Колко дълго се пие Диабекан, кога и как?
Диабекан. Мнения, противопоказания, странични ефекти, цена.

Диабекан. Действие и прием. Мнения, противопоказания. Отслабване

Колко дълго се пие Диабекан, кога и как? Прием за отслабване и за диабет. Мнения, противопоказания, странични ефекти, цена. Състав и листовка

В ограниченото хранене на диабетика подправките играят съществена роля – не само обогатяват вкуса, но и затормозяват всмукването на захари в системния кръвоток. Отличен ефект в тази посока дава ароматната добавка канела.

Употребата на канела е в синхрон с правилата на диетично хранене при тази патология. Плюс това допринася за комплексната терапия.

За диабетици се произвежда специално обработена канела, която е безопасна за продължителен прием. Пример за подобна добавка е Диабекан.

Клиничен ефект от канела при диабет 2
ПараметриРегистриран ефект
Глюкозасвежда до минимум риска от възникване на резки скокове, обусловени от приема на храна
Инсулинувеличава чувствителността на тъканите към него
Общо състояниеповишава общия тонус и работоспособност, справя се с апатия и слабост
Високо кръвноприемането на канела нормализира налягането в съдовете, хипертонията е спътник на диабета
Храносмиланеподобрява смилането на храната, пуска естествения механизъм за здравословно отслабване (затлъстяването е водещ фактор за развитие на тип 2), отрегулира метаболизма

Като лекарство срещу диабет канелата трябва да постъпва регулярно. Лечебната дозировка е до 7 г., но не наведнъж. Това значи, че оптималното е да присъства във всякаква храна – в закуската, като десерт в обедното и вечерното меню. Между храненията се подава примерно с чай. Канела лесно се добавя в печива, но така не се контролира приетото от пациента количество.

Оптималният начин за приемането на канела е под формата на екстракт, чрез специални добавки. Например Диабекан се взема веднъж дневно и това е достатъчно. Освен това в добавките канелата се комбинира с други полезни елементи.

Какво е Диабекан, състав

Диабекан е продукт на Фортекс – една от големите компании за хранит. добавки. Изработва се специално за диабетици, с цел контрол върху нивата на кр. захар.

diabekan-01
Ще разгледаме ползите от Диабекан при диабет и въобще влиянието на канела при ендокринни патологии

Особеното в Диабекан е начинът на обработка на канелата. Използвана е цейлонска, под формата на суха екстракция 10:1. По този начин от подправката са отстранени етерични и маслени субстанции, които пречат за вземането на канела продължително време.

Цейлонската канела в Диабекан се равнява на 200 мг. Съставът е подсилен с магнезий 114 мг и хром 100 мкг. И двата елемента повлияват метаболизма. В допълнение магнезият подкрепя нервната с-ма, а хромът – поддържането на здравословно ниво на глюкоза.

Видове Диабекан, действие, цена

Диабекан се произвежда в две разновидности – с общ ефект и с конкретен ефект върху зрението. Едната добавка е Диабекан, другата – Диабекан Ретино.

Диабекан Фортекс
“Фигурин

Капсулите с общ ефект при диабетиците се предлагат в две опаковки – по 30 и по 60 броя в кутия. Цената им е съответно 19.20 лв и 38.41 лв.

Голямата опаковка е изгодна като базова цена и поради факта, че в нея често се добавят 20 капсули подарък, тоест 80 броя за 38.41 лв. Това прави по 48 ст. дневен разход за поддържане на кр. захар (срещу 64 ст. при покупка на кутия с 30 бройки).

diabekan-02
Китайската канела е евтин продукт. Съдържа 2 г/ кг от вредния кумарин срещу само 0.02 г / кг при качествената цейлонска подправка
Диабекан Ретино за зрение

Капсулите за очи са само в една опаковка – по 30 бройки за 22.40 лв.

Съставът на Ретино се различава от стандартния. Запазено е количеството от 200 мг екстрахирана канела, но няма хром и магнезий, а комбинация от витамини и елементи, полезни за очите. Това са вит. С от 60 мг, Е от 10 мг, Р от 50 мг и А от 150 мкг, антиоксидантът глутатион и цинк от 5 мг. В допълнение в състава са добавени две вещества, присъщи на ретината – лутеин и зеаксантин.

Този състав прави продукта едновременно ефикасен за контрол върху кр. захар и за здравето на очите, които нерядко се поразяват при диабет. Те укрепват тъканите и кр. съдове, подпомагат локалния метаболизъм, защитават от оксидативния стрес и пряко подобряват зрението.

Вижте и ТОВА: Кои билки за диабет тип 2 вършат работа? Билката дзука. Чимен и други лекове. Лекарства и чайове.

Показания и прием. Как се приема и кога?

Въпреки че е хранителна добавка, Диабекан се назначава от лекар. Това е нужно, за да се впише продуктът в общата лечебна схема при диабет. Специалистът избира Диабекан общата формула или Ретино, но никога двата препарата не се съвместяват.

Добавките Диабекан са разчетени по 1 бр. дневно – капсулата доставя нужното к-во от активните елементи. Приемът не е фиксиран във времето и не е зависим от храната.

Показанията за приемането на Диабекан е нарушения в нивата на кр. захар.

При диабет, за диабетици

Самото име на препарата насочва към предназначението му за диабетици.

diabekan-03
Канела се добавя в кафе и чай, а също и в готови блюда, но най-добре се усвоява екстракт

С приемането му болните съумяват да контролират по-добре нивата на няколко съставки на кръвта – глюкоза, холестерол и триглицериди. С капсулите пациентите повлияват благотворно някои метаболитни процеси.

Диабекан подобрява и общото състояние на болните като регулира нервната с-ма и премахва обичайното за болестта усещане за слабост и умора.

Диабекан за отслабване?

Нивото на кр. захар и телесното тегло са в тясна зависимост. Поддържането на здравословно количество е цел на диетичните режими, а „изпускането“ за захарта до наднормени стойности поражда ред заболявания и води до напълняване.

Високи стойности – постоянно или моментно, съпътстват и проблеми като инсулинова резистентност и хипогликемия. Това обяснява защо Диабекан е от полза и при други състояния, свързани с извъннормена кр. захар.

Много потребители сами решават да пият Диабекан в помощ на отслабването. Те се водят от очевидния принцип – канела и магнезий са всеизвестни средства за вталяване, а хром присъства в множество таблетки и капсули, създадени с такава цел.

Какъв е ефектът от Диабекан, проверихме в коментарите.

Още по темата ТУК: Рязко отслабване при диабет. Защо се слабее? Диета за диабетици. Симптоми, форум. От какво се получава?

Мнения за Диабекан

Диабекан е познат и се ползва главно от диабетици, съдим по публикуваните мнения. Страдащите от това ендокринно заболяване са умерени в отзивите си. Причината е, че добавката се приема с медикаменти и не може да се отдели нейният ефект.

Изказалите се потребители се водят от данните за нуждата от канела и просто приемат Диабекан като добър източник на подправката. Диабетиците са наясно, че обикновената канела е вредна за бъбреците и ч. дроб в големи количества и при постоянен прием.

От отзивите научаваме, че ендокринолозите препоръчват прием на Диабекан сутрин, преди да е приемана храна.

Относно отслабването, почти не присъстват качествени отзиви от потребители. Мнозина съобщават, че започват приема на Диабекан с цел да притъпят апетита или целенасочено да стопят мазнините на корема, но впоследствие не се публикува резултат. Ако вие сте приемали добавката за отслабване и имате мнение, споделете с нас!

Вижте още мнения и оставете и вие своя отзив ТУК в нашия форум!

Колко дълго се пие Диабекан?

Няма ограничение в продължителността на приема. Производителят не посочва срокове.

diabekan-04
Добавките с алфа-липоева к-на са алтернатива за редуцирането на кр. захар

Изхождайки от данните за въздействието на канелата, разбираме, че е нужен минимален прием от 2 месеца, за да се получи изразен резултат.

Главното в листовката

Производителят дава информация за състава на Диабекан и по какъв начин действа при диабет отделните му компоненти. Указва се необходимостта от лабораторен контрол върху кр. захар.

Противопоказания

В листовката на производителя не са посочени противопоказания и стр. ефекти. Присъства единствено предупреждението да се спазва дозата от 1 капсула дневно и да се направи предварителна консултация, ако пациентът е в период на бременност или кърмене.

Дайте мнение и Вие тук!

Изхождайки от базовите указания за прием на канела при диабет, бихме могли да добавим още няколко неща:

Канела дава благотворен ефект, стига…

  • да не се съчетава с аспирин, ибупрофен и напроксен. Тези противовъзпалителни работят като антикоагуланти, чието действие се усилва от канелата. В резултат кръвта на пациента прекалено се втечнява;
  • да не се приема при риск от алергия;
  • Не се препоръчва при повишена склонност към кръвоизливи (при чест прием и самата канела разрежда кръвта);
  • Не се приема при възпалителни заболявания на храносмилателните органи, например при синдром на раздразненото черво.
Странични ефекти

Не се посочват.

Аналози и заместители

Аналози на Диабекан са други добавки с канела.

Повечето от тях използват цейлонската разновидност. Общото между тях е базата от екстрахирана канела в обичайно количество 200-300 мг, а допълнителни вещества или няма, или са в разнообразен състав.

Показанията за прием са не само диабет, но и метаболитни отклонения, затлъстяване, за успокояване на болки, за контрол върху половите хормони и др.

Други добавки с канела са:

  • 100% Канела на Цветита Хербал, съдържание от 300 мг, без др. компоненти. Цена 30 лв за 80 бр.;
  • Тен Цейлонска, съдържание от 300 мг, без допълнения. Цена от 15 лв за 30 бр.;
  • Канела + на ТераПойнт, съдържание от 50 мг + нопал, α-липоева к-на, вит. Е, хром и цинк. Цена от 15.90 лв за 30 бр.;
  • Д-р Волке. Съставът е доста близък до Диабекан – 220 мг цейлонска канела, 120 мкг хром и 4 мг цинк вместо магнезий. Цена 16.30 лв за 35 бр.;
  • На Солгар – 300 мг екстракт и 200 мг канела на прах. Цена от 57 лв за 100 бр.;
  • На Nature’s Garden – кора от канела. Цена от 40.10 лв за 100 бр.;
  • Суонсън Фул Спектрум –  375 мг чиста канела. Цена от 20.70 лв за 180 бр.;
  • На Хелт Ейд – 250 мг прахообразна кора и 30 мг екстракт. Цена от 25.20 лв за 30 бр.;
  • Суонсън за кр. захар – 80 мг Cinnulin PF® патентован екстракт от канела, съчетан с витамините С, К, В6, хром, α-липоева к-на и др. Цена от 62.43 лв за 90 бр.
Диабекон Хималая (бърка се)

Индийският препарат е с близко наименование. Пациентите често не различават Диабекан от Диабекон. Между препаратите има прилики, но и едно важно отличие – съставът.

diabekan-05
Множество добавки за диабет си приличат по имената, които произтичат от името на самото заболяване

Първо приликите – и двата препарата повлияват кр. захар и холестерола, изписват се при обменни нарушения.

Разликата е, че в Диабекон няма канела. Съставът на индийската добавка е богат – има 19 вида растителни екстракти в различна дозировка и още 15 съставки в прахообразно състояние. Всички компоненти допринасят за състава на кръвта.

Цена на Хималая – 4.20 лв за 30 бройки, дневна доза 4 капсули или разход от 56 ст. на ден.

Диаврон с алфа липоева киселина

Даврон е друг продукт на производителя на Диабекан Фортекс, също насочен към диабетиците. Той работи чрез алфа-липоевата к-на, която тук е съчетана магнезий и В-витамини.

Целта на добавката е по-различна от тази на Диабекан. И тя подобрява разграждането на захарите в кръвта и противостои на умората, но заедно с това благоприятства кръвния поток през долните крайници – едно слабо място на диабетиците.

Алфа-липоева к-на често присъства в добавки за диабетици, защото е антиоксидант и поддръжник на нервните клетки. Тя подпомага проводимостта и благоприятства храненето, с което противостои на усложненията и уврежданията, които съпътстват напредналите фази на диабета.

Добавката Диаврон подава оптимална лечебна доза от 600 мг. Към киселината са добавени витамини за метаболизма и също за нервната с-ма.

Цена 24.80 лв за 30 броя.

Още информация и източници на английски: Билки и домашни лекове при диабет; * Какви хранителни добавки се вземат при диабет? * Отслабване при диабет.

Аквасорс инсулинова резистентност

Комплексът от коензима Q10 с хром и екстрахирани водорасли е предназначен за пациенти със слабо сърце, мускули, нервна с-ма и имунитет, със склонност към кървене, под стрес, с инфекции, при умора, за потентност и при всякакви ситуации, когато трябва повече енергия. Едно от показанията е диабет от всички типове, особено втори.

Цената е 78.80 лв за 30 бройки.

Глюкобейт

Таблетките на компанията HealthAid съчетават витамини и билкови екстракти за регулиране на кр. захар и метаболизма като цяло.

diabekan-06
Други аналози на Диабекан, с идентична служба при ендокринни разстройства

В състава има хром, В-витамини, цинк, извлеци от сминдух, канела и др. Производителят ги насочва към всички, които изпитват глад за сладко и се нуждаят от контрол върху нивата на кр. захар. Цена от 37.20 лв за 60 бройки.

Диаглюко Форте

Това е втори продукт на HealthAid, по-пряко насочен към диабетиците. Конкретно поддържа кр. захар и усвояването на глюкозата. Препоръчителен при тремор, раздразнителност и др. белези на разстроен метаболизъм.

Продуктът работи чрез В-витамини и алфа-липоева к-на. Съдържа още растителни екстракти, хром, манган и цинк.

Diaglucoforte е продукт, който ще се отрази благоприятно не само на диабетици, но и на всички любители на сладкото, на пациенти с висок холестерол, проблеми със сърцето и с лошо общо състояние.

Цена от 39.30 лв за 60 бройки.

Капсули със сминдух

Екстракти и прах от това растение се капсулира от различни компании с цел регулация на кр. захар и правилен обмен на веществата. Приемът на сминдух се отразява върху разграждането на въглехидратите и захарите, както и върху половите хормони.

Глюкоза Фактор

Американската компания Солгар съчетава магнезий, инулин, плодови екстракти, алфа-липоева к-на, полифеноли, цинк, В-витамини и хром с цел регулиране на метаболизма на глюкозата и за ензимен баланс в ч. дроб. Цена от 87.40 лв за 60 бройки.

Добавки с берберин

Берберин е растителна съставка, силно препоръчителна при наднормено тегло и обменни нарушения. Изписва се при диабет, храносмилателни патологии, атеросклероза. Извлича се от различни растения, най-често от кисел трън. Главното му действие е отрегулиране на кр. захар и потискане на ензими, които се произвеждат обилно при това заболяване.

Берберин се препоръчва при висок холестерол, високи триглицериди, дисбаланс на кр. захар, висока секреция на инсулин, наднормено тегло.

Берберин се предлага моно на капсули или в състава на комбинирани добавки.

Погледнете и ТОВА: Витамини за диабетици, разтворими, комбинирани и др. Фавио Форте, на Допелхерц и др. Коментари и мнения.

Пюрвитал

За диабет и висока кр. захар компанията предлага 4 продукта –  Гинко Херц Монаскус за по-добро кръвно оросяване, Канела комплекс с добавени цинк, зелено кафе, хром и др., Пюрвитал МетС за превенция на затлъстяване и за подобряване на метаболизма и Норма Цел LDL за регулация на холестерола и метаболизма като цяло. Добавките на Пюрвитал струват между 24 и 70 лв.

Вижте и този интересен филм на д-р Емилова за лечението на диабет:

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Car

По-здрави с екзотичния кардамон: ето как!

Свойства и рецепти с подправката като билка. Чай от кардамон. За отслабване със зелен чай. …

6 Мнения

  1. Теодора

    Пих Диабекан за отслабване и наистина няма как да се прецени ефекта. Аз специално бях и на диета, но се чувствах добре и пак бих го взимала.

  2. Марияна Д.

    Имам опит с алфа липоева киселина, с преддиабет съм и се поддържам с добавки. Засега успешно.

  3. Силвия

    Доволна съм от Диаглюко, с него ми спряха истеричните изблици и ми се укрепиха нервите, при мен това е голям проблем от разстроения метаболизъм.

  4. Препоръчвам Диабекан, наистина спомага за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и ми влияе е много добре

  5. Много съм доволна, помогна ми определено!

  6. Доволна съм от Диабекан.Страхотна добавка, допринася за потдържане на нормални нива на кръвната захар и холестрола.Много ми помогна. препоръчвам го определено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *