Осем работещи рецепти за лечение на акне

Кошмарът на тийнейджърите! Има цяла индустрия за лечение на акне, но положителният резултат не винаги се постига.

Заедно с препоръчваните лекарствени продукти за вътрешно и външно приложение, битуват и множество рецепти за домашно лечение на акне.

Най-правилно, разбира се, е да идете при дерматолог, съветват от medikforum.ru. Следвайте съветите му – но опитайте да направите нещо за себе си и с напълно достъпни компоненти от кухнята. Да не пренебрегваме народната медицина и домашните практики – никога не знаеш коя е твоята рецепта за лечение на акне!

Ето осем лесни и безопасни начина да започнете битка за собственото си достойнство чрез лечение на акне. Първо: настържете малко индийско орехче и добавете няколко капки прясно мляко, по възможност сурово. С получената кашичка намажете гнойните пъпки. Измийте с хладка вода след два часа. Повторете процедурата в продължение на няколко последователни дни. Втора възможност – канела и мед. Смесете малки количества до получаване на хомогенна смес. Преди лягане нанесете плътен слой върху пъпките и останете така през цялата нощ. На сутринта измийте с топла вода; процедурата се прави всяка вечер в продължение на две седмици.

Трета възможност за лечение на акне дават портокаловите корички. Пресните кори се накълцват на ситно; добавят се няколко капки вода и с получената смес се намазват проблемните зони. Стойте така 15-20 минути и измийте. Четвъртият вариант за лечение на акне изисква да смесите една супена лъжица пресен сок от лайм с толкова фъстъчено масло. Стойте намазани с тази паста не повече от 20 минути.

Пета възможност – сок от мента. Смачкайте няколко пресни стръка от билката и изцедете сок, който с памучно тампонче внимателно се нанася върху пъпките. Това остава за цяла нощ, на сутринта се измива с топла вода. Процедурата за ментово лечение на акне повтаряме поне 10 дни.

Дайте мнение и Вие тук!

Следващата рецепта за домашно лечение на акне изисква да се снабдим с розова вода. Смесваме равни количества от нея със сок от лайм и намазваме, след 20 минути лицето внимателно се измива.

Една от рецептите за лечение на акне препоръчва редовно миене на лицето със смес от лайм и прясно мляко.
Много полезна при лечение на акне е осмата рецепта. В стъклен съд смесваме розова вода с малко сандалово масло, разбиваме хубаво и с мек тампон нанасяме върху обривите. Не бива да стоим така повече от 15-20 минути.
http://youtu.be/4ph4_50l5eM

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Роакутан, изотретиноин и третиноин.

Роакутан. Мнения и заместители. Третиноин и Изотретиноин крем. Цена

Малката Маргарита Лисенко се родила с рядка аномалия - дискинезия на носа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *