Изследвайте се за хламидии, ако имате конюнктивит

Секрециите, паренето в очите, сълзенето и чувството за чуждо тяло, които са най-изявените симптоми на конюнктивита, може да означават, че страдате от хламидии.

Много често възпалените клепачи са единственият симптом за заразата с хламидии, която протича без видими признаци.

В по-тежките случаи конюнктивитът протича с отделяне на гноен секрет, подуване на клепачите и кръвоизливи.

Обикновено заразата с хламидии достига до очите чрез попадането в тях на заразен секрет, най-често при пипане с ръце. Може да се предаде и при раждане – от майката на плода.

В такъв случай трябва да се лекува както хламидията (с антибиотици), така и конюнктивитът.

Конюнктивитът може да е симптом и на други заболявания – гонорея или дифтерия. Може също така да е признак за липса на витамини, хормонални смущения или алергия. Понякога се причинява от бактерии и вируси.

Най-сигурният начин за предпазване от конюнктивит е безупречната хигиена. Очите не трябва да се пипат, освен ако не сте сигурни, че ръцете ви са напълно чисти.

Дайте мнение и Вие тук!

Хламидия се лекува с хомеопатия, а също така и с други работещи методи, познати на съвременната медицинска наука. Повечето от тях сме успели да изброим и опишем подробно в нашия ключов материал по темата ТУК: Всичко за лечението на хламидия, нейните симптоми и бързото й лечение.

Но имайте предвид нещо важно! Самата поява на хламидията е знак освен на всичко друго и на това, че имате отслабен имунитет. Дори и да я излекувате успешно с всички тези методи, трябва сериозно да се замислите доколко здравословно живеете всъщност.

Ако не оправите начина си на живот, вероятността тя да се завърне, не е малка. Бъдете внимателни, живейте по-разумно!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Мнения за Полижинакс и странични ефекти.

Полижинакс. Мнения и за какво се използва? Глобули за гъбички и др.

Мнения за Полижинакс и странични ефекти. За колко време се разтваря и за какво се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *