билки за простата, мед, корени от магданоз

Лечение на пикочните пътища и простатата с билки и народни средства

Лечение на простата с мед, корени от магданоз и други домашни лекове. Предлагаме няколко избрани рецепти при проблеми с пикочните пътища и простатата.

Заболяванията на пикочните пътища, мехура и простатата не подлежат на самолечение. Трябва да се постави диагноза и урологът да предпише нужните лекарства и режим! Но народната медицина може да подпомогне лечението, при това – без риск да му попречи. Народните лекове обикновено алкализират урината и така успокояват възпалените лигавици.

Така помагат рецептите с лимонов сок и сода бикарбонат. В магданоза пък има специфични вещества, които дезинфекцират пикочните пътища и успокояват възпалението на простатата. Интересни и много полезни са също рецептите, които засилват имунитета на лигавиците на пикочните пътища и подобряват уринирането при увеличена простата.

ЗА УКРЕПВАНЕ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА ПРИ ЦИСТИТ

Вземете 200 милилитра сок от черен касис, половин лимон, малко канела, 2-3 карамфилчета, 1 супена лъжица захар. Налейте сока от касис в стъклен огнеупорен съд, добавете сока от лимона и останалите съставки и сложете на тих огън за 10 минути, но без да позволявате на сместа да кипне. Прецедете през двойна марля. Изпивайте по половин чаена чаша 3 пъти дневно след хранене. Лечението продължава 3 седмици.

СРЕЩУ ПИЕЛОНЕФРИТ С БИРА И ЛИМОНОВ СОК

Вземете 1 чаена чаша бира, загрейте я леко и добавете 2 супени лъжици лимонов сок. Приемайте от тази смес по 3 супени лъжици на всеки час в продължение на 2 – 3 дни. Когато бъбреците започнат да функционират по-добре, разредете приема за 3 – 4 часа. Лечението продължава 10-12 дни.

Същата рецепта може да се приготви и със сок от боровинки или алое вера вместо лимонов сок.

СРЕЩУ ПИЕЛИТ И ПИЕЛОНЕФРИТ

Смелете заедно с корите половин килограм лимони. Към кашата добавете ситно нарязани 3 връзки магданоз с корените. Сложете сместа в 1 литър вода, загрейте и варете докато се сгъсти и стане като желе. Прецедете и добавете 150 грама мед. Разбърква се много добре и се приема по 1 супена лъжица половин час преди хранене 3 пъти дневно.

СРЕЩУ ЦИСТИТ

Една супена лъжица мед и 1 средно голяма ситно нарязана връзка магданоз се варят в 1 бира 10 минути. Отварата се прецежда след като изстине. Изпива се през деня на три пъти преди ядене. Циститът е упорито заболяване и лечението трябва да продължи най-малко 14 дни и поне седмица след като признаците са отзвучали.

СРЕЩУ УПОРИТ ЦИСТИТ

Стриват се на ситно семена от магданоз. 1 чаена лъжичка от семената се поставя в 100 милилитраводка или силна ракия. Трябва да престои така на хладно 3 дни. Прецежда се през гъсто сито. От настойката се вземат по 10 капки сутрин половин час преди хранене върху залък хляб или бучка захар. Лечението продължава до изчезване на признаците. Вместо семена, могат да се използват и корени от магданоз, но тогава трябва да се вземат 50 грама корени, да се измият много добре и да се смелят с миксер. Накисват се във водка или ракия по същия начин както по-горе.

По време на лечението се пие повече вода, не по-малко от 1 литър дневно.

СРЕЩУ ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПРОСТАТАТА – ПРОСТАТИТ

Натрошете в хаван 15 лешника с черупките и ядките. Сипете ги в четвърт литър вода, загрейте и ги варете 5 минути. Прецедете. Добавете 1 супена лъжица светъл мед. Отварата се изпива на две равни части за 1 ден преди или след ядене. Лечението продължава 20 дни. Почива се 10 дни и се повтаря.

Дайте мнение и Вие тук!

ПАК СРЕЩУ ПРОСТАТИТ

“Фигурин

Листа, стръкове и корени от магданоз се смилат с миксер докато се получи количество около кафеена чашка. Към кашицата се добавя 1 супена лъжица мед и се поема сутрин половин час преди закуска. Да се има предвид, че етеричното масло от магданоза дразни простатната жлеза и е възможно в първите дни явленията на дразнене да се засилят. Това е естествено, лечението трябва да продължи.

ЗА ЗАСИЛВАНЕ ОТДЕЛЯНЕТО НА УРИНА

Настьржете на ренде корен хрян. 1 супена лъжица от настърганото залейте с 0.5 литър вода. Загрейте, да ври 20 минути, прецедете. От отварата пийте по половин винена чаша 3 пъти дневно.

ЗА ПОДОБРЕНИЕ НА УРИНИРАНЕТО ПРИ УВЕЛИЧЕНА ПРОСТАТНА ЖЛЕЗА

Прави се отвара от зелеви семена като 1 супена лъжица семена се заливат с 1 водна чаша вода, загряват се и се варят 15 минути. Отварата се оставя да изстине и се прецежда. Това е дозата за 1 ден. Отварата се разделя на 3 части, всяка от които се изпива половин час преди хранене. Рецептата може да се подобри, като при всяко от трите вземания през деня се взема и по 1 супена лъжица тиквено масло.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/07/06/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

вегетативно съдова дистония

Вегетативносъдова дистония и виене на свят при деца и тийнейджъри

Засяга най-често сърдечносъдовата система

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *