Кашлица – ето как да я лекуваме!

Кашлицата често е симптом, на който не се обръща достатъчно внимание до момента, в който състоянието стане далеч по-сериозно – разболеем се от сезонен грип, от настинка или дори от пневмония.

За да не стига дотам, е добре още когато кашлицата е единственият белег, че имунната ни защита се е пропукала, да предприемем необходимото за нейното лечение.

Важно е обаче да сме наясно, че елиминирането на това здравословно неразположение не бива да се свързва веднага с лекарства и с медикаментозна терапия. Лекарствените продукти, които потискат кашлицата, пречат на естественото очистване на организма от слузта, натрупването на която може да доведе до размножаването на болестотворни микроорганизми.

Като за начало, когато сме тръгнали да борим кашлицата, е добре да знаем, че трябва да консумираме големи количества течности. Правилото за 2 литра вода на ден си остава, но добре е към нея да добавим още сокове, чай и други течности, които ще разредят секрета и ще спомогнат за по-бързото му отхрачване.

Инхалациите също са препоръчителни. Когато посредством тях в тялото попаднат полезни вещества, премахването на причинителите на кашлицата става много по-лесно и бързо. Добре е процедурите да се провеждат с топъл и влажен въздух за поне 15-20 минути. Гаргарите и чайовете също са изключително ефикасни срещу кашлица.

Гаргарата се извършва, като гърлото се изплаква няколко пъти на ден със затоплена вода, в която е разтворена лъжичка лимонов сок или лъжичка ябълков оцет. Срещу кашлица са препоръчителни всички билкови чайове.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Кашлица – ето как да я лекуваме!
2.7 (53.33%) 3 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *