цитросепт

Цитросепт, как се ползва при гъбички, кандида, за деца, при псориазис и др.

За какво се използва. На каква цена се предлага. Как действа при гъбички. Цитросепт за деца. Употреба при псориазис. При бяло течение. Скандалът с добавката и др.

Цитросепт – да си припомним какво е това: хранителна добавка от плода и семената на грейпфрут. Съдържа много биофлавоноиди и натурален витамин С.

От общата му характеристика може да се разбере, че попълва в организма запасите от витамини С, Е и Р. Освен това оптимизира усвояването на хранителни вещества и упражнява бактерицидно действие.

Добър антиоксидант, укрепва имунитета, балансира сърдечно-съдовата дейност (citrosept.bg). Не е медикамент и не замества лекарствените продукти, които могат да бъдат препоръчани при даден здравословен проблем. Но успешно съдейства за лечението на огромен брой здравословни проблеми.

На каква цена се предлага цитросепт?

BG-пазарът на хранителни добавки е доста наситен и цитросепт е сред продуктите, предлагани в няколко форми.

Може да бъде открит под формата на концентрат, от който с определен брой капки се приготвят в домашни условия разтвори с различна концентрация. Съществува и във вариант капсули с точно дозирано съдържание на екстракта от грейпфрут.

Продуктът не е евтин. Капките се предлагат онлайн на цена 50-53 лв за флаконче от 50 мл или около 30 – при 20 мл (framar.bg). Капсулите ЦИТРОСЕПТ АКТИВ са 24 лв за 30 бройки. Препоръчителните дози са от 2 до 5-6 капсули дневно което означава, че това е количество най-много за две седмици.

Продуктът ЦИТРОСЕПТ ФОРТЕ АЦЕРОЛА – опаковка от 10 мл, струва 18.40 лв. Това е суперконцентрат от семена на грейпфрут и суха ацерола, специално приготвен за вегетарианци.
Цитросепт дентал е гел за приложение в устната кухина – почти 12 лв за 15-грамова тубичка.

Как действа цитросепт при гъбички?

Цитросепт доказано потиска растежа на гъбички и постига изчистващ ефект, макар понякога за това да са необходими месеци. Ето лечебната схема при кандида албиканс или други гъбични инфекции от blog.framar.bg; капките цитросепт се разтварят за всеки прием в по 200 мл вода.

Първа седмица: три пъти дневно по 3 капки; втора – три пъти по 5 капки; трета – 3 пъти по 7-9 капки; четвърта – три х15 капки. Достигнатото ниво 3х15 може да се поддържа няколко месеца, като паралелно се приемат и пробиотици – ацидофлус или бифидус.

Има данни за сполучливо приложение на цитросепт при гъбички по краката и ноктите; приготвя се смес за мазане, като в 20 мл растителна мазнина се прибавят 4-5 капки на 20 мл олио или зехтин. Заразеното място се обработва 1-2 пъти дневно, като предварително разтворът се разбива хубаво.

Цитросепт за деца

“Демир

ЦИТРОСЕПТ ДЖУНИЪР е детски сироп с широкоспектърно действие, който се прилага обикновено като продукт за по-бързо възстановяване след боледуване или като продукт за профилактика.

Съдейства за по-бързо лечение на възпалителни процеси и алергични пристъпи, подобрява действието на стомашно-чревния тракт, балансира антиоксидантната защита и стабилизира имунитета. Освен С съдържа още витамините А, В6, В12 и D.

цитросепт при кандида албиканс
Цитросепт-оригиналът, е сред най-търсените хранителни добавки

За дозировката и продължителността на приема е добре да се консултирате с педиатър (framar.bg). Стандартните дози са от порядъка на 1-2 чаени лъжички 3-4 пъти дневно, в зависимост от възрастта.

Препоръчва се сиропчето да се взема на гладно, за да се резорбира по-бързо и изцяло.

Цитросепт и псориазис

цитросепт
От такъв сладък грейпфрут се прави горчивият цитросепт

Както е известно, псориазисът е едно от кошмарните кожни заболявания. Изглежда, че няма стандартно лечение, което да води до успех; няма значение възраст, пол, начин на живот: ако сте извадили късмета да се разболеете от псориазис, търсите всякакви начини да се освободите от него.

Покрай всички съвети за билкови вани, хапчета и облъчвания из форумите “пътува” рецепта за лечение на псориазис с цитросепт (puls.bg, framar.bg, eruditabg.com, fedia.eu).

Дайте мнение и Вие тук!

Рецептата е такава: 30 капки цитросепт се смесват с малко шишенце течен парафин, студено пресован зехтин или бадемово масло. Разтворът се разбива енергично и с него се мажат плаките 1-2 пъти дневно след душ.

В някои случаи помага! Отделни потребители препоръчват паралелно и вътрешен прием на капки цитросепт за укрепване на имунната система и неутрализиране на възпалителните процеси.

Цитросепт и бяло течение. Цитросепт в гинекологията

Като продукт с антисептично и противогъбично действие цитросепт логично би следвало да съдейства за овладяването на болестни процеси, причиняващи неприятното бяло течение. В piluli.ru препоръчват паралелно приложение – вътрешно и външно, при диагностицирани гъбични, бактериални инфекции или инфекции от смесен тип.

При бяло течение, възпаление на влагалището, освен вътрешен прием, се правят промивки с цитросепт – 10-15 капки цитросепт на половин литър преварена вода, по два пъти дневно (eruditabg.com).

След промивката във влагалището се поставя пробиотична таблетка за вагинална употреба – ентеросан SV. Друг вариант са тампоните с цитросепт и сусамово масло – 10 капки цитросепт на супена лъжица масло; тампоните се сменят на всеки 8 часа.

Скандалът с цитросепт – отровен ли е?!

Скандалът с цитросепт през 2012 година засяга триковете на български производители, които са произвеждали аналог на вносния цитросепт и са копирали не само идеята, но дори и опаковките. Лекар от Ямбол, който е бил дистрибутор на полския цитросепт, решава да стъпи на пазара за хранителни добавки с производните ЦИТРОГАРД и ЦИТРОСЕПТ ДЖУНИЪР ПЛЮС.

Освен некоректната игра тук има и опасен за потребителите момент, защото българското менте съдържа токсичен дезинфектант. На практика продуктът разчита за антисептичните си и противобактериални въздействия именно на него, но той не може да се влага в храни и хранителни добавки (hranata.bg). След скандала опасното производство е спряно, а продуктите – иззети от аптечната мрежа.

Може ли да се капе цитросепт в носа?

Може, но никога в концентриран вид! При ринит или синузит 2 капки концентрат се разтварят в една супена лъжица преварена вода; три пъти дневно във всяка ноздра се капват по 3-4 капки. Едновременно с това се приема и вътрешно, 7-15 капки в чаша вода от 200 мл (eruditabg.com).

Помага ли цитросепт за отслабване?

цитросепт за деца и против гъбички
Забранените ментета

Цитросепт е продукт, който може успешно да участва в програми за редукция на теглото. Ефектът от приема му засяга мастната обмяна, регулиране на холестериновите стойности и освобождаване от холестеринови плаки и токсини.

Едновременно с очистването на организма е възможно да се постигне успешно оптимизиране на метаболизма. Програмата за очистване и контрол върху апетита изисква в продължение на две седмици да се приемат 10-15 капки цитросепт в 200 мл вода, 20 през третата и 20 до 30 през четвъртата седмица. (citrosept.bg).

Цитросепт или биоцитрин?

Ако внимателно прочетем указателната листовка за всеки продукт (framar.bg) ще имаме доста колебания, защото двата са доста сходни като състав и очаквани ефекти. Биоцитрин е по-евтин, но оценките във форумите за цитросепт са по-високи и той е предпочитан.

Цитросепт или ехинацея на д-р Тайс?

Въпрос на избор или на препоръка от страна на лекар. Колебанията са в случаи, когато трябва да се избере продукт за имуноукрепваща профилактична програма. И тук форумите отдават предпочитания на цитросепт-а, като отчитат и положителните ефекти на тайската ехинацея.

Първоначално публикувано на:13.01.2015 @ 20:28

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

655 402 Chervenata Borovinka Uvelichava Imuniteta Prez Zimata

Червена боровинка – всички истини за действието й

Действие. Антиоксидант. Диуретик. Ешерихия коли. Цистит. Отслабване. Алергии. Бъбреци. Високо кръвно. Гъбички. Гастрит, язва. Запек. …

4 Мнения

  1. Защо цените в България са толкова високи – ето вижте цените на полския сайт на компанията-производител:

    По-евтино е да се поръчат онлайн, и да се избегне риска от ментетата!

    • Лекар.БГ

      Здравейте, Елена! Полският цитросепт наистина е на цени, по-добри от тези, които се предлагаха в България. Но нямаше ли някакъв скандал, свързан с него преди няколко години? Сигурна ли сте, че полският цитросепт е добър?

  2. Ми не, полският е оригиналният!

  3. На всеки прием на Цитросепт примерно 3капки се разреждат в 200мл. Тоест за деня 9капки общо в 600мл. вода. Правилно ли съм разбрала?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *