Предозиране с аналгин: Убива кръвните клетки

Предозиране: Преди да изпиете няколко аналгина наведнъж при поредния пристъп на главоболие замислете се дали това превърнало се в ритуал действие наистина ви помага.

Ако главоболието е предизвикано от повишено кръвно налягане например, аналгинът не помага. Но големи дози от него вредят. Знае се, че приемът на аналгин пряко повлиява на дейността на костния мозък и оказва възпиращ ефект върху интензивността, с която се образуват новите кръвни клетки.

Според изследване, проведено от група американски учени, ежедневният прим на пет таблетки аналгин само за период от един месец изменя драстично състава на кръвта.

Това от своя страна оказва неблагоприятно въздействие на всички органи и системи в човешкото тяло. Ако дозите са още по-големи, може да се говори дори за смъртна опасност.

В голяма степен, предозирането на който и да е препарат поражда подобен риск. Вредна може да бъде дори аскорбиновата киселина, ако с нея се злоупотребява.

Учените припомнят, че от лекарство всеки продукт може да се превърне в отрова, ако не се спазва препоръчителната дозировка.

Когато става дума за аналгина, както и за останалите болкоуспокояващи препарати, под внимание трябва да се вземе и обстоятелството, че те отстраняват само последствията, но не и конкретната причина за появата на неразположението.

Изобщо не включваме в горната сметка това, че аналгинът съдържа гипс и всяко едно хапче в повече уврежда храносмилателната ви система. Предозирането с аналгин е твърде опасно, това не са бонбони! По-добре се опитайте да отстраните онази коварна причина, която ви тласка към аналгина!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Предозиране с аналгин: Убива кръвните клетки
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *