Меден масаж срещу целулит

Масажът с мед, било то и в домашни условия, е сред най-ефикасните методи за премахване на целулита.

Основният плюс на тази терапия е, че от нея могат да се възползват жени на различна възраст, които страдат от неприятното явление „портокалова кожа”. Освен като ефикасно средство срещу целулитът, масажът с мед действа и като подмладяващ кожата фактор.

Как се прилага?

За да направим меден масаж в домашни условия, е необходимо за начало да покрием проблемите кожни участъци с тънък слой мед. Знаем, че най-често това са бедрата и дупето, за които е достатъчно количество от около 2 чаени лъжички мед. След като сме намазали тялото, поставяме ръце върху покритата с мед кожа (важно е ръцете ни да са чисти и сухи) и отлепяме.

Първите няколко отлепяния ще са безпроблемни, но с всяко следващо съпротивлението ще се увеличава. Въпреки леката болка, която се усеща по време на масажа, той е изключително ефикасен. Получаващият се вакуум при отлепяне на ръцете от кожата разбива целулита, като едновременно с това подобрява кръвообръщението в кожата и мускулите и оказва благоприятно въздействие върху нервната система като цяло.

Процедурата продължава, докато медът, който остава по ръцете, придобие бял цвят, като става дума за не повече от 10 минути. След медната терапия тялото се измива и се нанася антицелулитен или овлажняващ лосион. Появата на малки синини не бива да ви стряска, тъй като те отминават за няколко дни. Медният масаж се прилага през ден за около месец, като ефектът може да се каже, че е видим още след втората процедура.

Още добри начини за премахване на целулит ТУК:

Премахване на целулит с крем и хапчета, лечение

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Меден масаж срещу целулит
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *