причини за главоболие
Постарайте се да определите за себе си точните причини за главоболие

Шест причини за главоболие

Ще ви заболи глава, ако започнете да търсите причините за всеки вид главоболие. Главата страда по различен начин, зависи за какви причини за главоболие става дума: миризма на парфюм, заседяване пред компютъра, стрес, любовна игра. Искате ли да се спасите – трябва да знаете някои причини за главоболие. И да определите от какъв тип е вашето.

причини за главоболие
Постарайте се да определите за себе си точните причини за главоболие

1.Стягаща болка в двете слепоочия. Боли така, като че ли сте си сложили главата в менгеме, описват от medikforum.ru. Ако сте били на аналгетици и сте решили да ги спрете – това може да е един вид абстиненция. Все пак не е зле да потърсите лекар, нека той ви изясни вашите причини за главоболие. Има медикаменти, които повишават прага на болката, тогава няма да се мъчите толкова редовно и по много.

2.Болка в тила – баналните причини за главоболие от този вид са свързани с преживяване на стрес. Така може да ви боли и ако цял ден сте седели със стегнат гръб и очи, приковани в монитора. Напрегнатите мускули на плещите и шията травмират нервите и ето ти поредното главоболие. Болкоуспокоителните дават някакво облекчение, но кардиналното решение не е това. Вместо да търсите поредните причини за главоболие – погрижете се за правилната си стойка, редувайте работа в седнало положение и кратки раздвижвания. Занимавайте се с йога. Проверете стойностите на артериалното си налягане.

3.Тъпа, пулсираща болка в челото – главата ви ще се пръсне, очите са зачервени, може би имате и температура. Ако говорим за причини за главоболие, това може да е възпалителен процес, причинен от вирус; синузит или бактериална инфекция. Случва се при простуди. Противовъзпалителните облекчават, но нещата идват на мястото си едва след няколко дни.

4. Главоболие след оргазъм. Най-често настъпва няколко секунди след кулминацията. Науката още няма обяснение за истинските причини за главоболие като това. Препоръчват се малки дози аспирин.

Дайте мнение и Вие тук!

5. Главоболие от парфюм – причиняват го аромати от парфюм, козметика, освежители за въздух. В част от тези продукти има химикали, които са истинските причини за главоболие и които, при системни дразнения, могат да доведат до мигрена у по-чувствителни хора. Премахвате дразнителя – и главоболието спира!

6. Болка зад очите – постоянна, тъпа, побъркваща разновидност на главоболието. Често причини за главоболие като това са особености на заниманията, изискващи продължително напрежение на зрителните органи. Пренапрежението на очите причинява астенопия – зрителен дискомфорт. За да го избегнете и да игнорирате подобни причини за главоболие, на всеки 20 минути работа с компютър прекъсвайте за малко.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Противопоказания на Мелатонин Релакс Форте.

Мнения за Мелатонин Релакс Форте, Амброз, Плюс и др. Противопоказания

Противопоказания на Мелатонин Релакс Форте. Мнения за Мелатонин Релакс Плюс. Странични ефекти от мелатонин 3 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *