Билково растение за хемороиди
Билково лечение на хемороиди може да приложите чрез

Билково лечение на хемороиди с растението змийска хурка

Три рецепти за билково лечение на хемороиди чрез змийска хурка

Билково лечение на хемороиди може да приложите чрез едно българско растение, което не е особено популярно, но пък в последните години намира все по-голямо приложение в медицината.

За лечението се използва коренът на растението. То може да бъде открито навсякъде из България, но най-вече във влажните сенчести широколистни гори и храсти, намиращи се в планинските райони на страната.

Резултатите сочат, че змийската хурка оказва противовъзпалително и кръвоспиращо действие, а освен това билката действа регенеративно и обезболяващо.

Съставът на билката представлява алкалоидоподобното вещество аронин, коницин, сапонини, скорбяла, мазнини и др.

Ето и три рецепти за билково лечение на хемороиди със змийска хурка

Рецепта №1 против хемороиди. Парченца от грудката в тесто или хляб.

Взимате парченца от суровата грудка с големина на грахово зърно и ги увивате в тесто или хляб. Това се прави за по-бавно разграждане в стомаха. Поемайте по едно 2 пъти на ден. Ефектът ще бъде доста бърз и показателен.

Рецепта №2 против хемороиди: Ракия със змийска хурка.

Друг изпипан метод е следният: смесвате билката с домашна ракия, по възможност с висок градус. Действа безотказно при хемороиди.

Рецепта №3 против хемороиди. Смляна грудка, накисната във вода.

Билково лечение на хемороиди
Билково лечение на хемороиди може да приложите чрез

Една чаена лъжичка смляна грудка трябва да се накисне за 7-8 часа в 200 мл студена вода. Прецеждате и течността може се поставя за съхранение в хладилник. Консумирайте по 1 супена лъжица от 3 до 5 пъти дневно след хранене.

Не забравяйте, че змийската хурка е колкото лечебна, толкова и отровна, затова бъдете внимателни при изпозлването й и се консултирайте с лекар.

Още бабини рецепти за хемороиди

Вижте допълнителни рецепти, които вършат работа:

Естествени лекове за кървящи хемороиди. Бабини рецепти

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Хемороидите представляват разширяване на кавернозните тела на правото черво. Причините за това заболяване мога да бъдат различни:

  • вродена функционална недостатъчност на съединителната тъкан;
  • повишено венозно налягане вследствие хроничен запек;
  • продължителна работа в седнало положение;
  • бременност;
  • злоупотреба с алкохол, пушене, увлечение по лютива храна.

Основен симптом и проявление на болестта е появата на неприятни усещания в задния проход, кръвотечение с аленочервен цвят, поява на цепнатини и подутини в областта на аналното отверстие, причиняващи безпокойство и болка при дефекация.

Степента на развитие на болестта се определя по изпадането (излизане) на вътрешните хемороидални възли.

  • Така при I степен на заболяването възли се появяват само по време на дефекация;
  • при II степен – по време на дефекация, но и при тежко физическо натоварване;
  • при III степен възлите изпадат дори при незначително физическо натоварване и не могат самостоятелно да се върнат на мястото си.

КАКВО ВКЛЮЧВА ЛЕЧЕНИЕТО?

То може да бъде консервативно или хирургично. Но е крайно нежелателно да се прави операция на жените.

Във всеки случай обаче при поява на хемороидални възли трябва да се спазват три условия:

Дайте мнение и Вие тук!
  • редовна дефекация с помощта на слабителни и вегетарианско хранене;
  • използване на мека тоалетна хартия и
  • измиване на задния проход след изхождане.

Всеки ден преди сън се правят бани с хладка вода. На жените е противопоказно да се подлагат на операция!

При изпадане на възлите те трябва да се напъхат (нагласят) с помощта на салфетка, напоена с вазелин. Два-три пъти на ден се взема и леко слабително, за предпочитане натурално средство – например варено цвекло с растително масло за закуска.

Ето още някои народни средства, които се използват при хемороиди – това са листа от коприва и кора от зърнастец. Смесват се в равни части и 2 супени лъжици от сместа се заливат с половин литър вода, после тя ври на слаб огън 10 минути, още толкова време престоява и се прецежда. Пие се по половин чаша 3-4 пъти на ден половин час преди ядене.

При хемороиди е полезно да се пие сок от черноплодна офика – по 50 мл 3 пъти на ден след ядене, като този сок се приема заедно с чаша разтопена от лед вода.

Ще споменем два от начините за лечение на хемороиди, включително и оперативно.

Отдавна искам да се избавя от хемороидите, но не се решавам да отида на лекар. Смятам, че е много страшно да се прави операция на това място. Може би вие ще ми подскажете някакви ефикасни, но по-щадящи методи за лечение.

На лекар, така или иначе, трябва да отидете. Но това не значи, че непременно ще ви сложат на операционната маса. Лечението на хемороиди по принцип започва с избавяне от запека. Т.е. отначало трябва да нормализирате дейността на стомашно-чревния си тракт и след това да прилагате някаква терапия.

Днес съществуват доста лекарствени препарати за тази цел, но всички те не могат да излекуват болестта, а само премахват болестните и другите неприятни усещания. Лекарят трябва да ви назначи необходимия препарат, защото те са с различно действие.

Има лекарства за успокояване на болките, има и такива, които намаляват хемороидалните възли, трети премахват възпалението. Вие питате за щадящи методи на лечение. В последно време се прилагат два такива метода – склеротерапия и легиране.

За тези процедури не се налага да лежите в болница, достатъчно е да отидете до поликлиниката. Същността на склеротерапията е следната. С помощта на специален шприц в хемороидалните възли се вкарва лекарство, което спира кървенето и намалява самите възли.

Легирането на възлите с латексни пръстени се провежда в по-късни стадии на заболяването. Пръстенът прекъсва достъпа на кръв към хемороидалния възел и след известно време той пада. Процедурата на практика е безболезнена.

Хемороидоектомията е хирургично отстраняване на възела и се извършва при големи възли и при наличие на други съпътстващи заболявания.

Така че колкото повече отлагате визитата си при лекар, толкова по-голяма е вероятността да стигнете до операция.

Вижте и ТОВА:

Когато хемороидите се възпалят. Симптоми на възпалени вътрешни хемороиди

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

къркорене на червата и кръв в изпражненията

Кръв в изпражненията – не винаги е рак!

Когато кръвта е червена: Хемороиди. Дивертикул. Анална фисура. Чревна инфекция. Язвен колит. Повредени кръвоносни съдове. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *