Спрях всички симптоми на нервна уртикария
Моите билки при сърбежи по тялото на нервна почва

Симптоми на нервна уртикария. Как се лекуват сърбежи по тялото?

Кои са сигурните симптоми на нервна уртикария? Как се лекува тя? Как да се справим със сърбежи по тялото на нервна почва и обриви?

При нервна уртикария не прибягвайте към самолечение, а потърсете консултация със специалист.

Симптоми и фактори

Понятието нервна уртикария е известно и като копривна треска заради усещането наподобяващо това на опарване от коприва. Тя представлява алергична реакция, чиито прояви са в образа на обрив по кожата и много дразнещ сърбеж. Появата й е внезапна, а след като изчезне, може да атакува тялото ви отново, но на различно място.

Статистиката сочи, че жените са по предразположени към нервна уртикария.

Мнение №1: Спрях всички симптоми на нервна уртикария

Васи Узунова, нервна уртикария
Васи Узунова от Разград

Оказах се с разклатена до крайност нервна система, която не издържа и на слаб стрес. До завършването на университета се сдобих с нервна уртикария. Бързо се разбра, че обривите са пряка реакция на тялото ми от психологическо и емоционално натоварване. При всяка по-различна от нормалната ситуация кожата ми се покриваше с пъпки и мехурчета. А как сърбеше, не е за говорене!

И друго се оказа – и положителният стрес ме разбиваше. На сватбата на сестра ми бях с дълги ръкави, но пъпките пак се виждаха по деколтето и шията.

Лекарите ме лекуваха с антихистамини и мазила по обривите. Не оспорвам терапията им, но имах друго виждане. Усещах, че трябва да оправя нервите, а уртикарията ще изчезне сама. Взех Демир бозан заради супер отзивите при нервни заболявания. Бързо усетих реакция на билковата смес – в мен се възцари пълно спокойствие. Като във вица за оня с диарията, който погрешка взел успокоително. Станах като него – „омазана“, но щастлива.

Представете си как ми се хареса това състояние. Хем получено от билки, без успокоителни хапчета. Повече не се обринах. Откакто съм с Демир бозан, край! Без обриви, без температура, всъщност – без стрес. Спрях всички симптоми на нервна уртикария с натуралния чай Демир бозан.

Васи Узунова от Разград

Причини

Причините за появата й са доста разностранни и се изисква огромна предпазливост към редица фактори, за да бъде избегната. Високата температура, слънчевите и ултравиолетови лъчи, ухапване от паразити, допир с растения, храната, стрес… Почти всичко, което ни заобикаля може да бъде потенциална опасност за появата на нервна уртикария.

При появата на обрив е желателно веднага да потърсите медицинска консултация. Освен острият сърбеж, притеснителни симптоми са гаденето, повръщането и задухът. Те допълнително ще затруднят нормалното протичане на ежедневието ви.

нервна уртикария симптоми
Самолечението на нервна уртикария може да доведе до ненужни усложнения

В много от случаите всичко отминава от само себе си, но все пак потърсете помощ от лекар.

Мнение №2: Как се лекува нервна уртикария при мен

Младен Огнянов, уртикария на нервна почва
Младен Огнянов от Габрово

Червени мехури по ръцете и под мишниците, по слабините и шията. Ужасен сърбеж и зачервяване. Заедно с това – отпуснатост, липса на енергия и на апетит, гадене, непоносимо главоболие. Температурата ми се вдига до 39°С и става страшно.  И всичко това на една непоносима, непреодолима тревожност.

Уртикария на нервна почва, непонасяне на стрес, лошо справяне с напрегнати ситуации и проблеми. Диагнозата ми прозвуча като присъда. Трябваше да пресека стреса. Предписаха ми пълен покой, психотерапия и диета. Психологът намекна за санаториално лечение. Пиех си лекарствата, ходех на сеанси, дори тъпата диета им спазвах. Резултатът беше слаб, нестабилен и обривите пак се явяваха.

Лечението ми напредна, когато ми препоръчаха билково лечение. Психологът търсеше още средства за сваляне на тревожността и прага на чувствителност. По негови указания включих валериана, после жълт  кантарион. Промяната настъпи с Демир бозан, билков микс за нервите, при неврози и фобии.

Покупката на Демир бозан приключи безумно проточилата се терапия. Билките подействаха веднага, като бърза помощ. Пъпките завехнаха и нови не излязоха. Още пия Демир бозан, той е безопасен. Готвя се да го спра. Стискам палци уртикарията да не се върне.

Дайте мнение и Вие тук!

Младен Огнянов от Габрово

Уртикария при деца

Имаме хубав нов материал за уртикария при деца. Погледнете го, защото в него се съдържат важни указания и за нервната копривна треска:

Уртикария при деца: как да действат родителите?

Демир бозан за безсъние

Не са единични случаите, в които проблемите докарват страдащите до болници. Често те решават да се борят сами с досадната нервна уртикария и посягат към лекарства, които може да усложнят алергичната реакция. Това може да доведе до изследвания на кръвта и урината, ЕКГ и всякакви излишно предизвикани тестове, с които да се лекува състоянието ви и да се забави възстановяването ви.

Лечение на уртикария, включително и нервна

Написали сме добра разработка за водещите начини за лечение на копривна треска. Можете да го погледнете и него:

Излекувах се от уртикария! Меню, лекарства при обрив от стрес (СНИМКИ!)

Мнение №3: Моите билки при сърбежи по тялото на нервна почва

Милена Панчева, сърбежи и обриви на нервна почва
Милена Панчева от Монтана

Имам сърбежи на нервна почва. Като ме ударят нервите, почвам да се чеша – по главата, по ръцете, по гърба. Дръгна ожесточено и понякога до кръв. Сърбежът не минава, чесането не облекчава. Причината е в нервите, отдавна го знам и се лекувам с билки.

Много ми помага сок от целина, само корен. Пия го като лекарство – няколко пъти по 2 ч.л. Успокоява сърбежите и се чувствам по-добре. Друго, което ми помага е цвят от коприва. Попарвам една шепа, покривам с одеяло и оставям да се запари за 2-3 ч. От това се пие 5 пъти по една винена чашка. Друга хубава рецепта е плод от глог и валериана. От равни части си правя тинктура. Накапвам по 30 капки в течност – това е за вечерта. Успокоява ме и спя по-добре. Намалява сърбежите.

И други билкови рецепти помагат при нервни сърбежи, правила съм доста неща. Билката успокоява нервите и оттам спада дразненето и по кожата. Особено съм доволна от готовия сбор Демир бозан. Купувам от аптеката. Една опаковка ми е за 3 месеца. Обикновено по време на това лечение нямам кризи. Не се появяват обриви и нервни сърбежи.

Когато започна Демир бозан при криза, веднага отшумява. Хубаво съчетание! Предпочитам го пред други рецепти, защото е качествено, бързо действащо и много ефикасно. Лечението с Демир бозан е лесно – чаят е на пакетчета. Нося го и като спешно средство – винаги имам в чантата. Случвало се е да го взема в момент на стрес и да пресека сърбежите. Харесвам билките и им се доверявам безпрекословно.

Милена Панчева от Монтана

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Al3

Алергозан – лечебни свойства и приложения

Можем ли да разчитаме на алергозан, ефективен ли е продуктът при алергичен ринит. Форми на …

2 Мнения

  1. Имам абсолютно, точно, точно същото! Не мога да повярвам, че е от нерви! Благодаря ви! Обичам ви!!!!!!!

  2. Марина Стаменова

    Благодарности на Милена за хубавите билкови рецепти! Ще ги използвам задължително. Откъде се купува Демир бозна? От аптека или билкар?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *