Тениска-чудо спасява от болки в гърба!

Тениска-чудо спасява от болки в гърба! Британска компания продава дрешките по 70 долара парчето.

Британската компания Pelham & Strutt изобрети тениска-чудо, която спасява от болки в гърба и подпомага добрата стойка през целия ден.

Благодарение на уникалния материал, от който е направена, дрешката придържа раменете в правилна позиция – назад и надолу, и така допринася за доброто самочувствие, без това да изисква някакви усилия от собственика й, пише topnews.ru. Фланелката има специални вградени елементи, които стимулират мускулите.

Структурата на дрехата позволява да бъде “прибран” коремът, без традиционното пристягане. Върху създаването на тениската е работил цял екип в продължение на две години. В него най-дейно участие взела з-р Джудит Пит-Брук, физиотерапевт. Прототипи на авангардната дреха са били раздадени на 14 доброволци, които ги носили активно за определен контролен срок и давали информация за техните функционални качества.

Облечени в тези тениски, повечето участници в експеримента спортували и оценили високо приложението им по време на интензивни физически натоварвания. Всички доброволци подчертали, че дрехата ги спасява от умора и болки в гърба. Освен това тя поддържала оптимална температура на тялото. След описаните проверки тениската била пусната в продажба. Може да се купи чрез сайта на компанията за 79 долара.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Тениска-чудо спасява от болки в гърба!
3 (60%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *