антибиотици

Продуктите имунобор “по условие” са препоръчвани като алтернатива на антибиотичното лечение, ако са включени в добра профилактична програма. Продължителният прием на имунобор стамилизира имунната система и прави организма устойчив към сезонните инфекции. Това логично предотвратява необходимостта от лечение с антибиотици (framar.bg).

От друга страна – ако все пак се наложи прием на антибиотик, е добре той да се съчетае с подходящ продукт от типа имунобор, в зависимост от това кои органи са засегнати от инфекцията. Препоръчва се също имунобор да се приема и след приключване на антибиотичното лечение, най-малко с очакване на два ефекта. Първи – възстановяване на чревната микрофлора, и втори – допълнително тонизиране и укрепване на организма, стабилизиране на собствените съпротивителни сили.

При цистит

имунобор
Имунобор уро помага при цистит

Имунобор Уро е средството, с чиято помощ по-лесно може да се преодолее изпитанието цистит. Още при първите признаци на цистит е добре да започне приемът на имунобор – с капсулите на този продукт в организма постъпва важният терапевтичен компонент от американска червена боровинка, с доказан антибактериален и противовъзпалителен ефект. Имунобор Уро може да се приема продължително време, което прави продукта подходящ и при хроничен цистит – с негова помощ се поддържа нормално здравето на пикочния мехур (imunobor.com).

Не бива да се забравя и това, че естеството на подобен здравословен проблем, както и спецификата на продуктите имунобор, изискват от потребителя прием на достатъчно количество вода и отказ от неподходящи храни като пикантни блюда, соев сос, алкохол, цитрусови плодове и сокове.

При пиелонефрит

Пиелонефритът е неприятно и опасно възпаление на бъбреците и пикочните пътища (pramed.com). Може да е в остра или хронична форма; често дава усложнения или самият той е резултат от други заболявания и отслабена имунна система.

Лечението на пиелонефрит е продължително, терапията – комплексна. Прилагат се антибиотици, което прави логично търсенето на подкрепа в имунната система – а за това добри възможности дава имунобор уро. В случаи на продължително лечение е необходима внимателна лекарска преценка за терапия и профилактика с помощта на имунобор.

При отит

Сиропът имунобор кидс и капсулите имунобор бронхо могат да бъдат в лечебните програми при отит – възпаления на ухото, които често са усложнения от инфекции на дихателните пътища.

Сиропът имунобор подобрява имунната защита и блокира развитието на патогенни микроорганизми, които са причина за възпаления в носоглътката и ухото, особено при податливите детски организми.

Имунобор бронхо има конкретно въздействие в същата посока, като ефектът е гарантиран от растителните екстракти ехинацея и котешки нокът (framar.bg).

При раздразнено дебело черво

Както е известно, синдромът на раздразненото дебело черво все по-често се проявява неочаквано при хора, подложени на стрес и принудени да живеят и се хранят нездравословно. Когато този синдром се прояви и се налага лечение, имунобор биотик може да се намеси успешно и да съдейства за по-бързо и успешно протичане на оздравителните процеси (imunobor.com). подут корем, болки, неприятно редуване на диария и запек – всичко това те кара да се намразиш!

Лечението изисква прием на определени медикаменти, но най-важна е диетата. И в добавка – имунобор биотик с подходяща доза пробиотици, които са в състояние да регулират състава на полезната чревна микрофлора.

При синузит

Имунобор бронхо е продуктът, който специалистите по уши, нос, гърло нерядко препоръчват при лечение на синузит. Той допълва много добре терапията с други медикаменти, като оказва подкрепа на имунната система и потиска развитието на болестотворни микроби в носоглътката. Синузитът много често е следствие и усложнение от инфекция на лигавиците на носа и гърлото. При хроничен синузит е добре да се провежда и описаната по-горе профилактика с имунобор бронхо преди началото на есенно-зимния сезон (farma.bg).

Дайте мнение и Вие тук!

Други видове продукти от фамилията

Фамилията Имунобор от Borola наброява девет продукта, някои от които нямат голяма популярност – и напразно, тъй като ефектът от приема им е категорично доказан. Освен изброените дотук варианти: Бронхо, Кидс – сироп и капсули, Уро, Имунобор за възрастни универсален – капсули, Биотик, заслужават внимание и Бета глюкан, Котешки нокът саменто и Ехинацея, всеки от тях – със специфично въздействие (farma.bg).

С котешки нокът

имунобор
Всеки от продуктите имунобор има полезен ефект в точно определена сфера

Капсулите имунобор с котешки нокът саменто, са най-подходящи при необходимост от общо тонизиране за потребители с ракови заболявания, при изтощение, при чести вирусни и гъбични възпаления по лигавиците на дихателните органи, червата и пикочните пътища. Подобрява функциите на храносмилателната система и укрепва имунитета (farma.bg).

С ехинацея

Капсулите с ехинацея определено стимулират образуването на нови имунни клетки, постигат общо тонизиране и нарастване на съпротивителните сили срещу инфекции от бактериален, вирусен и гъбичен характер. Действат избирателно укрепващо върху дихателната система и съдействат за по-бързо оздравяване при бронхит, пневмония и синузити (farma.bg).

Бета глюкан

Имунобор в тази модификация съдържа активен компонент от подробно изследвания природен имуностимулант бета глюкан. Тази съставка предпазва от инфекции, а при болестен процес подпомага по-бързото оздравяване и стабилизиране на имунната защита. Подобрява устойчивостта на организма като цяло, както и на конкретни органи и системи, подложени на негативни външни въздействия (farma.bg).

Мнения и коментари от форуми

  • Danayaaa от bg-mamma.com: “Ние го пихме три месеца-октомври,ноември и декември,точно преди да почнат гриповете,не че ни спаси. Това беше по-миналата зима,когато бяхме на 3 г.,тази зима пак през тези три месеца пихме Бронховаксон и много добре ни повлия,но може би си зависи от организма на детето. “
  • Stelt77 от bg-mamma.com: “Тези неща от грип не могат да ви спасят Те по скоро са за засилване на имунната система и за по-лесно преболедуване… “
  • Tsvet3 от otzivi.bg: “Вземам тези таблетки за цялото семейство. При редовна употреба идват малко скъпи. На мен лично ми са малко големи таблетките и ми е трудно да ги поглъщам. Иначе са ефикасни. Боледуваме по-малко.”
  • Adriana от otzivi.bg: “Препоръча ми го моята лична лекарка миналата есен, тъй като бях понастинала. Каза ми, че Имунобор засилва имунната система. Купих го и наистина тя се оказа права. Освен, че за ден-два оздравях, повече не съм се разболявала през зимата. Купих и сиропчето за децата – от него също съм доволна. Лесно го приемат, има много приятен вкус и най-важното-държи настинките и вирусите надалеч! През лятото им давам по 2 пъти седмично, профилактично. “

Цена

Цената на имунобор – различните варианти, варира около 18 лв за опаковка от 30 капсули (framar.bg). Малко по-евтин с около левче е вариантът бета глюкан. Около 15 лв за стандартните опаковки с котешки нокът или ехинацея. Цената на детското сиропче – кидс актив, е приблизително 19-20 лв за 100 мл.

При нагласа за алергия

Вариантът имунобор биотик е подходящ при потребители с нагласи за алергия. Съдържа пробиотици, които възстановяват и укрепват чревната и вагиналната микрофлора (imunobor.com). Особено ефективен е този продукт при хранителни алергии, но и при кожни алергични състояния от рода на атопичен дерматит. Освен общо укрепване на имунната система, имунобор пробиотик съдейства за по-бързо овладяване на алергични пристъпи или предотвратяване на подобни прояви.

Заместители според д-р Михайлов: Клеева тинктура

Серията имунобор без съмнение помага да укрепим защитата си срещу сезонни вирусни инфекции и специфични заболявания на различни органи и системи – дихателна, отделителна и т.н. При всичките положителни качества на продукта той не е все пак безалтернативният помощник в укрепването на имунната система. Известният фитотерапевт и хомеопат д-р Атанас Михайлов например по-често споменава чудесната клеева тинктура, без да омаловажава прилагането на имунобор. Клеевата тинктура, която – както е известно – е спиртен продукт с пчелен клей, действително притежава уникални свойства както за подпомагане на лечението, така и за профилактика. Впрочем – тъкмо сега е моментът да се заемем с дву- или тримесечна програма с клеева тинктура в очакване на зимните настинки и грип. Главна “заслуга” на клеевата тинктура е тъкмо укрепването на имунната система. Нещо, към което се стремим и чрез приема на имунобор.

Сребърна вода

Сребърната вода, която в последно време привлича интереса на стотици хиляди потребители, реално подпомага укрепването на имунната система и е още един вариант за постигане на устойчивост срещу различни заболявания. Използва се при възстановителни програми след продължително, тежко боледуване, изтощение в резултат на върхови физически или психически натоварвания (сребърнавода.com). Приемът на сребърна вода ускорява лечението на редица заболявания и е успешен компонент в редица лечебни програми. Може да се използва като дезинфектант с универсално действие, включително при подготовката на храни за директна консумация.

Бронховаксом

Това е специфичен продукт, препоръчван за подсилване на имунната система при повтарящи се, тежки или хронични заболявания на респираторните органи от типа на бронхити и пневмонии (framar.bg). В състава му са включени обработени щамове от патогенни бактерии. Приемът на бронховаксом цели мобилизация на имунната система и разгръщане на собствения й потенциал. Може да се дава на деца по лекарско указание, но само ако са навършили 6-месечна възраст. В някои случаи се приема паралелно с антибиотици.

Респивакс

Респивакс е още една възможност за укрепване на имунната система и по-специално за стабилизиране на дихателните органи (lekar.bg). Този продукт провокира собствените съпротивителни сили на организма и го прави по-устойчив към простуди и вирусни заболявания. Добре е да се прилага като част от комбинирана лечебна програма при болест, като приемът му задължително е около един месец. Този режим трябва да бъде последван от поддържаща терапия: тя се провежда по схемата прием в продължение на първите 20 дни от три поредни месеца. Пие се по една таблетка сутрин на гладно.

Продуктът може да се купи свободно, но е препоръчително приемът му по схема да бъде консултиран с лекар. Предлага се в два варианта – за деца и за възрастни. Не се прилага при деца под 3-годишна възраст.

Изопринозин

Още един имуностимулатор, сходен с имунобор, е изопринозин (lekar.bg). Счита се за ефективно средство при чести инфекции от вирусен характер – на дихателните пътища, както и при херпеси, стоматит с афти, рубеола, варицела, заушка и морбили. Този продукт може да се приема и от по-малки деца: препоръчва се след навършването на едногодишна възраст.

Важно е да се обсъди с лекар каква доза изопринозин следва да се приема, тъй като дозировката зависи от килограмите. Обикновено при възрастни се прилага трикратен дневен прием по на две таблетки от 500 мг, т.е. стандартната доза е 3 г. В изключителни случаи може и повече, но не над 4 г дневно или общо 8 таблетки по 500 мг.

Имунобор или есберитокс?

Имунобор или есберитокс? Изборът зависи от различни фактори, но в много случаи решаващо условие е съставът на есберитокс: неговите активни съставки имат природен произход, става дума за ехинацея, диво индиго и бял кедър (zdrave.org).

Приемът на есберитокс е доста улеснен – продуктът е под формата на капки, които не притесняват дори и малки бебета. Комплексното действие на натуралните компоненти успокоява раздразнените дихателни пътища, неутрализира инфекцията, обезболява и улеснява дишането.

Имуномикс

Имуномикс е стопроцентово натурален продукт, чийто прием в продължение на около три седмици стабилизира имунната система профилактично или съдейства за по-бързо възстановяване при лечение на вирусно или простудно заболяване (framar.bg). Имуномикс съдържа фитокомпоненти от ехинацея, черен бъз и кора на ункария. Обичайната схема за прием е две капсули сутрин на гладно в продължение на 20 дни.

Други хранителни добавки за имунната система

Отчитайки ролята на здравата имунна система за съхраняване жизнеността и работоспособността на потребителите, производителите на хранителни добавки постоянно предлагат нови продукти и нови възможности за това. Предпочитани са продуктите на билкова основа, както и комбинациите на растителни екстракти и минерални компоненти. Акцентът е върху компоненти като коластра, цинк, витамин С или мултивитамини, бета каротин, бета глюкан, биофлавоноиди, ехинацея, акаи, мака, салсапарила, алое вера, самбукус или черен бъз, женшен (apteka.bg).

Странични ефекти и противопоказания

Принципно имунобор-варианти са продукти с натурален състав и не се очаква да оказват неблагоприятно въздействие чрез негативни странични ефекти. Все пак е добре да се внимава с прилагането им и да се подбира вариант и дозировка, съответстващи на възрастта, характера на заболяването и общото здравословно състояние. Именно за това е препоръчително приемът да се обсъди с лекар.

Ако избраният вариант имунобор съдържа билков компонент – ехинацея, котешки нокът, е възможно да се прояви реакция на свръхчувствителност и тогава приемът трябва да се прекрати (framar.bg).

Имунобор или марсианци

Изборът на един или друг продукт – имунобор или марсианци, зависи от множество фактори. Специална роля сред тях играе индивидуалността на потребителя. Често ориентацията към някой от вариантите е стимулирана от съвети на близки и приятели, които са ги изпитали и са доволни/недоволни от резултата. При всички случаи е добре да се вземе мнението на лекар, който познава задълбочено здравословното състояние на детето.

В действителност сравнението е между детския вариант на имунобор – имунобор кидс сироп или капсули, и витаминният комплекс марсианци. И в двата случая имаме обогатени хранителни добавки, които съдействат за укрепването на имунната система (framar.bg).

Имунобор кидс (актив сироп) се приема в малки дози веднъж дневно продължително време; подходящ е за съвместна терапия с антибиотици, а за траен резултат при чести респираторни инфекции се препоръчва прием в продължение на три месеца.

Марсианци имунактив има същото предназначение; познатите от лекарствения пазар варианти определят този продукт като лесно приеман от децата. В основата му са активни компоненти от рода на бета глюкан, цинк и витамин С.

И двата вида добавки в пълния си асортимент разчитат на въздействието на бета глюкан;  екстракти и биокомпоненти от билковия профил от рода на ехинацея, шипки, черен бъз.

Или саменто

Саменто е продукт на растителна основа – биоактивен материал от котешки нокът (framar.bg). Препоръчва се като средство за укрепване на имунната система, за по-бързо преодоляване на инфекции. Мощен антиоксидант; ефективен при вирусни, но също при бактериални и гъбични инфекции. Усилва устойчивостта към въздействие на алергени и последващи реакции на свръхчувствителност. Особено важно е да се помни, че саменто има подчертан детоксикиращ ефект и регулира артериалното налягане. Последната характеристика е важна при избора на продукта, когато се колебаем дали в конкретен случай е по-добре да вземем имунобор или саменто (framar.bg).

Или биозин

Биозин имунобаланс е възможност за прилагане на още един имуностимулатор – в случая разчитащ на компонента лактоферин (framar.bg). Този антивирусен компонент се приготвя от коластра и действието му не допуска проникването на патогенните вируси в човешките клетки. Ефективен е включително и срещу вирусите на хепатита.

Биозинът по-често се препоръчва в случаи на отслабена имунна система в комбинация с кръвни проблеми, пр. нисък хемоглобин или анемия. Една от особеностите на лактоферинът е свързването на серумното желязо и пренасянето му до клетките. Освен това има подчертано пробиотично действие; също така упражнява антиканцерогенно въздействие.

Имунокол с коластра

Имунокол коластра е средство за укрепване на имунната система, приготвено от коластра на крави. Съдържа молекули на имуноглобулини, с чиято помощ се активира защитната реакция на организма към въздействието на външни патогени. Предлага се във варианти за деца от 1 до 8 години и за деца над 8 години и възрастни. Приема се по специална схема, интензивно в рамките на 5 дни и като поддържаща терапия за един месец. Не бива да се дава в случаите с алергия към млечен белтък. Капсулите се приемат 20 минути преди хранене с хладка или студена течност (framar.bg).

Първоначално публикувано на:18.06.2015 @ 11:53

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

хрема

Моментално спиране на хрема. Пресичане на хрема при дете

Как се прави моментално спиране на хрема? Как да спрем хремата за 5 минути? Лесни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *