розово масло за пиене
Българското розово масло за пиене лекува вътрешни възпаления, подпомага черния дроб и жлъчката

Как да се лекуваме с розово масло за пиене?

Лечението с ароматни масла става все по-популярно, но в повечето случаи говорим за външното им приложение.

Преоткриваме лечебни тайни на предишните векове и с удивление научаваме за още качества на етеричните масла.

Знаете ли например за лечението с розово масло за пиене? ВАЖНО: Имаме отделна чудесна статия ТУК: За употребата на розова вода за пиене и за още какво ли не + рецепти, сравнение на продукти и др.

В практиката на руските лечители розовото масло се прилага като вътрешно средство при хронични проблеми на дебелото черво със запек.

Препоръчва се следната рецепта: по 1-2 капки розово масло за пиене и анасоново в лъжица мед, или по 2 капки розово масло за пиене и борово в чаша топла вода – препоръката е на e.reading.ws .

Розовото масло за пиене присъства в списъка на етеричните продукти бергамот, босилен, анасон, мента с обезболяващо и разхлабващо действие. Хубаво е за редовен стомах да се пие обичайната чаша топла вода сутрин, с добавен “букет” от 1-2 капки розово масло за пиене плюс варианти – босилек, мента, бергамот. Ароматната добавка върви и към чаша хубав чай.

Трябва ли обаче да се поучаваме от задгранични лечебни практики, след като розата и розовото масло са сред българските национални емблеми? Лекарственият сайт framar.bg информира, че българската розова вода близо 20 години е хит сред природните лечебни продукти на японския пазар.

Според професионално поднесената информация става дума за тип розово масло за пиене: напитка “Мая” е розова вода, с концентрация на розовото масло от 0.025%. Има и концентрат – с 0.1% розово масло. При него е задължително разреждане – една супена лъжица в чаша вода.

Дайте мнение и Вие тук!

Проблемът с количеството е изключително важен при терапиите с ароматни масла, тъй като чистите етерични масла могат да причинят локално изгаряне. Точно за това готовите продукти от вида “розово масло за пиене” са за препоръчване при различни здравословни проблеми. Отделна тема е митичната гюлова ракия!

Кои болести всъщност можем да атакуваме с розово масло за пиене? Вътрешни възпалителни процеси, тъй като розовото масло за пиене овладява инфекциите успешно. Има също противоалергично действие и оптимизира функциите на черния дроб.

Успокоява и подобрява дейността на жлъчката, подпомага възстановяването след кризи при жлъчнокаменна болест.

Демир бозан за безсъние

Розово масло за пиене се препоръчва и при махмурлук! Намалява ефективно алкохолната концентрация в кръвта и съдейства за очистване от токсини.

Да не подценяваме и това, че е афродизиак и че придава сладък аромат на традиционни балкански десерти – ашуре, малеби.

розово масло за пиене
Българското розово масло за пиене лекува вътрешни възпаления, подпомага черния дроб и жлъчката

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Артишок капсули отглеждане цинарикс рецепти цена - 0 1

Артишок: Топ рецепти и продукти. Пречистване от холестерол и лечение

Даваме най-добрите рецепти с артишок за лечение на жлъчка и холестерол. За отслабване. Отглеждане. Сравнение …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *