мед от глухарче за какво помага, ползи
мед от глухарче за какво помага, ползи, как се приема, цена

Глухарчето. За какво помага мед от глухарче? + рецепта, как се приема, цена

От глухарче се прави идеален мед, който помага страшно много при всякакви проблеми с черния дроб и бъбреците!

От пухкавите, приличащи на малки пиленца цветове се приготвя популярният “мед” от глухарчета. Цветовете се берат рано сутрин.

За да си направите сами така наречения мед от глухарче, са ви нужни няколко шепи цветове от невероятната билка, става дума за някъде около 400 грама жълти цветове.

Трябва ви един лимон, един килограм захар и един литър или два вода. Захарта се слага на другия ден, след като отцедите ценните съставки.

Вземете и половин чаена лъжичка от известното лимонтозу, то също се добавя накрая.

Залейте сместа с тази вода, като преди това нарежете или смелите лимона.

Варете на котлон четвърт час, после изключете и оставете да седи на котлона около 12 часа, да изстива и да се схваща, доколкото е възможно. Прецедете и изстискайте “сварените” цветове.

Сега е моментът да се добави захарта. Колкото вода добавите, толкова и захар трябва. Всичко се поставя отново на котлона, долива се вода, добавя се захар.

Когато капнете капка от сладкото върху чиния и капката не се разлива, сте готови. Можете да добавите лимонтозуто, да разбъркате хубавичко и да сипете в буркани.

Това чудо помага за черен дроб и жлъчка, но ако имате диабет, не е хубаво.

Всички части на това растение са полезни, а някои са и вкусни! Наистина глухарчето е способно да натрупва токсини.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

И ако расте близо до шосе, не бива да го използвате нито за лечение, нито в кулинарията.

ВНИМАНИЕ: По темата за глухарчето имаме по-нов и хубав материал за глухарчето, който е и доста по-изчерпателен. Така че след като се запознаете със съдържанието на сегашния текст, е добре да отидете и ТУК, ако искате да останете наистина доволни от прочетеното:

https://www.lekar.bg/2015/06/05/%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5-2/

Дайте мнение и Вие тук!

Първо връхчетата.

Листата на глухарчето са прекрасен източник на витамини и минерали, особено на витамин С, бетакаротин, желязо и калий. От тях отдавна се правят витаминозни салати. Особено популярен е този деликатес във Франция.

Младите листа за салата се берат в ранна пролет, преди цъфтежа, докато не са станали горчиви. За да се премахне горчилката, листата се пускат за 20 минути в студена подсолена вода. Листа от глухарче може да се сложат в сандвичи вместо зелена салата, а от пасираните в масло да се приготви необичайна гарнитура към месо или риба.

Хубав е и чаят от листа на глухарче. Той е чудесно витаминозно и пречистващо средство, което освен това помага и при отслабване. На 150 мл вряла вода се вземат 1 чаена лъжичка сухи или 2 свежи листа. Оставят се да престоят 10 минути. Пие се по 1 чаша, но сутрин, а не вечер преди лягане, защото глухарчето е пикочогонно средство.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/06/09/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

болки в стомаха

Лекарства за разстроен стомах. Лечение на киселини и болки в стомаха

Какво да правим при болки в стомаха след прием на лекарства? Кои лекарства за разстроен …

2 Мнения

  1. Ангел Георгиев

    Подкрепям изцяло!

    • Лекар.БГ

      Наистина вълшебна рецепта за мед от глухарче! Страхотни ползи има това нещо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *