билки за прочистване на черния дроб
Грижата за здравето изисква да се погрижим за пречистване на черния дроб

Пет добри рецепти за пречистване на черния дроб

Възможно ли е да се направи ефективно пречистване на черния дроб в домашни условия? Наистина ли има смисъл от това, или е поредно увлечение по здравословните норми на живот?

Световната здравна статистика сочи, че здравето ни в 90% зависи от храненето и въздуха, който дишаме.

И ако храната можем до някаква степен да избираме – с въздуха работата е отчайваща, признават от 100trav.ru. Токсини от всякакво естество атакуват клетото човешко тяло и най-силно от всичко това се  засяга черния дроб. Защото той е филтърът, спасителят от отровите.

Разбира се – мисията му не е безопасна и затова е важно да знаем и прилагаме лесни и ефективни рецепти за пречистване на черния дроб в домашни условия. Много от тези рецепти са познати в народната медицина на доста народи и доста си приличат.

Когато филтрира отровите, попаднали в нашето тяло, черният ни дроб сам се задръства с токсини. Вижте как можем да го освободим от тях, т.е. да си направим надеждно пречистване на черния дроб:

1. Пречистване на черния дроб с цвекло.

Взема се глава червено цвекло с размер на мъжки юмрук. Измива се хубаво и се слага в тенджера – без да се бели и без да се изрязва коренчето му. Залива се с три литра вода и се вари на тих огън, докато се изпарят 2/3 от водата. След това съдът се отдръпва и се оставя да се охлади.

Цвеклото се настъргва и получената маса се връща обратно в останалата течност – около литър. Сместа се вари 20 минути и пак се оставя настрана да се охлади. Лекарството ви за пречистване на черния дроб е готово: от тази отвара, без да се прецежда, се приема 3-4 пъти на ден по една чаша в продължение на седмица.

2. Пречистване на черния дроб с билки.

пречистване на черния дроб
Лимонът и слънчогледовото олио са в рецептурника за пречистване на черния дроб

За тази цел се използват треви, които активират отделянето на жлъчни сокове. Най-популярните сред тях са коприва, мента, змийско мляко, глухарче, пелин, цикория. От една или 2-3 билки се прави настойка – 3 супени лъжици суха билка на половин литър вода.

 

Билките се заливат с горещата вода и след като изстинат, запарката се прецежда. Пие се от течността 2-3 пъти дневно по една малка чаша преди ядене.

3. Пречистване на черния дроб с брезови пъпки.

Супена лъжица сушени брезови пъпки се насипват в термос, добавя се половин чаша овес-зърна, сухата маса се залива с половин литър вряла вода. Затваряме термоса за 6 часа. След това запарката се прецежда, пие се сутрин и вечер по една чаша.

4. Пречистване на черния дроб с елда.

пречистване на черния дроб
Грижата за здравето изисква да се погрижим за пречистване на черния дроб
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Супена лъжица зърна елда (гречка) се залива със 100 мл студена преварена вода и се оставя да кисне 8-10 часа или една нощ.

Дайте мнение и Вие тук!

След това водата внимателно се излива, а към зърната се добавя супена лъжица студено пресован зехтин, обърква се хубаво и се изяжда наведнъж. Процедурата се прави веднъж на ден в продължение на месец.

5. Пречистване на черния дроб със слънчогледово олио.

Лечебният курс продължава пет седмици по следната схема: през първата всяка сутрин гълтате половин чаена лъжичка олио; през втората – цяла чаена лъжичка; през третата – по една десертна лъжичка; през четвъртата – по една супена и през петата – отново по една десертна.

Ето и една любопитна рецепта за пречистване на черния дроб по Петър Дънов: “… Ще изяждате по 2 лимона на ден и ще пиете сутрин, обед и вечер по литър и половина гореща вода” (виж   joga108.info).

За прочистване на черен дроб е идеална комбинацията Демир бозан. Тя помага не само за премахване на паразити, но и след прекаляване с алкохол, вредни храни и при застоял начин на живот. Истинската и действаща комбинация струва 43 лева, така че не се подвеждайте да купувате нещо по-евтино, защото няма да ви свърши работа, а може и да ви навреди.

Вижте и това във връзка с темата за омазнен черен дроб:

https://www.lekar.bg/2014/07/13/%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BB%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%BB-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1/

Още начини за укрепване на черен дроб. Темата за цирозата е страшна, но в материала по-долу се съдържат ценни указания изобщо за лечението на черния дроб:

https://www.lekar.bg/2015/04/15/%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0-2/

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Какви мнения за Силимарин Макс съществуват.

Силимарин Макс, Артишок и Бял трън. Мнения и топ 10 най-добри. Странични ефекти, цена

Какви мнения за Силимарин Макс съществуват. Силимарин артишок, цена, странични ефекти. Лекарства със силимарин и …

Едно мнение

  1. Стоянка Панчева

    Рецептите са изключителни,всеки може да изпълни предпочитаната от него.Леки са за изпълнение и не са скъпи. Изпитани са и гарантират пълноценно пречистване на черния дроб. Мисля,че не е без значение да се изпълняват с вяра в резултата.Благодаря !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *