лечение на остеопороза
Добра профилактика: това е най-успешното лечение на остеопороза

Най-успешното лечение на остеопороза: ето как!

Успешното лечение на остеопороза изисква комплексна терапия. По-точно, нужно е да се съчетават медикаменти, разумна физическа активност, масажи, правилно хранене.

Медикаментозното лечение има доста противници: все повече хора се интересуват от народната медицина и рецептите за домашно лечение.

В случая обаче си струва да потърсим подходящи медикаменти, препоръчват от medikforum.ru.

Медикаментите за лечение на остеопороза са три групи.

1. Първо – лекарства, които възпират загубата на костна маса – калцитонити, бифосфонити;

2. второ – продукти, които стимулират образуването на костна тъкан – соли на флуора, анаболитни стероиди;

3. трето – препарати с многопланово действие, например витамин D.

Практика на доста терапевти е да препоръчват на жените, заплашени от процеса, хормонозаместващо лечение. За мъжете се препоръчва хормонът тестостерон. Правилното лечение на остеопороза изисква също менюто да се обогати с продукти, съдържащи калций.

При възможност при остеопороза да се вземат и хранителни добавки с калций.

Лечебното хранене има специална роля в този случай. Най-доброто лечение на остеопороза всъщност е да не бъде допусната! Доста хора си мислят, че е достатъчно да приемат храни, богати на калций.

Ефектът зависи не от количеството на калция, а от съотношението между калция и фосфора: за профилактика и лечение на остеопороза е важно калцият да е 1.5 до 2 пъти повече от фосфора. За пълноценно усвояване на калция имат значение също количествата магнезий, мед, манган, бор, цинк, витамините В6, С, К, фолиевата киселина, определени протеини и мазнини, съдействащи за усвояването на витамин D.

Дайте мнение и Вие тук!

Ето кои продукти се включват в храненето при профилактика и лечение на остеопороза: съдържащите калций и фосфор мляко, млечни продукти, всички видове зеле, моркови, ряпа, бобови, орехи, тиквени и слънчогледови семки, растителни мазнини.

“Демир

Ето и кои е по-добре да се изключат: захар, тестени храни от бяло брашно, кафе, чай, преработено месо и полуфабрикати. Добре е да се намали солта, тъй като тя стимулира изхвърлянето на калция с урината.

лечение на остеопороза
Добра профилактика: това е най-успешното лечение на остеопороза

Все пак е изкусително да се пробва рецепта от практиката на народните целители за лечение на остеопороза. Ето как се прави според сайта www.web-zdrav.ru . Взема се яйчена черупка, измива се хубаво и се изсушава. Смила се ситно на прах или се счуква в хаванче.

Половин чаена лъжичка от праха се разбърква в чаша вода, където добавяме по една чаена лъжичка ябълков оцет и съвсем малко мед. Това количество приемаме два пъти на ден, като отпиваме глътки преди и след ядене. Твърди се, че от този цяр настъпва подобрение и това е успешно лечение на остеопороза без медикаменти.

Непременно вижте и ТОВА:

Има ли ефикасни хапчета за остеопороза? Степени и последствия. Бонвива или Пролиа?

Важно: На сайта имаме и по-хубави материали на тема остеопороза:

  1. За остеопороза има лек, но по-добре да й избягаме (как да стане)!
  2. Българките с остеопороза не се лекуват – защо? (изчерпателен текст).

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Начини за трайно лечение на нисък хемоглобин.

Нисък хемоглобин. Лечение и бързо вдигане. За колко време се вдига с лекарства?

Начини за трайно лечение на нисък хемоглобин. Бързо вдигане с лекарства и билки. За колко …

8 Мнения

  1. медицинска сестра

    много хубава страница-но осигурете и достойно заплащане и на медоносните плелички в бранша

  2. първо казвате меда да го изключим а после давате рецепта за яйчения прах да слагаме мед как да го разбирам

    • Лекар.БГ

      Когато се разреди с оцет, вредните при остеопороза свойства на меда се заменят с полезни (говорим за съвсем малко количество мед!). Все пак, Снежа, погледнете и другите ни текстове по тая тема, те са по-задълбочени и хубави!

  3. Цветето

    Да-а-а! Номерът с черупките се използваше преди много години с успех (мама ми правеше печени и стрити на прах яйчени черупки). Но дълбоко се съмнявам в черупките на днешните яйца и техните лечебни свойства. Блъскат нещастните кокошки с хормони, ваксини и противоестествени смески като храна…Така че отчитайте и тези фактори при препоръките за т.нар. “народно лечение”. В крайна сметка – всеки да си прецени и реши за себе си.

  4. Пълната измамница. Не се хващайте на глупостите й.

    • ivanka tomeva

      Ne, ne e izmamnica,ot lichen opit go znam,cherupkite ot yica sadarjat kalciii,kalcirat kostite i stavite,dokolkoto za dneshnite yica,che ne moje da im se ima doverie-da ,saglasna sam,no pak ima i domashni.Eto i oshte 1 recepta; 1 izmito yice se postavy v burkan,zaliva se s ybalkov ocet,pribira se na hladno,no ne v hladilnik i tamno,sled kato cherupkata na yiceto se e razlojila napalno,yiceto se e ogolemilo tripati i leko se izvajda ot burkana,i kam oceta se pribavy 1 shishence 95 gradusov spirt etilov,smesta e gotova,sutrin i vecher se namazvat bolnite uchastaci.

  5. Лилия Захариева

    Вижте препоръките за остеопороза на д-р Михайлов в новата му книга “Какво забравят лекарите”. Полезни са!

  6. Този, който е писал ,че флуорните съединения помагат за бързото възтановяване изглежда не знае ,че е ПРОТИВОПОКАЗНо да се ползват флуориди……НАЙ- НОВИТЕ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РАЗВЕНЧАХА ТОЗИ МИТ…..ФЛУОРИДИТЕ БЛОКИРАТ ЙОДО ОБМЕНА НА ЩИТОВИДНАРТА ЖЛЕЗА И ОТ ТАМ ЗАПОЧВАТ БЕДИТЕ С ЗАБАВЯНЕТО НА МЕТАБОЛИЧНИТЕ ПРОЦЕСИ В ОРГАНИЗМА ПОРАДИ НАМАЛЕНО ПРОЪЗВОДСТВО НА ТЕРОЙДНИ ХОРМОНИ…СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХЛОРИДИТЕ..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *