Новаторската технология върна 7-годишната Емили Уайтхед към живота

Заразиха дете със СПИН, за да го спасят от левкемия!

Седемгодишната Емили Уайтхед оцеля от прогресиращата левкемия, благодарение на новаторска лечебна технология, приложена за първи път на дете.

Момиченцето е било заразено с неактивна форма на СПИН, за да се формира клетъчен имунитет на генно ниво в организма й.

Първите си оплаквания детето направило преди две години, но родителите не обърнали сериозно внимание, разказва lifenews.ru. Тъй като момиченцето продължило да се жалва от общо неразположение и слабост, а и признаците, че има проблем ставали видими, родителите потърсили консултация с лекари.

Шокиращата новина за родителите била, че Емили страда от остра лимфобластна левкоза – злокачествено заболяване на кръвоносната система. Лечението започнало веднага, но опитите да се помогне не давали никакъв резултат. Раковите клетки продължавали да се разпространяват по целия организъм и заплашвали живота на Емили.

Специалистите опитали всички традиционни методи на лечение и нищо не помогнало. Когато ситуацията станала критична, лекарите предложили на съсипаните родители новаторския метод.
Нещастните хора имали 48 часа, за да вземат решението си. По-нататъшното изчакване означавало да изгубят веднага детето си, тъй като вътрешните органи на Емили всеки момент щели да откажат да действат.

Дайте мнение и Вие тук!

Родителите преценили, че няма какво да губят и се съгласили. Буквално няколко часа след началото на експеримента Емили се почувствала по-добре. Дишането й станало ритмично, температурата спаднала и кръвното й налягане влязло в норма.

Оттогава е минала половин година и състоянието на детето става все по-стабилно. Контролните изследвания не откриват ракови клетки, Емили е енергична и бодра както във времето преди да се разболее.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

норма на лимфоцити, повишени

Лимфоцити: Ниски и повишени. Стойности при лимфом. Lym кръвни изследвания

Кои стойности на лимфоцити се считат за нормални; за отклоненията от нормата. Защо се повишават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *