билки за световъртеж
Открийте вашите билки за световъртеж!

Вижте кои билки за световъртеж ще ви помогнат!

Ако ви мъчи световъртеж, най-напред трябва да разберете каква е причината за мъчителното ви състояние. Казват, че световъртежът сигнализира поне за 20 различни болести. Разберете коя е вашата и лесно ще изберете подходящите билки за световъртеж!

Счита се, че универсално лечение за световъртеж е лавандулата, респективно – лавандуловото масло, обясняват от www.web-zdrav.ru. Сред всички билки за световъртеж лавандулата е лековитата трева, която облекчава вътречерепното напрежение и овладява световъртежа. Това е старо средство за лечение: втривайте по 3-4 капки лавандулово масло в слепоочията три пъти на ден.

Може да опитате и с лавандулова отвара, която се прави така: 20 грама сух цвят и листа се заливат с две чаши гореща вода и се оставят да поврат 5-7 минути на бавен огън. След като изстине се прецежда и се взема по една супена лъжица три пъти на ден. Ако световъртежът е причинен от проблеми в нервната система, този подход ще даде резултат след около седмица.

Световъртежът обаче може да е причинен от нещо по-сериозно като например дисциркулярна енцефалопатия. Това е смущение във функциите на главния мозък, причинено от проблеми с мозъчните кръвоносни съдове. Тогава освен световъртеж се усеща емоционална неустойчивост, често – главоболие и лесна умора, разстройство на съня, нарушена координация на движенията.

Това състояние може да е свързано със склеротични промени или да е резултат от черепна травма, тумор в мозъка и пр. Симптомите се облекчават с някои билки за световъртеж, без да има пълно излекуване на основния проблем. Ето кое помага: две супени лъжици сух плод от глог се запарват за цяла нощ с половин литър вряла вода. Настойката се изпива на сутринта преди закуска – бавно, на малки глътки. Това подобрява мозъчното кръвообращение.

билки за световъртеж
Изяснете проблема, преди да потърсите билки за световъртеж!

Ето и други билки за световъртеж, препоръчани от www.100trav.com : сух цвят от детелина заливаме с водка в стъклен съд, докато масата се покрие. Оставяме съда на сенчесто място за две седмици. Прецеждаме настойката и я съхраняваме в хладилник. Една супена лъжица от нея се разрежда със 100 мл вода: това количество се приема на четири порции за един ден преди храненията.

Дайте мнение и Вие тук!

Още рецепти с билки за световъртеж: смесваме две части мед и една – сок от лук, разбъркваме хубаво и вземаме от сместа три пъти на ден на гладно по една супена лъжица.

билки за световъртеж
Открийте вашите билки за световъртеж!

Световъртежът може да е симптом и на сърдечно заболяване – например забавен сърдечен ритъм под 55 удара в минута. При т.н. брадикардия световъртежът е от това, че организмът не получава достатъчно кислород и хранителни вещества. В този случай рецептите с билки за световъртеж са различни. Ето една, която не е трудно да се приготви: половин килограм орехови ядки се счукват или смилат; добавят се по 250 грама кафява захар и сусамово олио.

Вземат се и 4 лимона, които се разрязват на по 4 части и се заливат с литър вряла вода. След като течността изстине, парчетата лимон се доизцеждат, сместа се минава през цедка и с бъркане се прибавя към орехово-сусамовата смес. Полученият продукт се съхранява в хладилник в буркан. Вземайте от билковия продукт по една супена лъжица три пъти дневно, 30 минути преди хранене.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

кавинтон форте 10 мг cavinton цена, противопоказания

Мнения за Кавинтон: Колко дълго може да се пие Кавинтон Форте?

Как действа Кавинтон Форте 10 мг. Кавинтон или Ноотропил? Той или Вицетин е по-добър? Бетасерк …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *