Открито ли е хапчето за подмладяване на организма?

Лекарственият препарат ибупрофен е познат на милиони хора по цял свят. Изненадващо звучи съобщението, че вероятно това може да бъде хапчето за подмладяване на организма!

Ибупрофенът е простичък и евтин начин за борба срещу токсичните ефекти на хроничните възпаления, обясняват от medikforum.ru. Именно овладяването на възпаленията е подход за забавяне стареенето или дори в някои отношения – за подмладяване на организма. Такава теза огласиха неотдавна британски учени от университета в Нюкасъл.

Обичайната практика е ибупрофенът да се използва не като хапче за подмладяване на организма, а като лекарствен продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. Сега се оказва, че лекарството е ефективно и в борбата с преждевременното стареене благодарение на способността му да овладява артрита.

Британските учени доказват в изследването си пряката връзка между хроничните възпаления, причинени от свръхактивна дейност на имунната система, ускореното стареене и свързаните с него болести, а така също и със съкращаването на продължителността на живота.

Възможно ли е да се открие “антидот” за стареенето; да се намери начин за подмладяване на организма? Британският отговор е положителен. Групата от Нюкасъл докладва за поредица свои експерименти, които защитават тезата за ролята на ибупрофена за подмладяване на организма.

Чрез опити с лабораторни мишки нагледно се показва как ибупрофенът намалява въздействието на възпалителните процеси и по този начин забавя процесите на стареене, т.е. организмът получава шанс по-дълго да функционира в добра кондиция. Да се подмладява във времето. Авторите на студията са убедени, че по този начин биха се наблюдавали процесите и при хората. Колкото по-ниски в организма са показателите на възпалителните процеси, толкова по-бавно би се развивало стареенето.

подмладяване на организма

Възможно ли е подмладяване на организма с хапче?

Британските учени не крият желанието си да докладват за универсално хапче, което може да постигне подмладяване на организма. В случая все пак става дума само за мишки, при които са се развивали възпалителни процеси.

Не е известно дали ибупрофенът ще даде подобен ефект и в случаите, когато обектите на изследване нямат възпаления и остаряват с обичайната за вида си скорост. Разочароващо е, но по-добре да знаем истината: ибупрофенът все пак не е хапчето на човечеството за подмладяване на организма.

Вижте и ТОВА:

Ибупрофен, възможният вариант при болки и температура

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Открито ли е хапчето за подмладяване на организма?
5 (100%) 2 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Открито ли е хапчето за подмладяване на организма?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *