Цветна бременност, симптоми, тест, нормален цикъл
Какво е цветна бременност? Симптоми, белези и признаци. Когато имаме нормална менструация. Отрицателен тест. Имам обилен цикъл, но мисля, че съм бременна. Истории.

Цветна бременност: Какво е? Симптоми и белези, тест, нормална менструация

Какво е цветна бременност? Симптоми, белези и признаци. Когато имаме нормална менструация. Отрицателен тест. Имам обилен цикъл, но мисля, че съм бременна. Истории.

Още в текста: Как и къде да го направим. Кога е спонтанен аборт. Ескапел, дуфастон или други противозачатъчни и цветна бременност. След инсеминация (ин витро). Първи мигновени действия. Опасна ли е? Наличието на съсиреци. Базална температура. Болки в корема. Подут корем. Причини. Продължителност.

Какво е цветна бременност, едва ли има нужда да се обяснява.

Сред медицинските термини май няма подобно нещо (zdrave.ws). Цветна бременност е популярното название на състояние, при което е налице зачеване, но жената продължава да има месечно кървене. Искате да проверите дали я имате?

Какво трябва да се направи при цветна бременност? При съмнения за подобно състояние най-естественото нещо е да се консултирате с гинеколога си. Тази консултация не е излишна в случаите, когато месечното кървене е различно от обичайното: по-оскъдно, по-бледо и продължава доста по-кратко.

Консултацията е наложителна по две причини: ако се касае за нежелана бременност, да бъде взето адекватно решение. Ако бременността е желана – бременната да организира живота си през следващите месеци в съответствие с особеностите на това състояние.

Има и такъв ракурс: да се касае за мнима цветна бременност, а да има някакъв здравословен проблем. Ясно е, че при забелязани отклонения, особено ако заедно с необичайното кървене усещате напрегнатост в гърдите, гадене, обилно отделяне на слюнка и често уриниране – та при тези отклонения колкото по-бързо идете при лекар, толкова по-добре.

Да не изключваме и хипотетичната извънматочна бременност, чието развитие може да създаде животозастрашаваща ситуация.

Признаци и ранни симптоми

Ранните симптоми на цветна бременност донякъде не се различават от тези на нормалната: сутрешно гадене и повръщане, напрегнатост на гърдите и т.н. – вижте по-горе. Различното е в кървенето, които заблуждава и представя нещата като месечен цикъл.

Обикновено тази псевдо-менструация се проявява в ранните месеци на бременността, но понякога е възможно да заблуждава почти до раждането. Не са малко случаите, при които жената с цветна бременност разбира положението си по движенията на плода в утробата й.

Начинът, по който протича кървенето при цветна бременност, би следвало да заостри вниманието на жената към случващото се с нея: промени от рода на различна продължителност и количество на кръвта е доста характерен белег (bremennost.bg). Ако наистина виждате разлика, най-лесното е да си направите домашен тест за бременност. Ако той е положителен – без никакво отлагане посетете гинеколога си.

Сигурни признаци за бременност и нетипични симптоми. Когато още е рано за тест

“Демир

Опасна ли е?

При цветна бременност има някои рискови моменти, за които на всяка цена трябва да се знае. Наличното кървене може да е свързано с хормонален дисбаланс, при който все пак износването на плода не е застрашено. Възможно е обаче то да е сигнал за предстоящ спонтанен аборт или за извънматочна бременност (teenproblem.net).

При всички случаи кървене по време на бременност означава, че в матката има сегменти на лигавицата, които тя се опитва да изхвърли – както е при нормалния цикъл преди бременността. Това състояние трябва да се съвмести с необходимостта развиващият се плод да се захване за маточната стена и да започне формирането на плацентата. Ясно е и за неспециалиста, че при това положение създаването на плацентата се затруднява, а рискът от изхвърляне на плода е реален.

Наличието на съсиреци

цветна бременност
По-долу в коментарите идват и първите въпроси за възможната скрита бременност. Пишете ни и вие!При съмнения за цветна бременност направете проверка чрез тест.

Кървенето със съсиреци по време на бременност не е нормално и принципно е знак за патология на бременността (zdrave.org). Както е известно, при т.н. цветна бременност се касае за по-слабо от обичайното кървене и изтичащата кръв е оскъдна, ръждиво-кафява или бледо розова. Съсиреци при бременност, включително цветна бременност, може да означава отлепване на плацентата и признак на предстоящ спонтанен аборт.

Възможно е в същото време съсиреците да нямат общо с бременността, да са симптом на друг здравословен проблем – анемия, заболяване на кръвоносните съдове, разширени вени, сърдечно заболяване. При всички случаи появата на съсирек следва да се приеме за тревожен знак и да бъде потърсена медицинска помощ.

Базална температура

Повишението на базалната температура е свързано с овулацията; съхраняването й над 37 градуса по-дълго от обикновеното за месечните цикли е възможен признак на бременност, включително цветна бременност (zachatie.org).

Повишената базална температура се запазва със стойности от втората фаза на менструалния цикъл – след овулацията, до четвъртия лунарен месец.

Болки в корема

Болката може да съпътства всяка бременност, дори най-нормално протичащата. Възможно е да има болки в гърдите, яйчниците и корема. Тази болки са причинени от промените, от трансформациите, които тялото на бъдещата майка претърпява.

Болките в корема могат да са свързани с яйчниците – усещат се като придърпване. Също така могат да са причинени от подготвянето на матката за ролята, която ще изпълнява през следващите месеци (zdrave.org). Ако обаче болките са силни, ако са налице контракции, състоянието изисква медицинска намеса. Болките в корема при бременност, включително цветна бременност, могат да са предупреждение за започващ аборт.

Подут корем

Усещането за подут корем нерядко е споделяно от жени в първите седмици на бременността. Трудно е да се определи това като задължителен симптом на бременността, включително на цветна бременност. Известно е, че коремът започва да увеличава реално обема си в по-късните месеци. В ранния етап по-скоро става дума за преходно състояние, което не се проявява винаги. Ако го има е свързано с хормонални колебания и започващи промени в женския организъм (medical.bg).

Причини

Какви са причините за цветна бременност? Причините за цветна бременност, т.е. за кървене по време на бременността, могат да бъдат формулирани с няколко изречения.

Ясно е, че с настъпването на цветна бременност, както и изобщо на бременност, хормоналният баланс се променя. Химията на тялото се насочва към подготвянето на условия за нормално износване и раждане на бебето (moetodete.bg). Възможно е при тази подготовка да се наложи изхвърляне на ненужно количество маточна лигавица, за да се формира пълноценна плацента. Тъкмо това е причина за кървене, което напомня цикъл, но се различава по цвят, количество и продължителност.

Друга причина за кървене е секреция при захващането на ембриона към маточната стена. Такова кървене е още по-оскъдно и е еднократно.

Дайте мнение и Вие тук!

По-сложно е, когато кървенето е придружено с болки; тогава е допустимо да се мисли за извънматочна бременност, спонтанен аборт или гинекологично заболяване.

Продължителност

Кървенето, напомнящо месечен цикъл, при цветна бременност обикновено е в първия триместър. Има все пак и случаи, когато симптомите се проявяват почти до самото раждане (moetodete.bg).

Всеки тест за бременност отчита ли цветната?

Цветна бременност – това си е истинска бременност и е логично да очакваме, че всеки тест ще отчете подобен факт. Ако това все пак не се случва – то не е от вида на бременността, а от качеството на теста.

Ако имате симптомите на цветна бременност – но не само месечното кървене, добре е да се уверите какво ви се случва, като си направите кръвен тест; той със сигурност ще установи има или няма бременност (bg-mamma.com).

Как и къде да го направим

Стандартният тест се прави вкъщи, около седмица след закъснението на месечния цикъл или толкова време след обичайната дата на кървене, ако този път то е било по-различно, като при цветна бременност. Прави се с първата сутрешна урина; тестът трябва да е бил съхраняван правилно – например високата температура го прави негоден.

Кръвен тест за бременност се прави в специализирана лаборатория (ezine.bg).

Когато имаме отрицателен тест

Тестът може да даде отрицателен резултат не само ако е бил съхраняван неправилно – на топло или при висока влажност. Друга причина за неточното отчитане може да е разредената урина – затова се препоръчва първата сутрешна (ezine.bg). Още една причина е неточното изпълнение, т.е. стъпките на изследването не са спазени в тяхната задължителна последователност.

Възможно е един рано направен тест да даде положителен резултат, а няколко дни по-късно той да е отрицателен, като и двата са били точни. Така се случва при загиване на ембриона.

Кога е спонтанен аборт

При ранна бременност от порядъка на първите 12 седмици е възможно да се получи опасно кървене в дните, които са обичайни за редовния цикъл (hospital.bg). Изчислено е, че 80 на сто от спонтанните аборти се случват точно в такива дни.

Според медицинската статистика половината от оплодените яйцеклетки не се трансплантират успешно и биват изхвърляни, без жените изобщо да разберат, че са имали бременност. Онези, които редовно следят цялата симптоматика, промените в тялото си и очакват доказателства за успешно зачатие, могат да бъдат разколебани между вероятността да карат цветна бременност или просто да са в цикъл.

Важно е да се различават и случаи, в които забременяването е било успешно, но по някаква причина настъпва спонтанен аборт. Докато при цветна бременност кървенето обикновено е ръждиво или бледо розово – при спонтанен аборт е налице ясна кръв заедно с характерните менструални болки. Наложителна е консултация с лекар.

Ескапел, дуфастон или други противозачатъчни и цветна бременност

Приемът на противозачатъчни таблетки често е коментиран като подвеждащ вариант за предпазване от бременност. Нередовният прием, както и прием паралелно на някои антибиотици или билки от рода на жълт кантарион, намалява ефективността от действието на противозачатъчните. Това е възможно да се развива бременност при месечно кървене – въпросът е да се разпознае някаква промяна и навреме да се направи консултация със специалист.

Прилагането на ескапел – хапчето за бърза контрацепция, обикновено нарушава хормоналното равновесие и цикълът се променя. Затова и при подобни епизоди са налице съмнения дали не става дума за извънматочна бременност.

С дуфастон обикновено се коригират отклонения в цикъла; понякога бременността може да е изненада при приема на различни противозачатъчни или хормонални продукти. При регулирането на цикъла минава известно време, докато нещата влязат в норма и едно кървене от нетипичен вид може да бъде както свързано с цветна бременност, така и да е резултат от хормонални въздействия (bg-mamma.com).

След инсеминация (ин витро)

Кървенето след такава процедура може да е сигнал за проблем със захващането на зародиша и нормалното му развитие, включително спонтанен аборт. Но може да е и вариантът цветна бременност; при всички случаи подобни казуси са наблюдавани и ако е наложително – могат да бъдат взети съответните медицински мерки (puls.bg).

Истории

Мрежата е наситена с истории за жени, които заради синдрома цветна бременност са разбрали за състоянието си малко преди да родят. Примерно така:

20-годишната британка Софи Олдридж внезапно получава силни болки в корема и гърба. Мъчителното преживяване се усилва и тя търси лекарска помощ. В болницата набързо й дават болкоуспокояващи и я пращат да си почива вкъщи. Вкъщи обаче ситуацията се влошава и този път по спешност Софи отново попада в болница. По-обстойният преглед разкрива истината, която за Софи е гръм от ясно небе. Само след половин час тя вече е родила сина си.

Странното е, че Софи изобщо не е подозирала какво се случва с нея. Имала е редовен цикъл през цялата бременност и не е страдала от обичайните неприятни симптоми на ранна бременност (jenite.bg). Още истории за цветна бременност вижте ТУК.

Вижте и ТОВА:

Бременност. Всичко за нея. От А до Я

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Hidra2

Хидрасек спасява от разстройство – вижте как!

Как действа активната съставка в хидрасек. Приложение на продукта при различни състояния, за различни потребителски …

32 Мнения

  1. miroslava.miteva

    Здравейте! Случи ми се следното: Пих дуфастон 3 месеца. Първите два всичко беше окей, но на третия ми закъсня 7 дни. След това прокървих. Не е обилно, но имам кръв и съсиречета. И сега като прочетох за цветната бременност, се уплаших дали е възможно това. Страх ме е.

    • Лекар.БГ

      Здравейте, Мирослава Митева! Допитахме се до гинеколог от нашата колегия. Изобщо не е изключено да имате цветна бременност. Най-добре е да си направите тест, за да сте сигурна за какво идва реч.

      • Zdraveite iskam da vi popitam imax cikal na 12 mart beshe si normalen cikal posle na 19 april pak normalno i snoshti 3 mai mi prokurvq malko kato rozovo i na 4 stana kafqvo tova oznachava li che sam bremena

        • Мариела

          Здравейте,
          Преди 4 години забременях с втората си дщеря, бременността беше цветна и в началото даже и не разбрах какво се случва, не усещах движения на плода нито намерих някаква разлика в продължителността на месечният си цикал! Дрехите ми започнаха да отесняват което ме накара да си направя тест за бременност, оказа се положителен! Веднага посетих гинеколог и се оказа че съм в 12 седмица от бременността! Сега 4 години по късно имам цикъл но усещам движения които наподобяват тези на плод. Предполагам че е възможно да се касае отново за цветна бременност.

  2. Здравейте, искам да споделя, по принцип имам нормален цикъл, но става 2 месеца откакто тече ми доста оскъдно то последния ми цикъл беше на 8.10 по принцип имам 6 дневен цикъл. Но този път кървенето беше слабо без съсиреци , започна със светло кафеникаво течение, после светло розово течение доста слабо и воднисто. Първия ден малко повече, а втория ме цапаше така продължи 4 дена, но само ме цапаше без съсиреци и ми свърши на 12.10. Корема ми е леко подут, има болки в кръста и се чуствам отпаднала, имам повишен апетит. Дали карам цветна бременост. Не съм си правила тест, но ще си направя. И се надявам да сам бремена, със съпруга ми не се пазим!

  3. Zinka asenova vladimirova

    Kvakvoe cvetna bremenos molivai kajete mi

    • Лекар.БГ

      Скъпа Зинка, цялата статия по-горе е посветена на това, какво е цветна бременност. Може ли по-конкретен въпрос?

  4. Здравейте, от 2 месеца имам повечето симптоми за бременност,(като закъсняване на цикъла, подуване и болки в гърдите, гадене от време на време) което много ме притеснява. Обаче правих се тест за бременност който излезна отрицателен. Възможно ли е при цветна бременност да не го отчита? Благодаря ви предварително

  5. Zdr ot dva meseca imam karvene gadene koremni bolki ina qcnicite i bolki v krasta a apetit nqmam predi godi imax problem bqx bremena i v osmiq mesec bebeto mi pocina v kkorema polycix kravoizlev.

  6. Здравейте! Мъчи ме един въпрос..! Днес ми е 2 ден от цикъла и ми тече много .. преди 2 часа хапнах малко пържени картофи и половин наденичка .. след което ми стана лошо ..почна да ми се повдига ..виеше ми се свят ..следователно повърнах всичко. Мисля,че и кръвното ми е паднало. Притеснявам се да не съм бременна .. страх ме е . На 20 години съм. Благодаря предварително за помощта!

  7. здравeйтe.моят проблeм e слeдният.. Мислeх,чe съм брeмeнна но нямам закъснeниe..Миналия мeсeц ми дойдe на 21.11 този на 14.11..цикъла си e нормалeн,но прeди да ми дойдe нe знам дали e от внушeниe ми бяха напрeгнати гърдитe .. и сутрин като зпаля цигаара имах странно усeщанe но слeд като дойдe цикъла товва изчeзна.Дали e възможно да съм брeмeнна или си внушавам.

  8. Здравейте! От два месеца имам болки ниско долу и ме боли кръстът. Имам много голям апетит, обаче си имам и цикъл. Този месец ми вървя осем дена с прекъсване. Трябва да ми дойде пак на трийсети този месец, а днес ми прокървя малко и това беше. Преди два месеца ми намериха остъп спилингит и оофорит и не знам дали е от него, или съм бременна. Повръщам от време на време, гади ми се, спя много… А тестът показва, че не съм бременна…

  9. Светлана Иванова

    Здравейте, това е първата ми тема тук и много ще се радвам за вашите съвети и отговори Smile
    Въпроса ми е дали има вероятна бременност като имах закъснение на месечния цикъл 1 седмица, а след това ми дойде. От закъснението ми апетита ми се е засилил доста (особено вечер), зачестя ми ходенето по малка нужда и през деня чувствам сънливост (като спя необичайно до по-късно). Тест не съм правила тъй като ми дойде, но пък съм чела и за другите признаци за бременност. Благодаря за отделеното време и се надявам да получа отговори

  10. Евлогия Попова

    Възможно ли е когато си имал нормална бременност без кръвотечение и втората бременност да бъде цветна…:)

  11. diana xristova

    Здравейте искам да ви попитам цикълът ми по принцип продължава 5-6 дни но този месец имах 3 дни. Чувствам се отпаднала и имам болки в корема това означава ли че съм бременна?Благодаря предварително!

  12. Zdraveite iskam da vi popitam zakasnq mi s 2dni sled kato mi doide cikal kravta mi beshe po razlichna parviq den beshe mn svetla,a na vtoriq tamno kafqvo daje do cherna.imam golqm apetit i koremat mi razste ot dolu na gore se oformq,.tova vazmojno li e da e cvetna bremennost? Blagodarq predvaritelno!

  13. Здравейте искам да си споделя съмненията с вас.на 39 години сам и от четири години имам нередовен цикъл от. Но винаги ми закъснявал петнадесет или двадесет дена но сега рекорд четири месеца и най накрая ми дойде но е бил много странен. Проблемът е аз несе чувствам добре имам мляко в гардата корема е подът напалнях. В самото начало ми направиха тест за бременност и няма нищо направиха ми изследвания на кръвта тарсиха някакъв хормон който предизвиква мляко в гардите и той добре. Благодаря ви предварително за информацията

  14. Венка Господинова Димитрова

    Здравейте бих искала да си споделя съмненията с вас.на 39 години сам и от четири години имам нередовен цикъл винаги е закъснявал петнадесет или двадесет дена но сега рекорд четири месеца и най накрая ми дойде но е бил много странен. Проблемът е аз несе чувствам добре имам мляко в гардата корема е подът напалнях. В началото ми направиха тест за бременност и няма нищо направиха ми изследвания на кръвта тарсиха някакъв хормон който предизвиква мляко в гардите и той добре. Благодаря ви предварително

  15. здравейте значи проблемът ми е следния.закъсня ми със 8 дена но все пак ми дойде вървя ми 3 дена нормално но със съсиреци на четвъртия ден само ме прицапваше.нямам другите симптоми не чувствам болки в стомаха или кръста нито подут корем или напрегнати гърди.но в голяма част от деня ми се вие свят и се чувствам отпаднала искам само да лежа.а тази сутрин повръщах.възможно ли е да съм бременна ? моля ви отговорете ми.благодаря предварително 🙂

  16. ивелина

    Здравейте,дойде ми в края на месеца вървя ми 5 дена нормално спра и след 2 дена пак ми прокървя и вече 5-6 дена постоянно ми кърви какво може да е моля помогнете

  17. Здравейте искам да попитам дали не карам цветна бременност на 15.08 ми дойде след като имах 6 дена закъснение дойде ми с кафеникава кръв 1-вия и 2-рия ден а на 3-тия леко розова и това беше като по принцип трае от 5 до 7 дена мислех че съм бременна но ми се искаше да изчакам 10 дена и тогава да си направя тест но след като ми дойде се отказах. Протече с много леки болки без съсиреци на 13.09 ми дойде точно на датата и пак по същия начин 3 дена цикал а през това цялото време се чувствам някак странно със симптоми на бременност. Боли ме корема гади ми се спа много раздразнителна съм постоянно ми се яде сладко и сякаш или просто вече надебелявам или почва да ми се оформя коремчето. Някой да има идея.

  18. Здравейте! На 18 съм ! Имам болки в корема,също така подут корем,болки в гърдите,често уриниране и съм доста раздразнителна,не ми се гади като цяло но и цикъла ми дойде ! Искам да попитам дали е възможно да имам цветна бременност … не съм си правила тест за бременност защото гледах други статии и там пишеше че ако дойде цикъла нямало смисъл защото се разбира че няма нищо такова !

  19. Здравейте. На 26 години съм,с детенце на 5 годинки. От както стана на две със съпругат ми опитваме и за второ. Преди три години ми извадиха единия яйчник заради киста. От 6 месеца ми откриха киста и на другия. 4 см. Пих три месеца медиана 28 .спрях ги кистата още си е 4 см. Но ми казаха че тя не представлява проблем за забременяване. Миналият месец реших да пробвам с тест за овулация. Показа ми положителен резолтат на 10 ден от цикала. Правихме опити. Този месец на 4 трябваше да ми дойде цикала но подрани и ми започна от 1 .сега отново правя тестовете за овулация но ми показва по бледа втора черта вече 4 дена. Та въпросът ми е възможноли и цветна бременнос с един яйчник и теста за овулация да я отчита. Защото имам всички други симптоми .мерси предварително

  20. Здравейте моля за помощ.Аз съм в 7-та седмица и преди 4дни прокървях,но съвсем малко.Ходих на лекар казаха че всичко си е нормално няма проблем и ми изписаха 2инжекции,защото имах и болки,но след като се прибрах почнах много да карвя на 2-3пъти ходих до wc и много кървях придружено и със съсиреци след това и до днес пак кървя но много леко.Много се изплаших.Днес реших да си направя тест и показа положителен.Утре пак ще ходя на лекар.Но искам някой да ми обясни и преди това.Възможно ли е да е цветна бременност или щом имаше съсиреци може да съм направила спонтанен аборт,а нямам никакви други здравословни проблеми.А искахме със съпруга ми страшно много това бебе 🙁 Много съм притеснена.Благодаря предварително.

  21. Здравейте!От два месеца цикъла ми е странен,по принцип ми е 5-6 дни.Предният месец ми дойде 3 дни по рано на 13.10,1-вия ден ми беше бледо розово цял ден,на 2-рия ден леко кървене нормално на цвят,вечерта ми спря до 3-тия ден следобед нямах нищо,след това започна да ми прецапва бледо розово за няколко часа и спря.От там започнах да се чувствам некомфортно,напрегнати гърди,гадене всяка сутрин,болки в яйчниците(като предърпване)и кръста,така цял месец.Този месец ми дойде 2 дни по рано на 11.11,1-вия ден пак бледо розово,на 2-рия и 3-тия ден нормално на цвят с малко съсирачета и днес на 14.11 съвсем леко ми прецапва бледо розово.Един,два дни не ми се повдигаше,сега пак се започна.Тест все още не съм правила!☺

  22. Магдалена Борисова

    Здравейте!!! Цикъла ми Септември Октомври и Ноември месец варяха добрее така ама на 27-ми Ноември ми зацапа леко а трябваше да ми дойде днес взех си тест ама ми показва отрицателно моля ви кажете ми дали е цветна бременност на 17 год съм и ме е страх много

  23. Здравейте! На 23.11 трябваше да имам цикъл, обаче ми закъсня с 15 дни. И звед на 8.12 имам цикъл, обаче през тези 15 дни и сега ми се повдига, болят ме гърдите, замайвам се и се чувствам отпаднала и имам болки в корема, благодаря ви предварително.

  24. Здравейте ! На 16.12 имах цикъл ,обаче през тези 15 дни ми се повдигаше .И си запазих час за .Гинеколог и ми казаха че има. Бременност на 1 месец на на 17.01.2017 г . Пак имах цикъл и се притеснявам за това . Но днес щте ходя пак на .Гинеколог при Д-р Узунова в град Стара Загора да ме погледне дали найстина съм бременна и се притеснявам мого !

  25. Десислава

    Здравейте на 21.03.17 разбрах че сам бременна всичко беше ок първия месец на втория имах кървене продъжение на 3-4 дена веднага отидох на гинеколог с хапчета ми го спря. Вече сам в 3тия месец и сега пак имам кървене но само продължение на 2 часа. Много се притеснявам .Нормално ли е това.

  26. теодора

    Эдравеите на 17 сам и имам болки в корема гърдите и кръста по принцип всеки месец цикалът мие нормален но тоэи месец ка ми доиде цикала първия ден беше тъмно кафяво втория ден беше обилно червено а от третия ден до петиа цветно роэово ваэможно лие да сам в цвента бременост все оште не сам правила тест эа бременост но ште направя благодаря ви предварително

  27. Rafie Ahmedova ceylan

    zdraveite momiceta iskam da popitam vece mesec i polovina mi zakasnq mz
    no sam pretisnena v tova ce sega prokarvqh.
    A iskame s moq maj da si imam bebe.Hodih za Termin no mi kazaha drugata.sedmica.Tai kato ne sam v bg ne moje vednaga da se pregledam
    molq daite mi savet.

  28. ZDRAVEITE OT 1 GODINA PIQ LEKARSTVA ZA NEREDOVEN CIKAL POSLEDNO PIX QSMIN 6 MESECA OT TRI MESECA VECHE NE PIQ I SI MI BESHE REDOVEN VSEKI MESEC OBACHE MINALIQ MESEC NA DATATA NA OCHAKVANIQ SIKAL PO SKORO KOLO DATATA MI SE POQVI TAMNO KAFQVO ZACAPVANE DORI NQMASHE NUJDA OT SMQNA NA PREVRASKA TOVA PRODALJI 3 DENA SLED TOVA NISHTO NQMASHE NORMALEN CIKAL PRAVIX TEST PREDI ZACAPVANETO I NQKOLKO DENA SLED TOVA PAK I DVATA BQXA OTRICATELNI NA KAKVO MOJE DA SE DALJI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *