Спасявайте се! 4 храни, които бъкат от „празни калории”!

Така наречените „празни калории” ни дебнат от всяка посока! „Празните калории” са тези, които ни дебнат във всяка бутка, във всеки пакет в с бисквити, във всяка бонбонка.

Храните, които са източник на тези калории, са по правило висококалорични, като в тях преобладават въглехидратите и мазнините, а за полезни вещества почти и не може да се говори.

Витамини, минерали, антиоксиданти и всички останали незаменими вещества, които трябва да присъстват в балансираното меню, са повече от заменими.

Ето кои са и храните, които са източник на така нежеланите и вредни празни калории, но които няма човек, които да не обича:

пържените картофи, пържените хапки или иначе казано всичко, което е пържено. В пържената храна преобладават калориите, за сметка на всички други полезни вещества;

сладкиши, бонбони, бисквитки и всички останали изкушения, в които захарта е повече от много. Наред с въпросната вредна бяла захар, в тях има още оцветители, аромати и цял куп други „вредители” за здравето и за стройната фигура;

алкохолът – без значение дали става дума за бира, или за водка и вино, градусовите напитки са източник на доста „празни” калории, защото захарта в тях хич не е малко;

всичко, що е бяло, – ориз, хляб, брашно, както и храните, подложени на пълна обработка, бъкат от въглехидрати, които нали знаете колко калорични са?!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Спасявайте се! 4 храни, които бъкат от „празни калории”!
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *