Канела или ленено семе при диабет

Ето как да си приготвите ленено семе и канела сутрин, което помага доказано при диабет и още куп проблеми, а също и ги предотвратява!

Взимате 250 милилитра кисело мляко и в тях добавяте по една чаена лъжичка канела и стрито на ситно ленено семе, общо две.

Слагат се още две ч.л. овесени трици, те са божествени, когато става дума за лечение и профилактика. Това нещо се оставя да се разкиснат хубавичко лененото брашно и триците, да кажем, за около един час, но може и по-малко. Един час е най-добре.

После хапвайте по една супена лъжица сутринта на гладно и още една вечер, най-добре два часа преди да заспите, за да има време спокойно да се усвои от организма и докато спите, да върши своята вълшебна работа. Това гарантирано ще ви се отрази идеално на здравето. Ето по-долу резултатите от научния опит в тази връзка.

Шведски учени проведоха експеримент сред болни от захарен диабет, според който канелата може да им помогне да се чувстват по-добре.

Доброволците били разделени на две групи.

Едната се хранела с оризова каша, а другата с каша, съдържаща няколко грама канела. Резултатите сочат, че при тези консумирали канела, нивото на захарта след ядене било значително по-малко, в сравнение с другата група. Учените заключват, че канелата забавя усвояването на храната и я препоръчват на пациентите с диабет.

Дайте мнение и Вие тук!

Тук диетолозите са съгласни до известна степен, но не пропускат да отбележат, че това явление се наблюдава и при някои други продукти – булгур, ленено семе, пресни листни зеленчуци.

Булгурът дори е с предимство, поради факта, че не предизвиква алергия, докато при останалите продукти се наблюдава подобен ефект. Специалистите са категорични, че диабетиците трябва да включват тези продукти по-често в храната си, за да се чувстват по-добре.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Инсулинова резистентност, Симптоми, лечение, диета, лекарства

Инсулинова резистентност: Симптоми, лечение и диета + лекарства

♠ Какво е инсулинова резистентност ♠ Лекарства ♠ Хомеопатия ♠ Глюкофаж ♠ Метформин ♠ Метфогамма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *