липов пчелен мед

Ползи от липов пчелен мед. Кой мед е най-полезен за зрението?

Липов пчелен мед върши страхотна работа за подобряване на зрението при малки деца и възрастни. Вземайте го след събуждане и преди заспиване.

Лекарите от много страни бият тревога: зрението стремително пада, дори и при малките деца. Основни виновници за това нарушение са компютрите и телевизорът. Руски учени смятат, че медът много помага на очите да понесат голямото натоварване. Този натурален продукт е незаменим източник на вещества, необходими за здравето на очната ретина.

Според тях най-полезен за очите е липовият мед. Затова веднага след пробуждане, примерно 10-15 минути преди да си измиете зъбите, се препоръчва бавно да изядете, по-скоро да изсмучете една лъжичка липов мед. Правете същото и преди сън. Освен това имайте предвид, че лечебните свойства на меда се засилват, ако в устата се запази естествената микрофлора.

Много полезни са и медовите капки – те помагат при болки в очите, катаракта, възпалителни процеси. Но трябва да се приготвят с дестилирана или изворна вода. Това е старо народно средство.

Доказано е, че медът образува тънка защитна ципа на очната лигавица. Тази ципа помага да се премахне възпалението и да се отпуснат очните мускули. Освен това ги защитава от вредното въздействие на околната среда.

Също ценен за зрението е и медът от магарешки бодил. Ужасно полезен във всяко едно отношение е и медът от слънчоглед. Намира се по пазарите.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте още интересни приложения на меда ТУК:

https://www.lekar.bg/2018/10/11/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D0%B4-%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

жълто течение бяло с миризма на мърша

Мирисът на бялото течение издава причината

Каква е причината за поява на бяло течение може да се определи и по негови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *