банани за лечение на хемороиди

Бананите церят хемороиди

Бананите са сред плодовете, които действат благоприятно по отношение на различни заболявания, като помагат и при хемороиди в начален стадий.

Освен като любим плод на голям брой хора, бананите са познати и като естествен лек срещу редица заболявания. Леченбната мощ на жълтия плод се крие в съдържащите се в него големи количества калий, желязо и витамин В6, комбинацията от които повишава имунната защита на организма, подпомага нормалното функциониране на нервната система и ускорява разграждането на белтъчините.

Консумацията на 100 грама от вкусния плод на ден задоволява около 1/3 от нужните на тялото дози витамини.

Кои са обаче онези заболявания, които най-ефективно се повлияват от съдържащите се в бананите вещества:

– бананите се препоръчват при хора с високо кръвно налягане, тъй като в тях се съдържат малки количества сол;

– съдържащите се в бананите калий и магнезий и най-вече комбинацията между тях ограничава възможността от появата на инсулт;

– редовната консумация на банани се препоръчва и при мъже, при които същесвтува вероятност от проблеми, свързани с възпроизводството, тъй като плодът подобрява подвижността на сперматозоидите;

– съдържащият се плодовете белтък триптофан, попаднал веднъж в тялото, се преобразува в серотонин, който от своя страна е предпоставка за доброто настроение при хората;

– кората на бананите е сред най-популярните домашни лекове на брадавици и други кожни образувания.

Научно доказано е и че редовната консумация на банани спомага за преодоляването на редица заболявания, свързани с функционирането на храносмилателната система. Бананите се препоръчват при заболявания като диария, стомашно разстройство, колит, язва.

Ефективността на плода е доказана и по отношение на хемороидите, когато проблемът все още не е хроничен.

Веществата, съдържащи се в бананите, заздравяват кръвоносните съдове и така помагат срещу появата на хемороиди. А когато те вече са се появили, но не са станали хронични, въздействат в посока на тяхното изчезване. Така че независимо дали имате хемороиди или не, яжте банани на корем. По този начин ще намалите риска от това толкова неприятно заболяване.

Дайте мнение и Вие тук!
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Банани против хемороиди трябва да се ядат поне веднъж на ден, когато можете да си го позволите. Сега през всеки сезон по магазините може да се намерят тези плодове, но не се насилвайте! Може да имате периоди, в които ви се ядат повече банани, а в други – по-малко. Организмът сам си казва!

Когато не ви се ядат банани, опитайте с ударно количество круши. После ги заменете със сини сливи. Зимно време можете да се отдадете на райската ябълка!

Редувайте различните плодове, защото така ще вземете най-полезното от тях. Грехота е например в сезона на райската ябълка да се тъпчете с целогодишните банани. Защото райската ябълка може да се яде 1-2, максимум три месеца, и то при добър късмет. Докато банани, както казахме, се намират винаги на пазара.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2008/05/19/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как се взема детралекс?

Как се пие детралекс – срещу хемороиди и разширени вени

Обичайното лечение с детралекс. При хемороиди. При разширени вени. При менструация. При бременност. При бодибилдинг. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *