Какво да правим след преяждане? 3 доказани домашни трика и лекове

Какво да правим при преяждане и препиване? Вижте трите ултимативно добри лека за целта, които ще ви свършат страхотна работа!

Празниците са време, през което се яде и пие на корем! Е, празниците отминаха, а коремът си остана – подут от литри напитки и вкусни гозби!

Непосредствено след Коледа и Нова година много се оплакват от това, че преяждането и препиването, на което доброволно са се отдали, нанася поражения върху здравословното им състояние, върху психиката и физиката.

Затова предлагаме ви няколко изпитани рецепти, които ще облекчат състоянието ви:

– маринована херинга след преяждане

– ако успеете да преглътнете това доста специфично блюдо, то ще се уверите, че сте възстановили всички загубени от организма ви минерали. Ако все пак се окаже непосилна задача, заложете на домашната супа от зеленчуци – тя също носи на претоварения ви организъм минерали, които ще подпомогнат възстановяването му;

– ако чувството за тежест от преяждане и препиване не ви дава покой, задължително се разходете.

Въпреки че задачата не е от най-лесните, движението с умерено бързо темпо ще подпомогне преработката на храната;

Дайте мнение и Вие тук!

– чайовете, приготвени от изпитани билки след препиване и преяждане,

също са ефикасно средство за справяне с подутия корем в резултат на препиване и преяждане.

Най-препоръчвана е отварата, приготвена от семена от копър, но специфичното при нея е, че трябва да се приема преди обилната гощавка. Помагат още чайовете, приготвени от анасон и кимион. Джинджифилът също има свойството да подобри храносмилането, като едновременно с това облекчава гаденето.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *