Рагади или разранени гърди дефламол
Рагади може да има на гърдите, на устата, на ануса и на други места

Рагади. Когато гърдите се разранят!

Рагадите в областта на гърдите или напукванията на млечните жлези се срещат най-често при жени, които се на подготвили гърдите си за предстоящото кърмене!

Рагадите се появяват най-често при жени, които не са направили необходимото, за да бъдат гърдите им подготвени за периода на кърмене.

По време на самата бременност бъдещите майки е добре да периодично да обтриват зърната на гърдите си с по-груба материя, което ще премахне част от чувствителността им и ще ги кара да издържат повече на по-силен натиск, какъвто е на лице при самото кърмене.

Важно е да се знае, че някои гинеколози отхвърлят този метод. Когато бременната жена не е подготвила обаче гърдите си, зърното лесно се нацепва, когато кърменето започне.

Чувствителността му се изостря, то става силно болезнено, като за някои жени това състояние означава и край на кърменето.

Прилагането на препоръчваните при подобни състояния лекове, какъвто например е мехлемът дефламол, невинаги гарантира, че разраняването ще отмине или че ще отмине бързо, за да може майката да продължи да храни детето си.

Дайте мнение и Вие тук!

Като ефикасно средство, което има заздравящ ефект, се препоръчвам мехлем, приготвен от танин, анстезин, аулфатиацол и перувански балсам на мазилкова основа. Той се нанася върху зърното, като се отмива само при кърмене.

Рагади има не само по гърдите. Другото име на някои рагади е фисура:

Анална фисура: Лечение с лекарства и билки. Центрове за операция

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Def4

Дефламол. Крем при слънчево изгаране, рани, екзема. И какво друго? Заместители

За какво се използва дефламол. Действие като крем (мехлем) за изгаряне – слънчево и друго. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *