колонотерапия за изчистване на червата
колонотерапия за изчистване на червата от шлаки

Колонотерапия и хидроколонтерапия за изчистване на червата от шлаки

Един от най-новите методи за борба с наднорменото тегло е колонотерапия и хидроколонтерапия, или както още я наричат, холивудско прочистване.

Сега тази безумно популярна сред световните звезди процедура стана достъпна и за нас, “простосмъртните”.

ЧРЕВНИЯТ МОНИТОРИНГ Е ЗАЛОГ ЗА ЗДРАВЕ.

Сравнително младото изобретение чревен мониторинг всъщност има хилядолетна история. Още в древността лечението на много болести е започвало с очистване на червата. Днес тази процедура стана особено популярна и актуална. Ние сме невъздържани с храната, приемаме таблетки с повод и без повод, огромно влияние ни оказва лошата екология.

В такива условия на организма му е трудно да живее нормално и затова е много важно да се научим редовно да го прочистваме отвътре, да “изтръскваме” натрупаните в червата шлаки.

По-рано основното средство за помощ на червата беше сифонната клизма, а за пълен ефикасен курс на прочистване трябваше да се прекара известно време в санаториум.

С появата на чревния мониторинг вече имаме възможност да подобрим здравето си, без да губим време: пълното прочистване става само с няколко процедури, които се понасят дори по-леко от обикновената клизма.

Не е нужно да тичате в тоалетната, да се измъчвате, че “повече не може да поеме”. Лежите, почивате си, прелиствате списаниeто, а от вас в това време (35- 40 мин.) с помощта на специален апарат, се измива всичко излишно.

За 3-5 процедури става дълбоко прочистване на червата, те леко и безболезнено се освобождават от многогодишните “залежи”, като постепенно се разтварят и излизат навън отложените по стените им продукти на гниене и разпад.

Цена за колонотерапия и хидроколонтерапия

В Бодимед за една процедура искат 45 лева, а за три има отстъпка и се предлагат на обща цена от 120 лева, тоест отстъпката е 15 лева от трите. На останалите места варират все около тези суми. В Колоникс е по-висока. За т.нар. колон хидротерапия са ми необходими 85 лева. В интернет се продава и апарат под името “Колон хидромат – портативен”, който се ползва за прочистване на дебелото черво в домашни условия. Първоначалната му цена е била 1570 лева, но в последствие са го намалили на 1255 лева.

ШЛАКИТЕ В ЧЕРВАТА МОГАТ ДА ОТРОВЯТ ОРГАНИЗМА.

Според медицински изследвания човек носи в червата си от 2 до 6 кг фекални маси (много дебелите хора – до 20 кг!), така че след прочистването ще отслабнете точно с тези 6 кг. В това време червата, които са били задръстени с шлаки, разтегнати и подути, ще се върнат в нормалното си състояние и ще престанат да “подпират” предната коремна стена.

“Фигурин

Резултатът ще бъде плосък корем и няколко сантиметра по-малко в талията.

Ефектът от тази процедура се запазва дълго време, защото освободеният от токсичните “залежи” организъм започва нормална работа и е възможно да се освободите от запека и от така наречената склонност към пълнеене. Ако очите са огледалото на душата, то лицето е екран на червата.

Затова, когато затлачването започне да трови организма и нарушава витаминния баланс, по лицето се повяват отоци и сбръчкване, различни кожни проблеми. Когато решите да се заемете с външността си, преди всичко направете прочистване на организма по “холивудски метод”.

Колонотерапията е ефикасен метод не само за отслабване, но и за възстановяване на нормалната функция на всички системи на организма.

КАКВО СЕ ПОСТИГА с колонотерапия?

  • подобрява се белтъчната обмяна;
  • започват да работят нормално мастната и въглехидратната обмяна;
  • нормализира се сънят;
  • променя се настроението;
  • формулата на кръвта става различна.

При много хронични заболявания чревният мониторинг е началото на излекуването.

ПОКАЗАНИЯ ЗА ОЧИСТВАНЕ с колонотерапия.

  • хроничен запек;
  • диария, колит;
  • хемороиди (но не кървящи);
  • дерматози с различна етиология;
  • паразити на червата;
  • ревматични, алергични, кожни заболявания;
  • депресии;
  • хроничен простатит;
  • бронхиална астма;
  • отслабване на имунната система при всички видове интоксикации, включително алкохолни, наркотични и медицински отравяния;
  • при подготовка на пациента за операция;
  • при планирана бременност (в дадения случай колонотерапията помага за раждането на здраво бебе).

Разбира се, не всички желаещи имат възможност да изпитат върху себе си положителните резултати от прочистването,

има и противопоказания:

  • хемороиди в тежка форма, фистули на дебелото черво;
  • цироза на черния дроб, бъбречна недостатъчност;
  • ректално кръвотечение, язвен колит;
  • хернии, злокачествени тумори, включително на дебелото черво;
  • тежка форма на анемия.

ДОВЕРЯВАЙТЕ СЕ САМО НА МЕДИЦИНСКИ КЛИНИКИ!

Дайте мнение и Вие тук!

Доскоро колонотерапията беше достъпна само за избраници (не всеки можеше да си позволи да лети до Америка или до Германия заради очистване).

У нас вече има апарати в няколко медицински клиники и цената стана по-достъпна. Растящата популярност на процедурата изкара на бял свят огромно количество шарлатани и сега услугата се предлага в някои салони за красота. Не вярвайте на рекламите, обръщайте се изключително към медицинските клиники.

Само там мониторингът ще бъде направен по всички правила. Освен това колонотерапията работи като мощна прахосмукачка и измива от организма не само шлаката, но и родната микрофлора.

Възможни са негативни последици – издуване на дебелото черво, диария, които могат да бъдат избегнати със специални лекарства, назначавани още след първата процедура. Само лекар може да подбере правилния препарат, а не сътрудник от козметичния салон.

ВНИМАНИЕ – ПРОЦЕДУРАТА МОЖЕ ДА Е ОПАСНА ЗА ВАС!

Да се прави или да не се прави хидроколонотерапия, е нееднозначен въпрос. При отговора му трябва да изхождаме от конкретната ситуация. При нарушение на моториката (хипомоторна дискинезия), дисбиоза с хронично възпаление на дебелото черво и запек, свързани с удължаване на някои негови отдели, промиването на червата с минерална вода или набор от лекарствени билки може да донесе положителен терапевтичен ефект.

Но има ситуации, когато такава процедура не само не е показана, но е и опасна.

Сред абсолютните противопоказания за хидроколонотерапия са раковите увреждания, дивертикулите и големите полипи на дебелото черво. В този случай промиването на червата може да завърши трагично – с кръвотечение, пробиване на дебелото черво, което изисква спешна хирургична помощ.

При твърде често използване на тази процедура от червата (чиято лигавица се сменя на всеки 2-3 дни без странична намеса) се извеждат много жизненонеобходими вещества (мастни аминокиселини, полезни бактерии, витамини от групите В и К), нарушава се микрофлората им.

Прекаленото увлечение по хидроколонотерапията предизвиква и различни нарушения на храносмилателния процес, което на свой ред може да доведе до нарушение на дефекацията (ходенето по голяма нужда), повишено газообразуване, а също така – развитие на неврологични нарушения, например полиневрит.

Преди да се решите на тази процедура, непременно се консултирайте с личния си лекар (най-добре с гастроентеролог). И разбира се, не поверявайте здравето си в ръцете на първия, който ви предложи. Хидроколонотерапията трябва да се прави само от квалифициран лекар.

Вижте и ТОВА:

Кошмарната хидроколонтерапия: виж колко е опасна!

Първоначално публикувано на:01.09.2008 @ 0:38

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *