домашен лек при главоболие, народна медицина
Лекарската консултация ще ви насочи към причините и лечението на вашето главоболие

Лесни народни рецепти срещу главоболие

Има ли начин да се справим с мъчително главоболие, без да гълтаме хапчета?

Има много начини, подходящи при различни болестни ситуации, описват от web-zdrav.ru.

Редно е да установим с помощта на лекар каква е причината за нашето главоболие и да изберем от народните практики подходящите рецепти.

Срещу главоболие често помага топъл душ: подложете главата си под струите за 2 до 5 минути. Кръвоносните съдове се разширяват и главоболието намалява. Ако вашето главоболие е придружено с лека температура, по-добре е да се заложи на хладните компреси.

Памучна кърпа се потопява в студена вода, изцежда се и се поставя на челото – така, че да обхване и слепоочията. Във водата може да се добави ябълков оцет (една супена лъжица на литър вода) или сол ( една чаена лъжичка на литър вода). Добре действа и ментовото масло: с 1-2 капки масажираме челото, слепоочията и тила. Тази рецепта работи добре при главоболие, причинено от простуда.

За същия тип главоболие е и лимоновата кора: с прясно отрязано парче от лимонова кора разтриваме челото и слепоочията.

Опитайте и една рецепта с канела при главоболие. Вземаме 1/8 чаена лъжичка канела и я заливаме с чаша вряща вода. Подслаждаме с малко мед и оставяме да кисне половин час. На всеки час пием по две глътки от настойката. Добре действа същата настойка срещу главоболие и ако добавим капка ментово или лавандулово масло.

Може да не ви се вярва, но понякога срещу главоболие е достатъчно да се изпие чаша силен чер или зелен чай с добавена щипка мента. Обикновено обръчът на мъчителното главоболие, който стяга главата ви, след 15 минути се отпуска.

Пресен зелев лист, измит и леко начукан с дръжката на ножа, също облекчава главоболие – парчета от него се притискат към слепоочията и се задържат, докато можете да търпите.

Дайте мнение и Вие тук!

Ето как и жълтият кантарион може да бъде включен в лечебните рецепти срещу главоболие. Приготвя се отвара от една супена лъжица суха билкова маса и чаша гореща вода. Настойката почива 30 минути, след което се прецежда и се пие по 1/4 чаша три пъти на ден.

главоболие, народна медицина, домашен лек
Лекарската консултация ще ви насочи към причините и лечението на вашето главоболие

А как се лекува главоболие с девесил? Ето вариант, който се счита по-ефикасен от таблетките: една чаена лъжичка смлян корен от девесил се слага на слаб огън с чаша вода. Щом заври се отдръпва и се оставя да кисне 10 часа. От прецедената течност се пие четири пъти на ден по четвърт чаша, 30 минути преди ядене. Помага при всяко главоболие гарантирано!

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Вижте и ТОВА:

Къде боли главата при високо кръвно? Главоболие и болки отгоре на темето и др.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Nimesil2

Нимезил – още един начин да се справим с болката

Действие и прием на нимезил при главоболие и менструални болки, зъбобол и болки в кръста. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *