бяло течение лечение народна медицина
Бяло течение може да се оправи с народна медицина

Лечение на бяло течение

Появата на бяло течение при жената е индикация, че в тялото й се развива инфекция.

Ако искате да се преборите с него в домашни условия, предлагаме ви няколко съвета от народната медицина.

Важно условие преди да пристъпите към тях е да се консултирате с гинеколог, който да определи какъв е видът на инфекцията.

Вагиналните проблеми се повлияват ефективно от ябълковия оцет. Той се прилага както вътрешно, така и под формата на промивки. Първият вариант е да пиете всеки ден вода, към която сте добавили една лъжица ябълков оцет и една лъжица чист пчелен мед.

По този начин ще подпомогнете лечението на бялото течение. Под формата на промивка ябълковият оцет се прилага, като първо се разреди с вода. Ако инфекцията е предизвикана от замърсяване от външни фактори или от използваните по време на месечния цикъл средства за интимна хигиена, то тогава разтворът от ябълков оцет ще окаже положително въздействие.

Промивка на интимната зона с невен се прави, като в около половин литър чист зехтин се постави шепа листа от пресен невен. На слънчево място сместа трябва да преседи за седмица, след което се използва миене на влагалището.

бяло течение лечение народна медицина
Бяло течение може да се оправи с народна медицина

Промивки с билкова отвара се правят, като се приготви доза от равни части лайка, мащерка, босилек и смрадлика.

Дайте мнение и Вие тук!

След като съставките се размесят, се кипва литър чиста вода и към него се добавят няколко супени лъжици от билковата комбинация. Отварата трябва да заври повторно за около 5 минути, след което се оставя да изкисне за около 30 минути. Прецежда се и се прилага като интимен душ преди лягане.

Непременно погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2011/10/04/%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%81/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Мнения за Полижинакс и странични ефекти.

Полижинакс. Мнения и за какво се използва? Глобули за гъбички и др.

Мнения за Полижинакс и странични ефекти. За колко време се разтваря и за какво се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *