Кълновете от броколи стават лечебен хит

Сулфорафан. Най-сигурната профилактика срещу рак

Световната наука от десетилетия търси ефикасен лек срещу рака и това може да бъде находката сулфорафан.

Последните опити са насочени към природните средства, действа се на биохимични и генетични нива.

Човешкият организъм може надеждно да бъде защитен от такива страшни заболявания като сърдечно-съдовите, рак и проблеми на обмяната, обобщават от medikforum.ru. Особена популярност придобива уникалното вещество сулфорафан. Доказано е, че то може да причинява смъртта на раковите клетки и успешно да лекува тумори от различно естество.

Сулфорафанът е действен при рак на дебелото черво, млечната жлеза и яйчниците, простатата, стомаха и др. Това е вещество с необичайно силни антибактериални е дезинтоксикационни качества, най-силен антиоксидант. Чрез него кръвоносните съдове съхраняват еластичността си и не са застрашени от холестеринови плаки и запушване. То съхранява структурата на хрущялните тъкани и съдейства за изхвърлянето на натрупани токсини в различни органи.

Много е важно да се знае, че в природата сулфорафанът не съществува в чист вид. Той се образува от глюкорафанин под въздействието на фермента мирозиназа и „живее” около 30 минути.Най-много предшественици на сулфорафана съдържат кълновете от броколи.

Ако сдъвчете такива кълнове, двата компонента – глюкорафанин и мирозиназа се смесват и в организма постъпва заветният сулфорафан.

Той веднага започва да действа на клетъчно и биохимично ниво.Ангажирани учени са на мнение, че консумацията на кълнове от броколи е сериозен диетичен фактор и че с тяхна помощ може да се прави надеждна профилактика срещу тежките заболявания.

Дайте мнение и Вие тук!

Отглеждането на кълновете обаче изисква специални знания и опит, които според учените гарантират качествата им. На кълновете от броколи по света вече се гледа като на стока с бъдеще, която ще се радва на голямо търсене. И ще носи добри пари!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/01/07/%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *