Таня Ангус страдала от рядка форма на акромегалия

Най-голямата американка почина от кошмарна болест!

34-годишната Таня Ангус, известна като най-голямата американка, почина от радикалните изменения в организма си вследствие на кошмарна болестДо 21-годишната си възраст Таня тежала 60 кг при ръст от 169 сантиметра, разказва medikforum.ru. Преди смъртта си – около 13 години по-късно, младата жена вече била 200 кж и с ръст 200 сантиметра. Таня е жертва на разстройство в действието на хипофизата, причинено от тумор. Медиците наричат последиците от такова състояние акромегалия, а за народа болестта е гигантизъм.На 21 години Таня изведнъж започнала да расте и да трупа килограми. Семейството й отчаяно търсело начин да я лекува, но нищо не давало резултат. Болната хипофиза отделяла в организма й огромно количество хормони, което превърнало Таня в чудовище. Преди да се разболее, тя ходела на работа, спортувала, излизала с приятели, имала си и момче. След като промените с нея започнали да стават драстични, шефовете й я освободили – дотогава тя била супервайзер в популярна търговска верига в Мичиган. Родителите на приятеля й пък започнали да се чудят дали всъщност Таня не е преоблечен мъж. Не след дълго двойката се разпаднала.Миналата година лекарите съобщили, че хипофизата намалява интензивните си функции и това обнадеждило Таня и родителите й. Но няколко месеца по-късно всичко започнало отново. Таня вече не можела да ходи, прекарвала по-голяма част от времето си в инвалидна количка. Накрая сърцето й, измъчено от кошмарните натоварвания години наред, не издържало. Медиците, лекували Таня признават, че толкова тежка форма на акромегалия не са виждали у друг пациент.

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Интересното е, че колкото и да се разрастват криптовалутите - Биткойн остава коронованият крал на децентрализираните валути.

Потенциалното въздействие на биткойн върху традиционните платежни системи и услугите за парични преводи

Криптовалутите са темата на деня и са тук, за да останат. Казина, като SpinCity и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *