ябълков оцет и тамян за шипове, лечение
ябълков оцет и тамян за шипове, лечение, лекарства за остеофит

Лечение на шипове с ябълков оцет и тамян. Яйца

Макар да казват, че шипове не се лекуват, много от пациентите твърдят, че след тези компреси повече не са имали болки

Лечение при шиповете няма! Това заключение е известно на всеки, който страда от заболяването и звучи в ушите му всеки път, когато изпита острота болка във врата или гърба.

В медицината обаче 2 и 2 никога не прави 4, така че шанс винаги има. Макар до момента да не се е намерил лек при шипове, много пациенти твърдят, че са се избавили от болката.

Преди обаче да се предприемат каквито и да било методи на лечение и облекчаване, важно е да се знае дали със сигурност става въпрос за шипове. Ренгенографията е сред основните методи за поставяне на диагноза.

Какво представляват шиповете (остеофит)?

Това е болест на опорно-двигателната система, при която се формира ново образование около костта. Погрешна е представата, че шиповете бодат. Напротив – те сa заоблена костна тъкан, която се образува вследствие на наранявания или друг вид увреждане на хрущяла. За да „поправи грешката“, организмът започва да произвежда нова тъкан – т.нар. шип. Тези израстъци са по-често безболезнени, затова много хора ги имат, но не подозират за тях.

Ето защо когато говорим за шипове и болка, със сигурност е намесен и трети фактор – анатомични изменения или друго.

Причини

Изненадващо, причина Номер 1 за остеофит не е напредването на възрастта или травма, а… неправилното хранене! Доказано е, че лошите хранителни навици увреждат ставите и водят до появата на шипове. Това особено важи за хората с наднормено тегло.

Стресът също е фактор, който води до заболяването, а ако имаме и фамилна обремененост, опасността от появата им става още по-голяма.

Разбира се, не малко влияние оказват и неправилната стойка, травмите, напредването на възрастта или ниската двигателна култура. Те водят до износването на ставите и карат организма да произвежда нова тъкан.

Лечение с масаж

Лечението с масаж е нож с две остриета, като тук е по-правилно да говорим за облекчение. Масажът може да успокои болките ви, но няма да „отстрани“ шиповете. Нередки са случаите, в които се получава обратен ефект, особено ако манипулацията не е извършена от специалист. Един неправилен масаж може буквално да ви осакати! Има и случаи на мозъчен удар! Разтриването трябва да е леко и нежно, не бива да се натиска!

При всички положения алтернативната медицина тук е препоръчителна като метод. В много редни случаи можем да говорим за оперативна намеса или някакви лекарствени препарати.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

По-скоро методи като иглотерапия, кинезитерапия или Боуен терапия могат да подобрят състоянието.

Компреси с ябълков оцет топят шипове

Много добре се повлияват пациенти с оплаквания от шипове при прилагането на компреси. Особено ябълковият оцет е с доказан облекчаващ ефект.

  • Ябълков оцет и тамян

Използва се дълго парче вълнен плат, което се намокря обилно с натурален ябълков оцет. Изцежда се много добре, може да се остави леко да изпръхне, за да остане само влажно. Обилно се наръсва с бял тамян, ситно счукан (най-добре го вземете от църква). С превръзката се преспива и всяка сутрин се сваля. До седмия път би трябвало вече да няма оплаквания.

10 г тамян и се разтваря в една водна чаша ябълков оцет. Болното място се масажира с така приготвената смес.

Дайте мнение и Вие тук!
  • Ябълков оцет и яйце

Едно прясно яйце се поставя в чаша, в която се сипва ябълков оцет. Трябва да се покрие един пръст над яйцето. Кисне се три дни, докато черупката се разложи, след което обелката заедно с жълтъка се отстраняват и белтъкът отново се връща в чашата с оцета. Разбърква се с 40 г терпентин до получаване на хомогенна смес, с която се налага болното място с помощта на марля всяка вечер. Сутрин марлята се сваля и мястото хубаво се измива. Облекчение трябва да има още на 3-ата вечер.

  • Ябълков оцет и черен хляб

Накисвате черен хляб в ябълков оцет и с него налагате болното място за няколко часа. След като го свалите, увийте го с вълнен плат.

Рецепти „Аз оздравях“

Предлагаме ви и 2 рецепти, за които пациенти твърдят, че са оздравели напълно:

  1. Приемайте два пъти дневно една супена лъжица оцет, с една супена лъжица мед, разтворени във вода. След месец трябва шиповете да са изчезнали.
  2. Отделете една дебела люспа от зрял лук и капнете върху нея няколко капки катран. Наложете люспата върху болното място, превържете с марля и преспете с нея, като на сутринта свалите компреса.

Вижте и ТОВА:

Шипове във врата: Лечение с масаж, упражнения и др. начини

Как се ползва Фастум гел при шипове:

Фастум гел или Репарил? Дийп рилийф и другите. Мнения и описание

Целината също е много полезна при шипове:

Целина. Топ 15+ ползи и рецепти с глава от целина. Противопоказания

И накрая едно видео на английски за лечението на шипове с ябълков оцет:

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

крем витасин мнения, или родопско чудо?

Крем Витасин. Мнения, приложение на Мадански крем. Родопско чудо

Мнения за крем Витасин. Мадански крем Витасин или Родопско чудо? Приложение за гъбички по ноктите, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *