Уринал или Цистирен?
Активният компонент в уринал е от червена американска боровинка

Уринал или Цистирен при цистит, нефрит или ешерихия коли. Прием и мнения

Мнения за Уринал Акут и Цистирен. Как се взима Уринал при ешерихия коли. При бременност. За мъже.

Още в текста: Уринал и уринал акут за пикочни пътища. Ролята на американска червена боровинка. При цистит. За бъбреци. Уринал акут или цистирен? Странични ефекти и противопоказания. Продуктът Хот дринк. На капсули. За мъже. Мнения и отзиви. При бактерии в урината и парене при уриниране. На таблетки и прахчета. Лечение с левокса. С цистон. С монурал. С бисептол

Уринал и уринал акут са харесвани, ефективни продукти за терапия при възпаления в пикочния мехур и пикочните пътища. Двата продукта съдържат субстанцията NutriCran™, която се приготвя от американската червена боровинка.

Продуктите уринал потискат растежа на патогенни микроорганизми, които са редовните причинители на инфекциите в дихателните пътища; успокояват възпалението и спасяват от мъчителен сърбеж, болезнени спазми, парене и чести позиви за уриниране.

Продуктите уринал могат да се използват паралелно с антибиотици при диагностицирана бактериална зараза, или самостоятелно – в рамките на профилактична програма (urinal.bg). Тази хранителна добавка е харесвана и защото може да се приема по време на бременност и кърмеве.

Ролята на американска червена боровинка

Червената американска боровинка е растение от храстовиден тип, което е сравнително ново като овощна култура в Европа. У нас с него се занимават изключително любители (razsadnik-elit.bg). Към културата има повишен интерес заради високото съдържание на витамин С в плодната маса. Червената боровинка е силен антиоксидант и действа оздравително на бъбреците и отделителната система в цялост.

Продукти от типа уринал и уринал акут неслучайно са търсени заради доказания терапевтичен ефект при цистит и други възпалителни процеси. Същевременно червената боровинка оказва чудесен ефект върху мастната обмяна; понижава стойностите на лошия холестерол и е фактор за поддържане здравето на сърдечно-съдовата система.

Освен витамин С, натуралната червена американска боровинка внася в организма полезни органични киселини, пектин, витамини – В, В2, В5, В6, РР, К1. Това веднага ни кара да допуснем, че екстрактът и продуктите с боровинка се отразяват добре на метаболизма и на функциите на нервната система и мускулите.

Към характеристиката на плода може да се добави също наличието на бетаин, катехини, антоцианини, фенолни киселини. Наличните хлорогенни киселини насърчават диуретичния ефект на плода при редовна консумация. Боровинката съдейства за добра кондиция на кръвоносните съдове и за укрепване на имунната система.

За червената американска боровинка се говори също като за средство, чрез което при случайни обстоятелства могат да се обработват рани; сокът не допуска загнояване и подпомага по-бързото зарастване (framar.bg). Народната медицина препоръчва на хипертониците да пият сок от лековитото червено цвекло, смесен със сок от червена американска боровинка.

Използва се още при анемия, задух, киселини, при настинки с висока температура.

При цистит

Вижте и: Подробно за цистита!

“Демир

Както е известно – цистит е възпаление на пикочния мехур; може да е самостоятелен проблем или част от обща инфекция на отделителната система, включително бъбреците. Причините могат да са различни – от баналната зараза с ешерихия коли до последици от вирусно заболяване или продължително носене на катетър.

В такива случаи вариантите уринал и уринал акут са добро решение като съпътстващ продукт, т.е. заедно с антибиотици или други медикаменти (urinal.bg). Възможно е също уринал да се приема след приключването на основната терапия с препоръчани от уролог лекарства.

Приемът на уринал осигурява защита на пикочния мехур от патогените – потискане на растежа им и овладяване на възпалителния процес. Терапевтичните дози уринал стандартно са 6 капсули дневно, т.е. 3х2 (framar.bg).

Уринал акут е продукт с повишена концентрация на активния фактор, произведен от червена американска боровинка. Постига по-бърз ефект от обичайната форма уринал. При цистит се препоръчват 1-2 капсули дневно, приети заедно или разделени на сутрешен и вечерен прием.

За бъбреци

Ако паренето и честото уриниране са придружени с болки в областта на пояса и/или с температура, вероятно възпалителният процес е засегнал бъбреците. Възможно е да става дума за нефрит или пиелонефрит (framar.bg). В този случай терапия единствено с вариантите на уринал (уринал, уринал акут и уринал дринк) няма да е достатъчна.

Лечението е в зависимост от генезиса на бъбречния проблем: дали се касае за усложнена инфекция, последица от друго заболяване – например подагра, и т.н. Независимо от терапията, която специалистът на всяка цена ще назначи, приемът на уринал може да съдейства за по-бързо излекуване.

Това става чрез подкрепа на имунитета и антиоксидантната защита, чрез съдействие за овладяване на възпалението и потискане растежа на патогенни микроорганизми.

Уринал акут или цистирен?

уринал
Вариантите на уринал могат да се приемат продължително

Продуктът цистирен комбинира въздействието на екстракт от червена американска боровинка с ефекта от приема на златна пръчица (pharmalife.bg). Екстрактът от златна пръчица има диуретично действие; неутрализира възпалителните процеси в уринарния тракт и бъбреците и подкрепя имунната система.

Лечебният ефект от билката златна пръчица се дължи на високото съдържание на флавоноиди и антоцианидини. Освен това тя е спазмолитик и постига обезболяване при упорити цистити и нефрити.

Счита се, че комбинираното въздействие на екстракти от боровинка и златна пръчица упражнява по-успешно лечебния ефект на продукта в сравнение с други, разчитащи само на червената боровинка. Разбира се, в такива случаи върху избора на един или друг продукт влияят също лекарските препоръки и индивидуалния оздравителен ефект.

Цистирен може да се приема от деца над 7 години, бременни и кърмещи. Ако се лекува остро състояние, е необходим прием по на две таблетки два пъти дневно, най-малко за седмица. Лечението на хронично състояние допуска прием в продължение на три месеца – два пъти дневно по една таблетка.

Странични ефекти и противопоказания

уринал
Активният компонент в уринал е от червена американска боровинка

Въпреки доказаната безопасност при природосъобразния им състав, уринал и уринал акут не се използват при деца под тригодишна възраст. Не бива да приемат продуктите и потребители, които имат индивидуална непоносимост към компонентите им (eurolab.ua). Не се препоръчва прием при остри възпаления на стомашно-чревния тракт, при язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника.

Продуктите уринал нямат странични ефекти освен в случаите на индивидуална непоносимост към някой от компонентите.

Продуктът Хот дринк

Уринал – Хот дринк, е вариант на хранителните добавки с екстракт от червена боровинка. Формата е предназначена за прием като напитка: едно саше се разтваря в 200 мл топла или гореща вода. Може да се пие до три пъти на ден, след хранене (framar.bg).

Тази форма има предимство пред капсулите уринал и таблетките уринал акут с по-бързото си усвояване. Може да се приема продължително време и съдейства за овладяване на хронични възпалителни процеси.

Уринал Хот дринк насърчава приема на повече течности, активира промиването на пикочните пътища и помага за прочистването на урината. Действа успокояващо върху лигавицата на пикочния мехур.

На капсули

Уринал капсули е форма, която в продължение на 5-7 дни може да се приема в по-висока дозировка – 3х2 приема, т.е. 6 капсули. Възможно е също – и се практикува, при разпознати симптоми на цистит или уроинфекция проблемът да се атакува за 5 дни с акутната форма на таблетки, след което да се продължи с по две капсули за по-продължително време (forum.framar.bg).

За мъже

Приложението на уринал – всички групи продукти, е еднакво успешно при двата пола. Да не забравяме, че от цистит по-често страдат жените поради особености на анатомията си. Но и силният пол не е застрахован от инфекции на пикочните пътища, бъбреците и пикочния мехур.

Дайте мнение и Вие тук!

Тук обаче има специфика: възможно е симптоми на цистит или възпаление напикочните пътища да се “разшифроват” като такива, а реалната причина за парене, болка при уриниране, отделяне на малки количества урина при чести позиви – всички тези симптоми да са свързани със заболяване на простатната жлеза.

Възможно е също паралелно развитие на болестен проблем. Ето защо самолечението при описваните симптоми ще е грешка; най-уместно е да се консултирате с уролог. Лекарят ще постави диагноза и ще определи както медикамента, така и подходящата хранителна добавка. Както е известно – има добри хранителни добавки и при проблеми с простатата (framar.bg).

Мнения и отзиви

От bg-mamma.com

  • Kami. B: “Пълен боклук
    По-добре пий царевична коса,повече помага от Уринала”.
  • Нати: “ Не съм го ползвала, но чух добри отзиви от хора, които са го ползвали.
    На “Валмарк” продуктите са добри.”
  • PiSaNkAtA123: “Аз съм с хроничен цистит от доста време и съм пила какво ли не. От УРИНАЛА съм много доволна. Изпих една опаковка (т.е. 30 хапчета) и оплакванията ми почти изчезнаха, така че го препоръчвам на всички, които имат проблем с пикочните пътища!”

При бактерии в урината и парене при уриниране

Паренето при уриниране, което е симптом на бактериална инфекция, се повлиява добре при прием на уринал, още по-добре на уринал акут. Вече стана дума за компонентите, които се съдържат в базовия компонент на хранителната добавка – получен по специални технологии от червената американска боровинка.

Той съдържа агенти, които не допускат прилепването на болестотворни бактерии по стените на лигавицата на пикочния мехур и по стените на пикочните пътища.

Невъзможността да образуват колонии препятства установяването на бактериите трайно и възпалителните процеси затихват (puls.bg). Най-често причина за описваните смущения са прословутите ешерихия коли, върху които червената американска боровинка въздейства успешно; унищожава ги и неутрализира възпалените зони.

На таблетки и прахчета

уринал
Урологичните проблеми са наистина мъчителни

Таблетната форма е предпочетена за продукта уринал акут. Уринал акут таблетки са препоръчвани при остри възпалителни състояния на уринарния тракт.

Съдържат активната субстанция Hi-PAC – концентрат от червена американска боровинка, който внася в човешкия организъм полезните компоненти от растението в максимално “пресован” вид (framar.bg).

Прахчетата (сашета) имат същото предназначение. Немалко хора ги предпочитат, тъй като възприемането им е по-бързо – те са фабрично дозирани за по една чаша вода. Приготвя се приятна напитка, която се пие топла или гореща след хранене (framar.bg).

Лечението с прахчета стимулира прием на повече течности, което е благоприятно за състоянието на отделителната система: течността промива пикочните пътища и пикочния мехур и ги освобождава от бактериални и гъбични компоненти.

Лечение с левокса

За лечение на проблемите, които можем да атакуваме с уринал, има множество медикаменти и хранителни добавки. Така например левокса е антибиотик с приложение при няколко типа инфекции – сред тях и тези на отделителната система (framar.bg).

Ако сравняваме левокса с уринал веднага трябва да изтъкнем тази кардинална разлика: тук става дума за синтетичен продукт, който има някои странични ефекти, не е подходящ за прием при бременност и кърмене. Всички тези характеристики при уринал са с обратен знак.

Въпреки негативните реакции при споменаването на един антибиотик трябва да се припомни, че уроинфекциите са много упорити. Лечението им понякога изисква друг тип въздействие – по-агресивно, каквото е антибиотичното не пречи същевременно да се приемат като съпътстваща терапия и продукти с червена американска боровинка.

С цистон

Цистон е продукт, приготвен от минерални и билкови компоненти по правилата на аюрведа-терапиите. Може да се приема продължително време. Действа очистващо и противовъзпалително при проблеми на отделителната система и подагра. Укрепва имунната система, подобрява клетъчното хранене (marvi.bg).

Често се задава въпрос – дали двата продукта могат да се приемат заедно. Няма да навреди, но дублирането – каквото в случая може отчасти да се получи – е безполезно. По-скоро може да се приема известно време уринал акут, а впоследствие и за по-дълго време цистон.

Цистон при цистит и др. Прием, противопоказания, странични ефекти

С монурал

Монурал е антибиотик – при това антибиотик, който директно въздейства върху патогена е-коли и може да блокира урологична инфекция за едно денонощие. Успешно се комбинира с уринал – боровинковият продукт, разбира се, е за подкрепяща терапия, за по-продължително време.

Монурал освен това е синтетичен препарат, който може под лекарски контрол да бъде препоръчван по време на бременност (framar.bg). Съчетаването на монурал и уринал позволява да се проведе успешно лечение – с директно атакуване на патогените чрез антибиотик, и продължителна терапия за изчистване на отделителната система и възстановяване нормалното състояние на всички сегменти от нея.

Вариантът с монурал обикновено не засяга полезната чревна флора, тъй като приемът му е твърде кратък.

Монурал при цистит и др. Лекарства – аналози, заместители. Как се ползва? Цена, мнения

С бисептол

Патогенните микроорганизми, причинители на инфекция в отделителната система, могат да бъдат атакувани сериозно не само с антибиотици, но и със сулфонамиди, най-често с бисептол. Всеизвестен е положителният ефект при лечението на уроинфекции с бисептол, а комбинирането с уринал само подобрява крайните резултати при описаните при друг тип комплексна терапия – съвместни въздействия (framar.bg).

При лечение с бисептол инфекцията се овладява с прием на лекарството от 3 до 7 дни, а терапията с уринал може да е продължителна, до отзвучаване на всички симптоми напълно. При бисептоловото лечение обикновено полезните бактерии в чревния тракт се съхраняват.

С Ципрофлоксацин

Ципрофлоксацин е може би най-прилаганото средство против цистит и още един куп заболявания. За него също имаме отделна статия:

Ципрофлоксацин – успешното решение за цистита

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Neo2

Неоренал при камъни в бъбреците и подагра. Форте. Цена. Мнения

Медикаментът неоренал: видове, режим на прием, цена, мнения, резултати. Форте. Взема ли се при бъбречни …

3 Мнения

  1. Ангел Михайлов

    Вместо уринал при цистит по-добре пробвайте да се лекувате с полски хвощ, абсолютно е безопасно и действа като часовник!

  2. Цанка Величкова

    Цистирен за мен е много по-добър от Уринал. Пробвах ги и двете, като Цистирена го взех след Уринала, след като Уринала изобщо не ми помогна. Обаче Цистирен започна да действа веднага и циститът се облекчи още първият ден, а постепенно и се излекува. Два пъти ходих при личния и той каза, че всичко е ок вече.

  3. Уринал негро е продукт, който дава алергии , с оток на лицето,и мек задух, въпреки взетия ксизал Последва и кортизон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *